Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)
Raspunsuri - Pagina 19
niponel spune:
Astazi am gatit ceva bun si foarte usor .(Buta bara donburi bento )asa se cheama mancarea Reteta este urmatoarea : Carne de porc (dinaia subtire )(buta bara ) 120 grame ciuberci eringi 1 本 O jumatate de ceapa (taiata asa pe lung ) 1 ardei rosu gras (taiat pe lunc ca ceapa) 30 grame fasole pastai (intregi ) Pentru sosul (tare )(たれ) aveti nevoie de : sake si mirin -o lingura zahar -jumate lingurita shoyu - 1 lingura jumate Intr-o tigaie puneti o lingura de ulei si prajiti carnea de porc taiata potrivit .Dupa ce se prajeste carnea pe ambele parti puneti toate legumele taiate (ceapa ,ardeiul,ciupericle eringi si fasolea pastai ) le caliti bine impreuna cu ceapa apoi puneti sosul (たれ)amestecati putin dupa care adaugati piper si gata Se serveste peste orez . Este buna si pentru copii la gradi la Obento. Pofta buna .E foarte buna mancarea si usor de facut .Sa-mi spuneti daca v-a place Spor la gatit.
niponel spune:
Salata cu ebi Aveti nevoie de urmatoarele : 100g ebi (dinaia potriviti ) 60 g tako (caracatita)-aiata cubulete mici 1 castravete -taiat cubulete mici jumatatate de telina (セロリ) argei gras - 1 rosu ,1 galben si 1 portocaliu (taiati cubulete ) 6 maline negre 2 frunze salata (レタス) 4 linguri - dressing sare si piper (dupa gust ) Intr-o tigaie se pune ulei si se prajesc ebi pe ambele parti .Se scot si se pun intr-un bol. Peste ei se pun dressing toate legumele taiate ,caracatita , maslinele si salata taiata potrivit .Se ameste toate usor .Pe potriveste de sare si piper .Pofta buna .
bits spune:
Ileana se poate umple bors si fara visin.pui o frunza de dafin cand torni apa fierbinte,da un gust fff bun!
uite aicipoti sa comanzi gris.e mai fin decat cel romanesc dar ies galustele ca in Romania.
21,KEN(1nov 2004)
bits spune:
mi-am luat masina dar mi se pare ca nu se invart klumea ingredientele pt ca pe coaja de la paine mai era putin zahar+drojdie nedizolvata.
am vrut sa fac coca de pizza si a iesit un terci.nu stiu de ce doar am respectat toate cantitatile din reteta.tot mai bine mi-a iesit coca framantata de mine.
21,KEN(1nov 2004)
Dariucha spune:
Buna
Cartofi noi cu fasole;
_4 cartofi noi spalati bine si taiati in patru
_3 fire praz taiat rondele
_1 ardei rosu
_2 catei usturoi pisati
_o cana fasole rosie fiarta (fara zeama ,se poate folosi conserva)
_2 linguei ulei de floarea soarelui
_1 lingura ulei de sesami
_2 linguri soy sauce ,sare piper sesamii patrunjel tocat
_se fierb cartofii in coaja 15 min _se scurg si se usuca _
_se calesc in ulei de floarea soarelui ceapa si ardeiul pt 2 min ,se adauga usturoiul ,se amesteca ,se pun cartofii iar dupa 2 min se pune si fasolea
_se da gust cu ulei de sesami ,soi sauce ,sare piper
_se calesc la foc mediu pt 10 min
La sfirsit se presara sesamii si patrunjel
Se poate face o salata de rosii cu brinza linga Pofta buna
Ileana2000 spune:
bits multumesc mult.Se pune sare in tarate sau oparesc cu o frunza de dafin si atat?
bits spune:
Ileana se pun cam 3 linguri de tarate amestecate cu 2-3 linguri de faina de porumb(ajuta la fermentare)cu apa potabila intr-un vas(atat cat sa se faca o pasta)si se lasa 1 zi pt fermentare.intr-un borcan de sticla se pun cam 3 cm de tarate,se amesteca cu pasta fermentata si cu frunza de dafin.peste se adauga apa clocotita,se pune capacul si se infasoara borcanul cu ceva gros pt a impiedica pierderea caldurii.dupa ce s-a acrit si ai folosit borsul poti pune apa peste taratele ramase caci se mai pot folosi 1 data.cand umpli din nou bors jumatate din taratele vechi la arunci si pastrezi jumatate peste care mai adaugi 3 cm de tarate noi +2 linguri de faina porumb si urmezi acelasi procedeu.
ps:daca blatul de la bucatarie pe care sta borcanul cand torni apa fierbinte nu e de inox sa pui neaparat 2 cutite(sau orice altceva de metal) sub borcan ca sa nu crape de la apa clocotita.
mama spune ca nu se umple bors decat martea,joia si sambata caci altfel nu se acreste.acum eu nu stiu chestia asta dar am respectat informatia
21,KEN(1nov 2004)
Ileana2000 spune:
quote:
Originally posted by bits
mama spune ca nu se umple bors decat martea,joia si sambata caci altfel nu se acreste.acum eu nu stiu chestia asta dar am respectat informatia
21,KEN(1nov 2004)
Lol,am sa respect si eu.Multumesc mult,azi am sa trec la un magazin pt.gaijini,sper sa gasesc tarate
miyako spune:
Buna,fetelor.Si eu noua pe aici。Vreau sa va multumesc ,ca v-ati gandit la un astfel de subiect,care pe unele,care nu se prea descurca in bucataria japoneza (adica subsemnata),le-ar putea ajuta foarte mult.
dolphin9913 spune:
Salutare fetele
MIYAKO bine ai venit si spor la bucatarie , am venit si eu cu o reteta nu stiu daca a mai fost scrisa.
DASHI MAKI TAMAGO
6 oua , 90ml dashi,1 lingura zahar, 1 lingura shyoiu, 1 ling osake, putina sare si ulei
MOD DE PREPARARE
In supa dashi se amesteca cu 1 ling osake, zahar, shyoiu si putina sare.Se amesteca ouale cu supa dashi pana se omogenizeaza.intre timp se incinge tigaia( la foc potrivit) se unge cu un servetel cu ulei si se pune 1 polonic din compozitia de oua. Se lasa sa se rumeneasca si se ruleaza cu atentie fiind f frageda , dupa ce ati rulat se lasa in partea de sus a tigaii si se unge din nou tigaia cu ulei , se pune apoi al 2-lea polanic din compozitia de oua si se lasa la rumenit se ia prima parte de rulada si se ruleaza cu a 2-a parte si tot asa pana se termina toata compozitia.
Dupa ce ati facut toata rulada se ia si se pune pe un pad de bambus si se ruleaza f strans ca AICI se lasa la racit si apoi se taie . Si finalul AICI
POFTA BUNA si va astept cu noi retete
MAMI24+ YULIA ( 2002)si BEBE