Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)
Raspunsuri - Pagina 15
devylla spune:
Dolphinuta esti o scumpik.Nunta va avea loc aici.V-as invita cu cea mai mare placere si mi-ai dat o idee buna...insa m-am trezit prea tarziu
Insa sper ca vom petrece aici impreuna .
Pupici dulci.
Si on azi nu fac de mancare am primit kare de la socrela:)
japonia prin ochii unui amator
www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina
dolphin9913 spune:
CE mai gatiti japonici , bucataria noastra e samishi rau ...hanako ce mai faci ? nici un semn pe la bucatarie ...haideti fetele sa nu lasam subiectu sa cada , va astept
chu chu
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA 8+
hanako2004 spune:
ohayou mina san
buna dolpinicoce mai faci?cum e cu?
da ai dreptate ca bucatariea noastra e cam samishi in ultima
vremeinsa daca bucataresele nu au mai venit ..am renuntat si eu
noi suntem bine ..cam ocupata ca avem multa treaba cu mutarea
in curand ne vom muta la noua noastra casuta
voi ce mai faceti fetelor?
va pup si sper sa mai treceti pe la bucatarie
o zi buna
"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMILY comoara noastra poze
bits spune:
ei hai ca intru si eu putin pe la voi,ma primiti?
OMLETA CU SPANAC:spanacul putin oparit se taie in bucati cam de 3-4cm.separat o ceapa taiata cubulete se undeste in ulei.cand ceapa devine transparenta la culoare se adauga spanacul amestecat cu 3oua(batute spuma) 1 lingura de faina,sare si piper.
MANCARE DE SPANAC CU SMANTANA:reteta de mai sus numai ca in loc de oua se adauga smantana amestecata cu putina faina.se mai adauga putina apa pt a fierbe spanacul bine.
octy7+,KENZO(1nov 2004)
hanako2004 spune:
buna japonici
am sa va dau o reteta super
SATO IMO NO NIMONO
ing:10-15buc sato imo
1-2 morcovi
2linguri mari de dashi
2linguri zahar
3linguri shoyu
3linguri sake
1lingura sare
800ml apa
mod de prep:
pui 800ml de apa in cratita
cand incepe sa fiarba puneti cele doua linguri de dashi
apoi imo si morcovul(curatat de coaja si spalat)
morcovul taiat cubulete iar imo lasat asa cum este
puneti zaharul,sake
lasati la fiert (foc potrivit9timp de 15-20 min
apoi puneti sarea si shoyul 3 linguri
(eu am pus 4 iar sare una jumate)
si mai lasti la fiert 15minute
intre timp (gustati si daca la gust tarinai mai puneti si voi
dupa ochi)hihihi
apoi dupa cele 15 minute opriti focul si le lasati timp de o ora la racit
apoi se scot pe farfurie si se serveste ca otsumami
eu am facut ieri si au iesit super faine ..samurai a lesinat cand a vazut ca am reusit
si am mai primit o bulina rosiehihihihi
aaaa am facut poze dar nu am avut camera acasa si am facut pe telefon
o sa le pun sa le vedeti si voi
voi ce retete ne mai recomandati??
ce ati mai gatit bun?
eu azi am facut katsukare
hai ca va las si pe voi
o zi buna tuturor si spor la treaba
"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMILY comoara noastra poze
aiko2004 spune:
...hanako2004..satoimo si mie imi place la nebunie
multumesc pentru reteta..o sa merg maine la cumparaturi si sa cumpar satoimoo sa le fac copiilor sunt sigura ca or sa se bucure
eu nu prea le am cu gatitul..dar o sa va scriu si eu cateva retete pe care ma invatat (sotul)
hanako2004 samuraiul tau pare yasashineeee!!
fetelor stie cineva cum se face acasa shabushabu??ce se pune ca sa iasa gustul bun la supica aia??
matane
dolphin9913 spune:
WOW HANAKO super reteta ( chiar asteptam ceva nou) am so fac cat de curand.
AIKO asteptam noile retete
astazi am facut ardeii umpluti as fi facut si dovlecei dar nu se gasesc . Pt maine avem mabodofu yumi yumi.
BITS bine ai venit pe la bucatarie si mai asteptam retete noi.
Spor la treaba si noapte buna
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA 9+
ella@ spune:
quote:In vasul nabe pui apa ,in apa pui putin kombu si il lasi pana incepe apa sa fiarba apoi il scoti si poti sa bagi carnea dar nu o lasi ca la nabe,legume ,tofu si se mananca cu ponzu sau goma dare.Gustul iese din legume si carne.
Originally posted by aiko2004
...hanako2004..satoimo si mie imi place la nebunie
multumesc pentru reteta..o sa merg maine la cumparaturi si sa cumpar satoimoo sa le fac copiilor sunt sigura ca or sa se bucure
eu nu prea le am cu gatitul..dar o sa va scriu si eu cateva retete pe care ma invatat (sotul)
hanako2004 samuraiul tau pare yasashineeee!!
fetelor stie cineva cum se face acasa shabushabu??ce se pune ca sa iasa gustul bun la supica aia??
matane
http://photos.yahoo.com/sugimuraionela/
Elenalove27 spune:
salut japonici,
din cauza ca sunt insarcinata(dau vina pe sarcina acum)poftesc mult la okonomiyaki , dar aici in zona unde locuiesc eu nu am gasit undeva sa faca okonomiyaki!!! care aveti reteta pliz help!
mai manacm eu ceva in japonia dar am uitat cum s enumeste poate ma ajutati voi: sunt rotunde din coca si au in mijloc octopus ! se manaca cu maioneza si soy sos ???
cand eram in japonia mereu cumparam cand mergeam la cumparaturi...dehh sunt 6 ani de zile ...am uitat cum se numeste ..oricum stiu ca nu o sa gasesc aici asa ceva dar macar incerc sa aflu cum se numesc si poate aflu reteta de la voi.
ARIGATOU
Elena14+
POZE
ella@ spune:
quote:Buna!
Originally posted by Elenalove27
salut japonici,
din cauza ca sunt insarcinata(dau vina pe sarcina acum)poftesc mult la okonomiyaki , dar aici in zona unde locuiesc eu nu am gasit undeva sa faca okonomiyaki!!! care aveti reteta pliz help!
mai manacm eu ceva in japonia dar am uitat cum s enumeste poate ma ajutati voi: sunt rotunde din coca si au in mijloc octopus ! se manaca cu maioneza si soy sos ???
cand eram in japonia mereu cumparam cand mergeam la cumparaturi...dehh sunt 6 ani de zile ...am uitat cum se numeste ..oricum stiu ca nu o sa gasesc aici asa ceva dar macar incerc sa aflu cum se numesc si poate aflu reteta de la voi.
ARIGATOU
Elena14+
POZE
Okinomiyaki nu am facut dar iti zic in mare cum se face:
Pe plita "tepanyaki" firigi un pic de carnita cu grasime ,intr-un castron faci un sos din faina,un ou,apa(sa fie ca smantana)in care pui varza tocata marunt si o rastotni pe plita deasupta carni,o intorci si pe partea cealanta si dupa ce s-a facut o ungi cu sos de okinomiyaki ,apoi praf de nori,maioneza daca vrei .
Cele rotunde din coca cu octopas la mijloc sunt TAKOYAKI
http://photos.yahoo.com/sugimuraionela/