Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (17)
Raspunsuri - Pagina 6
Balbina spune:
Multumesc inca o data pentru felicitari, sinteti niste dragute!
Gabi, am verificat special linkul si am descoperit ca in urma update-ului recent de forum, s-au stricat toate linkurile directe spre mesajele cu retete. Acum subiectele au mai putine mesaje pe pagina si deci, s-au incurcat toate. Sint f. dezamagita de acest fapt, atita munca am depus, din placere, si totul a fost in zadar. Ar fi o solutie sa deschida moderatorii provizoriu subiectele vechi, ca sa pot reface linkurile, dar cine mai are elanul si timpul necesar sa faca aceasta munca laborioasa? Eu una nu dispun de ele. Zau daca am chef sa mai scriu aici.
Ca sa nu ramii doar cu visul despre krem, uite iti copiez aici reteta, special pentru tine:
quote:
Prajitura “Krem a la krem”
Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata
Crema:
200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu)
200-220 ml lapte
1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie
Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri brandy (eu am pus lichior)
100 g ciocolata
100 g unt
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului racit si se baga la frigider.
Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Apoi se portioneaza si se savureaza.
Sper sa-ti reuseasca si sa-ti placa, succes la prajiturit!
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Lucrusoare pentru bb2
monica-elizabet spune:
ura!
bine ati venit acasa sa fiti sanatosi si fericiti in noua formula
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
strumfi2004 spune:
Cu acordul Nataliei, am sa pun mai jos o parte din linkurile corecte catre retetele prajiturilor de pe prima pagina a topicului, care au fost zapacite :
Mini-budinci cu branza
Inghetata
Triunghiuri cu cocos
Trandafirasi/melcisori cu bezea si nuca
Tort "Masha"
Prajitura cu ciocolata si bezea
Fursecuri “Trufe”
Briose cu gem
Fursecuri de cocos
Margini din ciocolata pentru tort
Lapte de pasare (reteta de la strumfi2004)
Fursecuri "Tabla de sah"
Prajitura insiropata de la Joanna
Prajitura "Krem a la krem"
Vafe belgiene cu drojdie
Tort cu crema de zahar ars de la strumfi2004
Prajitura "O noapte la Venetia" (reteta de la Lacri_SM)
Prajitura chec cu morcov
Prajitura cu foi Lica
O alta prajitura cu foi Lica (varianta Adrianei)
Desert de frisca si zahar ars
Tort "Tres Leches"
Prajitura "Televizor" (strumfi2004)
Chec insiropat de portocale
Crema pentru foi de napolitana (reteta de la Gratiela)
Instructiuni pe scurt despre realizarea tortului minge
Prajitura cu mascarpone si nuci (reteta de la amiss_zip)
Quiche (tarta cu umplutura nedulce)(improvizatie)
Placinta (prajitura) dubla de brinza cu piersici
Prajitura cu miere si brinza
Briose cu ciocolata (reteta de la Rucx)
Eclere (Alynutza)
Choux-uri (Strumfi2004)
Tarta cu mere, mascarpone si branza de vaci (Kehleyr)
Tarta/placinta cu mere olandeza (danyce)
Rulada de post cu banane si cocos (strumfi2004)
Prajitura Sumeghi (Alynutza)
Fursecuri cu nuca si bezea (melcisori)
Bomboane Raffaello (LiliaToma (gazea))
Tarta cu ciocolata de la Jamie Oliver(Alynutza)
Crema de vanilie pentru tarte, prajituri si torturi
Tarte cu fructe si alta crema de vanilie
Galusti cu prune (Alynutza)
Biscuiti cu brinza
Tort de mere Adeline (Roxana Claudia)
Gacio (Alynutza)
Doua torturi de la Liliana (lgireada)
Cheese cake "Cremos"
Retete de lapte condensat facut in casa
Chec ieftin (Roxana Claudia)
Chocolate banana cake - Prajitura cu ciocolata si banane
Cornulete cu sunca si cascaval (culinar) (strumfi2004)
Clatite cu visine si frisca
Prajitura cu crema de ananas (Gratiela)
Crema si fondant de ness pentru eclere (Alynutza)
Crema pentru eclere (danyce)
Tarta de capsuni cu crema de vanilie (danyce)
Tort sah (Alynutza)
Placinta cu cirese "Twin Peaks" (Alynutza)
Prajitura cu prune
Tort cu cacao si stafide (Alynutza)
Tiramisu (Alynutza)
Prajitura Twix
Blat de ciocolata pentru tort (Alynutza)
Prajitura cu cocos, ciocolata si crema de vanilie (Alynutza)
Tarta cu fructe (danyce)
Alta prajitura cu miere
Gata, lista completa.
Gratiela, Maria si Stefan
www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
Alynutza spune:
Natalia ai reusit sa-mi descifrezi si mie misterul, ca nu intelegeam ce s-a intamplat cu forumul cata vreme am fost in concediu. Pacat ca s-au 'imbulinat' linkurile, dar te putem ajuta sa le refaci.
Eu vin cu o intrebare: oare cestile de portelan normale, simple se pot baga la cuptor pentru a coace ceva in ele?
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
monica-elizabet spune:
Alinutza, uite cum testez eu vasele pentru microunde(dar in general folosesc vase speciale cand vreau sa stea mai mult in cuptor...asa pentru incalzit merge in principiu cam orice care nu are auriu, argintiu)...pune apa in cana pana la jumatate si introdu cana in cuptor pentru 1-2 minute daca se incalzeste doar apa este ok...daca se incalzeste si cana...nu prea e ok si risti sa se sparga.
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
monica-elizabet spune:
si pentru ca tot mi-am bagat nasul pe-aici azi sa-i raspund Alinei am experimentat o reteta noua...cea de praji tv a lui Strumfi2004 multumesc
nu mi-a iesit chiar asa "delimitata" ca cea din poza Nataliei, prima parte de gem parca s-a "ascuns" in foaia de jos si mi-a iesit un tv cu ecran lat ca a crescut pandispanul cam mult si cam maroniu din cauza zaharului brun(dar aici asa am vrut eu) dar este f buna si gustoasa.
iat-o
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5114187169538652146
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
Alynutza spune:
Monica arata bine prajitura ta. Si merci si de sfat, o sa vad eu cum fac, ma voi uita sa cumpar ceva termorezistent. Mi-e o ciuda de mor, ca am gasit mai demult in Selgros forme de mini-tarte, tare utile mi-ar fi fost, insa atunci m-am gandit ca la ce-mi trebuie si ca mi-oi lua daca ma hotarasc, pe cand m-am hotarat n-am mai gasit . Sper totusi sa mai gasesc.
Eu m-am invrednicit tot cu 'vechituri': am facut Tiramisu cand am venit din concediu ca era foarte usor de facut, iar sambata am dat un repetir la cheesecake, doar ca i-am pus struguri deasupra, ca n-am mai gasit capsuni (anul trecut pe vremea asta parca vazusem, dar asta e). Ce-am 'gresit' e ca n-am calculat foarte bine cantitatile pentru laptele condensat si mi-a iesit mai putin, motiv pentru care s-a crapat cam tare in momentul in care s-a racit. Norocul ca e intr-adevar foarte foarte cremos, si una doua am razuit putin de deasupra, am umplut crapaturile, l-am nivelat si nici nu s-a mai vazut. Am facut si ceva nou, clatite americane cu banane (nu dupa reteta Nataliei), bunutze, insa n-am reusit inca sa descarc pozele.
Gratiela multumim pentru link-uri .
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
strumfi2004 spune:
Monica, ce mai super tv, plasma, nu alta , bravo!
Alina, cu placere, mi-am dorit s-o ajut pe Natali, mi-a parut rau ca s-a amarat cu chestia asta, nu are nevoie de asta acum, cu alaptatul.
Mmm, mi-e dor si mie de-un tiramisu, poate de sarbatori sau mai devreme, de ziua sotului, desi lui nu prea-i plac prajiturile ce contin cafea, fie ea si in cantitate mica.
Eu am facut ieri un tort..fantezie : blatul- pandispan cu suc de pere , ca nu aveam portocale sa storc, si crema unt cu almette, zahar pudra si am mai mixat si vreo 3 banane coapte bine pe care nu le mai mancau strumfii. A iesit tare bun, crema e foarte aromata de la banane. O sa pun si poza, desi l-am lasat asa necosmetizat
Natali, pupam printesa mica si pe voi toti!
Gratiela, Maria si Stefan
www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
Alynutza spune:
Gratiela sotzului meu ii place tare mult tiramisu, mai ales acum, de cand am gasit reteta asta buna.
Poti sa scapi de cafea, eu am facut intr-un rand cu suc de ananas in loc de cafea si in crema am pus bucatele de ananas taiate marunt de tot... dar tot mai bun e 'the real thing'.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
monica-elizabet spune:
multumesc mult fetelor...sunteti voi f dragute
abia astept sa incerc si alte reteta de pe-aici...
nati, ce face printesa? ce a zis fratiorul ei cand a vazut-o?
pe toate
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri