Deserturile Nataliei (10)
Raspunsuri - Pagina 12
Balbina spune:
Narcisa, vai, ce tortulet simpatic ti-a iesit! De fapt, si al doilea e dragut, dar cel cu trenuletul e deosebit, bravo! Imi inchipui ce mult i-a placut sarbatoritului (apropo, la multi ani si din partea mea si a lui Vladut! Sa creasca mare si fericit! Scuze pentru intirziere). Mi-au placut figurinele cu care ai ornat tortul, sint comestibile?
Ma bucur ca te-au ajutat sugestiile mele.
------------------
Numai bine,
Natalia
narcisa spune:
Nati, multumim frumos de urari, asemenea!
Figurinele sint tot de la Schwartau din zahar, cumparate de-a gata!
toate cele bune
narcisa
Balbina spune:
Am incercat de curind o reteta de prajitura mai putin obisnuita, gasita pe un forum rusesc. M-a intrigat faptul ca si la blat, si la crema se foloseste praf de budinca instant. Iar feedback-ul pozitiv intins pe o multime de pagini m-a convins destul de repede sa incerc si eu reteta. Vreau sa va spun ca am ramas foarte impresionata de rezultat, e o prajitura absolut delicioasa, cu un gust nemaipomenit. Am decis sa traduc reteta si pentru voi, merita s-o incercati.
O mentiune importanta: se foloseste praf de crema/budinca instant, adica din acela care NU SE FIERBE. Autoarea fiind din Israel, a folosit ceva de acolo, iar eu am gasit aici echivalentul in praful “Creme Ole” de la Dr. Oetker, de ciocolata si de vanilie.
Prajitura “Krem a la krem”
Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata
Crema:
200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
200-220 ml lapte rece
1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie
Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri brandy (eu am pus lichior)
100 g ciocolata
100 g unt
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.
Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Apoi se portioneaza si se savureaza.
Aici e o varianta cu blatul facut cu crema de caramel pentru tort, deci tot cu praf din ala care nu se fierbe. Dat fiind faptul ca plicul era mai mic (vreo 55 g), am micsorat respectiv cantitatea de oua si zahar. La crema am folosit Creme Ole de capsuni. Personal, nu prea mi-a placut aceasta varianta, tot originalul este mai bun.
------------------
Numai bine,
Natalia
strumfi2004 spune:
Nati, bine ai revenit cu o noua reteta, chiar ma gandeam ce ne pregatesti! arata deosebit, ca toate bunatatile tale, de altfel. am salvat-o impreuna cu poza in caietelul cu bunatati, alaturi de celelalte retete.
multumim, o s-o incerc cat de curand si revin negresit cu impresii.
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
poznase si www.dropshots.com/strumfi" target="_blank">filmulete
madalinad spune:
natalia, cat te-am pandit sa apari cu o noutate!! noi plecam la mare asa ca nu am timp de ea acuma, dar la intoarcere o pregatesc sigur, ca nu pare prea grea.
la serbanutu mic am avut mare succes cu fursecurile de cocos, cred ca el a mancat jumatate din ce-am produs. culmea e ca din retetele pe care le-am incercat de la tine ma asteptam sa-i placa cu totul altceva, dar bine si asa!
adi69 spune:
Hi hi hi...tocmai voiam sa te intreb de reteta la prajitura asta,ca o vazusem de saptamana trecuta prin pozele tale si mi-a parut a fi grozava...
Adriana
papa-bun
Balbina spune:
Gratiela, Madalina,
Eu gatesc dulciuri mai rar vara, din cauza caldurii. De aia lenevesc acum si vin mai rar cu retete noi
Madalina, si puiu' meu papa fursecurile de cocos, l-am prins intr-o zi cum mi le sterpelea din farfuria pregatita pe balcon ca s-o pozez Odihna placuta la mare!
Adriana, am pus poza mai demult, dar nicidecum nu gaseam timp sa traduc reteta.
Fetelor, cind aveti timp, faceti prajitura asta, v-o recomand din toata inima.
------------------
Numai bine,
Natalia
adriana_mihnea spune:
Natalia, tocmai ce-am terminat prajitura krem a la krem. Foarte aspectuoasa, iar gustul... nu stiu cum sa zic...parca suav!
Crema de la mijloc este nemaipomenita, are un gust divin!
Per ansamblu, o trec la retete cu 5 stelutze!!
Imi pare rau ca n-am o camera s-o fotografiez...
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
Balbina spune:
Adriana, nici nu stii ce ma bucur ca am primit asa repede primele impresii despre aceasta prajitura. Mie mi-a placut tare mult cum a iesit si abia asteptam sa aflu daca le-a placut si altora sa va fie de bine!
------------------
Numai bine,
Natalia
adriana_mihnea spune:
Asta ca sa nu te superi ca n-am reusit nici azi sa ne auzim sau sa ne vedem...
E foarte satioasa, nu poti manca mult din ea. Ce buuuuna eeee!!!!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare