Mancaruri si Dulciuri (8)

Mancaruri si Dulciuri (8) | Autor: Hildegard

Link direct la acest mesaj

Capitole anterioare:

1,2,3,4,5
6,7


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Urmeaza linkurile la retetele doar cu poza

CAP.I

Prajitura Rafinata aici
Prajitura Snikers adaptata aici
Tort Diplomat aici
Tort Diplomat cu Portocale aici
O noapte la Venetia aici
Chec cu branza de vaci aici
Salam de castane – reteta data de Nicole 6792
aici
Chec fantezieaici
Prajitura cu branza de vaci si stafide aici
Prajitura cu branza de vaci si visine aici
Prajitura africana cu banane aici
Prajitura cu branza si budinca aici
Bilute Rafaelo aici
Prajitura Kinder aici
Negresa vesela aici
Prajitura cu miere ungureasca aici
Fursecuri de Craciun aici
Ecler aici
Salam de biscuiti aici
Rulada cu crema de cacao si finetti aici
Prajitura cu foi din miere aici
Prajitura cu dovleac aici
Prajitura bavareza aici
Prajitura cu visine aici
Tarta cu mandarine aici
Tarta cu piersici aici
Amandina aici
Tort aniversar aici
Tort de Sf. Valentin aici
Tort diplomat II aici
Tort Amandina aici
Prajitura turnata cu mere si branza aici
Prajitura florilor aici
Gomboti cu prune aici
Rulade dulci aici
Umplutura pentru foi de napolitane aici
Prajitura cu branza dulce aici
Prajitura Ochi de Leopard aici

CAP.II

CORNULETE CU NUCA
BILE PUNCH
BUDINCA DE OREZ CU ANANAS
CORNULETE (Criss 75)
TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA (Criss 75)
PASTA DE LAPTE PRAF PENTRU MODELAT FLORI(prima varianta)
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
NEGRESA
CHEC CU CIOCOLATA
TORT DE CIOCOLATA CU FLORI
ALBA CA ZAPADA
TORT CU MARGARETE
TORT CU CAPSUNI
TORT DE CIOCOLATA CU TRANDAFIRI
PRAJITURA CARE SE SEPARA-INTELIGENTA
CORNULETE CU RAHAT SAU GEM(CRISS 75)
CORNULETE CU BACON SI CASCAVAL(CRISS 75)
TORT CU CAPSUNI SI FRISCA(CRISS 75)
“CHESTII” CU URDA(CRISS75)
TELEVIZOR
SALAM DE BISCUITI (CRISS 75)
PRAJITURA CU VISINE DE LA BUNICA
PRAJITURA MAJESTIC
TARTA CU BRANZA DULCE SI VISINE
TARTA CU PIERSICI
FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
BATON DE CACAO
TORT USOR SI RACOROS
TORT CU CREMA DE ALUNE
PRAJITURA MIMOZA
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
RULADA DE BANANE CU CREMA DE VANILIE(CRISS 75)
FLORICELE DIN PASTA DE LAPTE PRAF
PRAJITURA MARMORATA TORT MOV
BRIOSE CU GEM DE PRUNE
PRAJITURA CU MERE(CRISS 75)
TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS
BISCUITI SPIRALE COLORATE
PRAJITURA CU COCOS
TORT ALBA CA ZAPADA
TORT TEREN DE FOTBAL
PRAJITURA VICTORIA
CUM FACEM PASTA DE LAPTE PRAF-POZE
PRAJITURA CU BRANZA DE VACA SI BEZEA(CRISS75)

CAP.III


CHEC DE LAMAIE

TIRAMISU
PRAJITURA RIGO JANCSI(Laura Takacs)

Pozele la retetle de mai sus postate de mine au fost sterse de pe webashots din diferite motive,dar pe viitor acestea se vor restaura de mine sau chiar alte culinarese.
Deci, daca cineva are facut un desert din cele mai sus rog sa puna poza si ea va fi atasata la reteta.
Multumim frumos de intelegere!


La retetele de mai jos veti gasi si poze pas cu pas de pe blogul meu sau ale altor culinarese.
TORT NEGRESA CU TRANDAFIRI ALBI
BATON DE CACAO (ciocolata de casa)
SAVARINE (Criss 75)
PRAJITURA BUDAPESTA
TORT AMANDINA
TORT CU CREMA CAPUCCINO
TORT DE CIOCOLATA 1
TORT DE CIOCOLATA 2
CRACIUNITA SI ALTE FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
TORT DIPLOMAT CU TRANDAFIRI ALBASTRII
PRAJITURELE DE CRACIUN:
-piersici
-flori cu miez dulce
-fursecuri cu cocos(reteta postata de Natalia)
-bombite de ciocolata cu lichior de visine
-nuci
-ciocolata de casa cu nuci
-fursecuri cu scortisoara
-truffle de ciocolata
-fursecuri de vanilie:stelute,braduti,covrigei
-baigli cu mac si nuca

BUDINCA DE GRIS
PRAJITURA MOZAIC
TORT KINDER
TORT CU FLORI
TORT DE CRACIUN
TORT CU PIERSICI SI JELEU

CAP.IV

Rulada de biscuiti in Napolitan
Prajitura cu branza dulce si visine
Prajitura cu nuca de cocs si frisca ; Reteta este:AICI (Lyly 809)
Chec cu rahat
Tort Mona Lisa
Trot cu branza si fructe
Papanasi
Papanasi cu mac
Prajitura Krem a la Krem/adaptata

CAP.V

Tort "Cos cu trandafiri"
Sufleu de mere cu branza de vaci
Lapte de pasare
Tort de Sf. Valentin


CAP.VI

Prajitura desteapta
Salam de biscuiti
Fondant(Laura Takacs)
Marshmallows(Laura Takacs)
Fondant II(Laura Takacs)
Pasta de zahar(Laura Takacs)
Flroi din pasta de lapte praf
Tort cu ciocolata si visine
Tort diplomat cu piersici si jeleu
Tort diplomat cu fructe de padure
Rulada cu frisca Monica
Prajitura Nutritiva Lyly
Prajitura Somloi Galuska
Crema cu iaurt pentru torturi/prajituri
Pancakes cu nuca
Trandafiri din pasta de lapte praf
Tort cu buchet de trandafiri
Tort de ananas

CAP. VII

Prajitura Alba ca Zapada - Hildegard
Prajitura cu mere de post - Hildegard
Tort trunchi de copac - Hildegard
Placinta cu fructe - Hildegard
Papanasi cu dulceata si smantana - Hildegard
Prajitura Viva - Hildegard
Tort cu capsuni - Hildegard
Ecler - Hildegard
Tort cu budinca si piersici - Hildegard
Tort cu fructe de padure - Hildegard
Prajitura cu branza, stafide si visine -Criss75
Blat alb pentru torturi sau prajituri -Hildegard
Tort Amaretto - Hildegard
Tort Iris - Hildegard
Tort diplomat cu capsuni si ananas - Criss75
Prajitura cu visine - Hildegard
Colac secuiesc - Criss75
Prajitura Greta - Hildegard
Langosi - Hildegard
Tort Palma - Hildegard
Prajitura zebra cu capsuni - anasia
Tort cu capsuni - anasia
Tarta cu capsuni - anasia
Tort cu fructe - Hildegard
Tort Mirabilis - Hildegard
Tort Helena - Hildegard
Saratele - Hildegard
Tort cu ciocolata si visine - Hildegard
Guguluf cu visine - Hildegard
Profiterol - Hildegard
Pancakes - Hildegard
Guguluf marmorat cu ciocolata - Hildegard
Prajitura Kinder Pingui - Hildegard
Tort diplomat cu struguri
Crema ganache pentru torturi/prajituri - detaliata pas cu pas
Placinta cu dovleac II
Tort cu nutella,banane si jeleu de ananas - Matiz
Tort cu crema de lamaie si serbet - Matiz



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

2009

CUPRINS

Prajitura Bohema
---------------------------------------------------------------------
MANCARURI

CAP. VIII

Mancaruri si Dulciuri

Masa de Craciun si
Blogul Meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

In acest subiect vom incepe sa dezbatem si mancarurile de orice tip pe care eu le fac acasa poentru cei dragi, musafiri sau la alte evenimente.
Retetele vor fi cu imagini


Muschi de vitel umplut cu carnat

Ne trebuie:

-muschi de vitel
-carnat de porc
-2 cepe
-condimente
-scobitori sau ata alimentara
-ulei
-vin rosu

Este o mancare delicioasa care se poate face la ocazii speciale.Pentru asta ne trebuie bucati de muschi de vitel proaspete,deci nu vaca batrana. Impungem carne cu un cutit mare in asa fel incat sa ne intre carnat in el. Vom pune bucatile intr-o tava in care am putin putin ulei, vin rosu sau apa, 2 cepe, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pana se patrunde carnea, cam 2 ore, dupa care inlaturam folia si mai lasa 20 minute in cuptor sa prinda culoare.

poze aici

http://www.veronicascakes.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Ma bucur ca am dat peste acest subiect, salut si multumesc gospodinelor care au pus retete wow ce de bunatati ati adunat aici, o sa imi ia ceva vreme pana reusesc sa testez macar cateva .
Hildegard ai un blog minunat am stat si m-am uitat ca la artficii la filmuleul tau cu torturi , felicitari !
O sa incerc sa pun si eu cateva retete in masura in care reusesc, sper sa va fie de folos si inspiratie, voi verifica atent sa nu fie deja pe lista cu bunatati .
Ca prima reteta propun o prajitura cu ricotta si mere, Gateau Normand se numeste :Avem nevoie de : 300 grame de faina (plus o lingura pentru turnat peste stafide) , 200 grame zahar, 250 grame de ricotta, 3 oua, 110 grame de unt (plus inca putin pentru uns tava) 2 mere mari, 50 grame de stafide, 1/2 portocala netratata, 1 plic de praf de copt, putina sare.
Preparare: Punem stafidele la umflat, in apa spunea reteta eu le-am pus in lapte si putin rom pentru 3 minute la microunde. Mixam untul lasat la temperatura camerei cu zaharul, pana obtinem o spuma pufoasa.Incorporam apoi ouale unul cate unul, apoi zaharul vanilat si ricotta. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si apoi o adaugam la compozitia obtinuta. Mai adaugam coaja de portocala rasa, stafidele trecute prin faina si amestecam usor .
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda, unsa cu unt . Curatam cele 2 mere si le taiem in felii subtiri pe care le aranjam in forma de floare peste prajitura.
Dam prajitura la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si o lasam la copt timp de 50-60 minute. Eu am copt-o la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub grilul unde era prajitura ca sa nu se arda. Este gata atunci cand este rumenita si la testul cu scobitoarea batul iese perfect uscat fara aluat pe el, timpul de coacere poate sa difere de la un cuptor la altul.
Reteta cu poze explicative o puteti vedea si aici : http://bucataria-sylviei.ro/gateau-normand/


Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Si pentru una din zilele de Sarbatoare sau un pranz cu preietnii va propun acest fel de mancare.
Pulpe de pui umplute
Avem nevoie pt 3 portii de : 3 pulpe de pui intregi, 3 felii de jambon crud afumat taiate marunt de tot, 3 linguri de ciuperci champinion taiate marunt, 2 linguri de cascaval, cateva fire de ciboulette taiate marunt sau un fir de ceapa verde taiat marunt, sare, piper, boia, ulei de masline, o lingurita delikat de legume, o lingura de salvie maruntita.
Preparare: se desprinde pielea de pe pulpa de pui si se introduce in buzunarul format compozitia de jambon crud, amestecat cu ciupercile, cascavalul si verdeata, condimentate bine in prealabil.
Se ruleaza inapoi pielea si pentru a nu se umfla la copt se face pe fiecare bucata trei crestaturi. Se aseaza pulpele de pui garnisite asa intr-un vas termorezistent si se toana peste ele o compozitie facuta din 50 ml ulei, 50 ml apa, sare, piper, delikat, boia . Se preasara peste o lingura de frunze salvie maruntite ( eu am avut de la congelator, se poate folosi si uscata ) si se da la cuptor fara a se acoperi cu ceva pentru 30-40 minute.
Le lasam primele 15 minute la temperatura maxima apoi scadem la 220 de grade si lasam pe maxim ultimele 5 minute sa se rumeneasca frumos. Sunt gata atunci cand scade apa si se rumenesc .
Se servesc calde cu ce garnitura preferati, eu de data aceasta am facut piure de cartofi. Sunt execelente la gust si umplutura nu numai ca le da o aroma deosebita dar si fragezeste carnea foarte bine , merita incercata reteta . Va doresc pofta buna !
Reteta cu poze o puteti vedea si aici : http://bucataria-sylviei.ro/pulpe-de-pui-umplute/
Va doresc o zi minunata si spor la bucatarit, sper sa reusesc sa mai revin si cu alte retete. Acum mai studiez lista voastra sa vad ce fac dulce azi .

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Silvia, multumesc de reteta. Suna tare bine!







Forum Bucataria Noastra prin acest blog:

http://www.veronicascakes.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Ingrediente:

- 1 kg pulpa de porc - bucata intreaga
- 1/2 varza rosie
- 150 ml ulei
- 2 linguri orez
- sare, piper

Cum procedam:

Curatati carnea de pielite si tendoane, scurgeti-o de apa. Taiati astfel incat sa obtineti o "foaie" de carne cu grosimea de cca 1cm. Bateti carnea cu ciocanul de snitele pentru a se fragezi si a se mai subtia, apoi presarati-o cu sare si piper. Tocati marunt varza, frecati-o cu sare, dupa care caliti-o in 50 ml ulei, timp de 15 minute, la foc mic. Adaugati sarea, piperul dupa gust si luati tigaia de pe foc.

Fierbeti orezul in apa cu sare 10 minute. Amestecati orezul fiert cu varza calita si intindeti amestecul pe foaia de carne. Rulati carnea si prindeti-o cu scobitori sau legati-o cu ata alimentara. Eu am prins-o cu bete lungi:)). Puneti rulada astfel formata intr-o tava pe hartia de copt. Ungeti-o cu ulei, presarati-o cu sare piepei si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti rulada la foc incins 60 minute pana se rumeneste bine pe deasupra. Lasati sa se raceasca 15 minute dupa care o taiem felii.


poze in Forum Bucataria Noastra

http://www.veronicascakes.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Crema de ricotta


portii 4
timp de preparare 30 minute
Dificultate simpla

450 g ricotta
200 g smantana dulce dulce
3 plicuri cu zahar vanilat
100g zahar pudra
coaja de lamaie

Bate smantana pana obtii o frisca ce nu cade din furculita
Freaca ricotta cu zaharul pudra, coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Incorporeaza frisca batuta, amesteca bine cu miscari de jos in sus si da la frigider.

Cu aceatsa compozitie poti umple rulouri, torturi si prajituri racoritoare, iar in combinatie cu putina cafea, este o baza senzationala pentru prajitura tiramisu.



poze aici in forum:

http://www.veronicascakes.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Sarmalele mele


Avem nevoie de :


- 1-2 verze intregi murate

- 1 kg de carne tocata

- 2 cepe

-sare,piper

-orez

-carnat sau costita afumata

-smantana la servit

-2 oua

-2 lingurite boia dulce


Cum procedam:

-taiem frumos frunzele de la varza murata

-calim cele 2 cepe in putin ulei pana luceste ceapa, deci nu o aducem pana la prajire!

-amestecam carnea toata cu ouale, condimentele,boiaua, punem apoi ceapa calita si adaugam orez cat dorim noi. E pun la 500 g carne tocata 1 cescuta de cafea de orez.

-incepe si umplemcu compozitia formata frunzele de varza, pe care le taiem in jumate, deci eu o frunza medie o tai in jumatate, indepartez partea tare a verzei si apoi umplu cu umplutura de carne. Fiecare le invelste dupa ce modalitte vrea doar trebuie sa avem grija sa fie stranse bine sa nu iasa carnea afara

-le asezam pe torte rand pe rand dupa cum le inleim, intr-o oala gen cratita, deci nu foarte adanca si nici foarte ingusta.

-Acoperim cu apa, deci nu sa pluteasca in apa, ci punem apa cat sa le acopere. Desupra eu am us carnat de casa bucati si cateva felii groase de costita afumata.

Sunt foarte gusotase sarmalele cu carnat de casa deoarece acesta la fiert isi va lasa culoare cea portocalie si un miros.....

-Acoperim apoi cu ramasite din vara murata ramase.

-Dam la feirt 3 ore la foc mic de tot. Ele sunt bune daca se fierb destule ore la foc domol

- se servesc cu smantana la sfarsit!

poze aici in forum

http://www.veronicascakes.blogspot.com/



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Super!

Mi-am copiat deja cateva retete pe care le voi incerca,cu siguranta. O reteta de tort polar, aveti?Mi-a spus cineva ca e o bunatate.

Eu nu prea am ce posta, eu ma documentez de la voi si sa stii Hildegard ca am gatit de multe ori dupa retetele tale.

Mergi la inceput