Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (13)
Raspunsuri - Pagina 23
strumfi2004 spune:
quote:
Originally posted by papadie
Balbi io vreau sa fac o prajitura pe care ai facut-o tu sau adi69 sau un guru intr-ale prajiturilor de pe aici. Nu fac pionerate la prajituri ca nu sunt masochista:)) Daca n-ai biscuiti da-mi ceva care se orneaza ca are si scularie de ornat :))))
, Papa!
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
strumfi2004 spune:
si eu, si eu astept traducerile, mai ales la cea cu piersici, yummy.
Ia s-o pun eu pe mama pe tradus cand vine sa vada nepotii...
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
adi69 spune:
quote:
Originally posted by strumfi2004
si eu, si eu astept traducerile, mai ales la cea cu piersici, yummy.
Ia s-o pun eu pe mama pe tradus cand vine sa vada nepotii...
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
Haaaha,sa stii ca si eu mi-am batut creierii sa gasesc pe cineva care stie rusa..,din pacate doar fratele meu a facut rusa la scoala si nu s-a omorat prea tare cu invatatul..prin urmare nu prea stie.
Mai cunosc o tipa din Chisinau care s-a stabilit aici,dar nu ne cunoastem prea bine si mi-e rusine s-o chem sa-mi traduca mie retete..
Prin urmare ..o chinui pe Natalia..ce sa-i fac daca ne-a dat un deget..
Adriana si-atat...
adi69 spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Adi, site-ul respectiv e al unei tipe din orasul rusesc Samara, Irina Kutovaya. Toare retetele de acolo sint ale ei. Pe forumul site-ului insa (ca exista si un forum) pun retete foarte multe alte persoane.
Tipa respectiva e casnica, gatitul e un hobby al ei, precum si site-ul, pe care il tine deja de citiva ani buni. Are f. mare succes in internetul rusesc, atit cu retetele de pe site-ul, cit si forumul in sine.
La retetele de pe site poti posta comentarii in josul paginii, numai ca trebuie sa fii logat. Am vazut unele comentarii si in alte limbi.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Sant retetele ei,ea le inventeaza ?
M-as loga si eu s-o felicit,insa nu stiu daca ma descurc,caci nu inteleg o boaba..
Ia sa incerc sa vad ce iese..
Adriana si-atat...
Balbina spune:
Fetelor, nu e nici un chin pentru mine, sa am timp doar, atit. Si acum chiar aveam un pic de timp la dispozite. O reteta e deja gata, cealalta e in lucru. Cum o termin, le postez pe amindoua.
Initial ma gindeam sa i le trimit Adrianei prin PM, dar daca se arata si alta lume doritoare, le pun aici, dar cu promisiunea ferma din partea voastra ca le incercati cit mai curind. In general, evit sa postez retete neincercate de mine, asa ca o sa va rog sa treceti repejor la treaba, sa existe macar ceva impresii.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Balbina spune:
quote:
Originally posted by adi69quote:
Originally posted by Balbina
Adi, site-ul respectiv e al unei tipe din orasul rusesc Samara, Irina Kutovaya. Toare retetele de acolo sint ale ei. Pe forumul site-ului insa (ca exista si un forum) pun retete foarte multe alte persoane.
Tipa respectiva e casnica, gatitul e un hobby al ei, precum si site-ul, pe care il tine deja de citiva ani buni. Are f. mare succes in internetul rusesc, atit cu retetele de pe site-ul, cit si forumul in sine.
La retetele de pe site poti posta comentarii in josul paginii, numai ca trebuie sa fii logat. Am vazut unele comentarii si in alte limbi.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Sant retetele ei,ea le inventeaza ?
M-as loga si eu s-o felicit,insa nu stiu daca ma descurc,caci nu inteleg o boaba..
Ia sa incerc sa vad ce iese..
Adriana si-atat...
Nu sint toate inventate de ea, multe sint retete populare printre rusi in general. Daca nu te descurci cu logatul, sa-mi zici si-ti fac eu un cont.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Balbina spune:
Urmatoarele 2 retete de mai jos sint neincercate de mine, le-am tradus la rugamintea Adrianei (adi69)
Placinta (prajitura) dubla de brinza cu piersici
www.good-cook.ru/tort/tort_194.shtml" target="_blank">SURSA
O placinta f. buna, desi mai complicat de realizat.
M-a atras aici combinatia dintre 2 feluri de aluat – cel de budinca simpa de brinza si cel de pandispan de brinza.
Blatul de jos a crescut foarte tare (incit chiar am decis sa nu mai fac blatul numarul doi, pentru ca nu mai era loc), dar ulterior acesta s-a lasat. Iar blatul de pandispan de deasupra a iesit foarte pufos si a ramas la fel si dupa ce s-a racit.
Vreau sa atrag atentia asupra coacerii blatului de jos.
Eu l-am copt impreuna cu piersicile. Ele s-au uscat un pic, insa aluatul de sub ele a ramas crud foarte multa vreme.
Recomandarea mea este sa se coaca blatul de jos separat (timpul de coacere se va scurta), iar piersicile sa fie puse ulterior si turnat aluatul de pandispan. Numai ca in acest caz va fi nevoie sa se usuce piersicile in mod special, sa nu lase prea mult suc.
Compozitie:
600 g brinza de vaci, 4 oua, 3/4 pahare zahar, 2 lingurite praf de copt (10 g), 4 linguri amidon, 3 linguri ulei, 3 linguri smintina, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 pahar faina, 1 lamiie, vanilie, 1 cutie mare (800 g) de compot de piersici.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la rece.
Se rade coaja lamiei si se stoarce sucul.
Se amesteca brinza de vaci, galbenusurile, zaharul, praful de copt, 2 linguri de amidon si sucul de lamiie.
Se pune deoparte 1/3 din compozitie.
In restul compozitiei se adauga uleiul, smintina, coaja de lamiie, si faina amestecata cu bicarbonat. Se framinta aluatul.
Trebuie sa iasa un aluat elastic, putin lipicios. Se intinde intr-o forma (cu diametrul de 26-28 cm), formind bordura pe margine.
Se aseaza jumatatile de piersici din compot.
(se pot folosi si piersici proaspete, care se trec prin apa clocotita, se taie in doua, se decojesc si se fierb timp de 15 minute intr-un sirop de zahar + suc de lamiie (la 250 ml apa: 2 linguri suc de lamiie si 1/2-1/3 pahar zahar)).
Se coace pina la rumenire usoara (cam 20 de minute), la o temperatura de 180 C, se acopera cu folie de aluminiu si se mai coace 20-30 de minute.
Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas (1/4 pahar).
Compozitia de brinza pusa deoparte se amesteca cu 2 linguri amidon si cu vanilia.
Se incorporeaza atent 1/3 din albusurile spuma, apoi restul de 2/3.
Peste piersici se toarna si se niveleaza aluatul de pandispan cu brinza.
Se pune din nou la cuptor si se coace timp de 20 de minute.
Se stinge focul si se lasa 15 minute, cu usa intredeschisa.
Placinta racita poate fi presarata cu zahar pudra, dupa preferinta.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Balbina spune:
Prajitura cu miere si brinza
www.good-cook.ru/tort/tort_141.shtml" target="_blank">SURSA
Prajitura e super.
Crusta de deasupra are o aroma intensa de miere si unt si un gust de caramel. Cu ea se combina perfect crema fina de brinza.
Crema de brinza poate fi inlocuita cu oricare alta facuta cu unt.
COMPOZITIE
Pentru o forma cu dimensiunile de 18#1093;26 cm si inaltime de minim 4 cm.
ALUAT
1,5 pahare faina, 2 linguri cu virf de amidon, 0,5 pahare zahar, 3 oua, 1/4 lingurita sare, sucul unei jumatati de lamiie
PENTRU CRUSTA
100 g miere, 100-150 g unt, 1/4 pahare zahar, 200 g alune de padure sau migdale
CREMA
500-750 g crema de brinza indulcita (sau brinza de vaci trecuta prin sita si indulcita dupa gust), 250-300 g smintina dulce (30-35% grasime), coaja de la o jumatate de lamiie, 3 lingurite cu virf de gelatina.
Galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar si sarea pina se albesc.
Albusurile se bat spuma tare cu restul de zahar si cu sucul de lamiie.
Se amesteca galbenusurile cu albusurile. Se incorporeaza cu atentie faina si amidonul.
Intr-un ibric se topeste la foc mic untul. Se adauga mierea si zaharul si se fierbe timp de cinci minute.
Se adauga alunele/migdalele taiate bucati.
Aluatul se toarna in forma unsa cu unt (doar fundul, peretii ramin neunsi).
Peste aluat se intinde cu atentie compozitia pentru crusta. Se pune cite o lingura, altfel nu se poate intinde uniform pe aluat.
Forma cu aluat se baga in cuptorul preincalzit la 180-200 C si se coace circa 40-50 minute. Dupa primele 15 minute se acopera forma cu folie de aluminiu, ca sa nu se arda zaharul din crusta.
Am facut special un aluat mai tare si am intins compozitia pentru cruta pe aluatul crud, pentru ca blatul sa nu creasca foarte mult. Blatul a iesit nu foarte inalt si destul de dens – exact asa cum am vrut.
Pentru ca blatul sa fie inalt si pufos, trebuie de pus nu 1.5, ci doar 1 pahar de faina. Si se coace fara compozitia de crusta, care se intinte pe blatul deja copt si se mai lasa in cuptor pentru 10-15 minute.
Dar, dupa parerea mea, un blat pufos nu se combina foarte reusit cu crema de brinza.
Blatul se raceste in cuptorul intredeschis, se scoate din forma si se taie pe grosime in doua.
Se prepara crema:
Gelatina se pune la umflat in apa rece (citeva linguri) pentru 30 de minute. Apoi se dizolva la bain-marie, amestecind mereu.
Smintina se bate pina se face frisca. Se amesteca cu mixerul crema de brinza, frisca, coaja de lamiie si gelatina dizolvata.
Daca se foloseste brinza simpa de vaci, aceasta trebuie trecuta prin sita, ca sa devina cremoasa, apoi se indulceste cu zahar sau miere. Se aromatizeaza cu vanilie.
In forma se pune o bordura facuta din folie de aluminiu in mai multe straturi.
Se asaza partea de jos a blatului. Dupa preferinta, se poate insiropa sau unge cu gem.
Se toarna crema de brinza si se niveleaza.
Partea de sus a blatului de taie in dreptunghiuri si se aseaza pe crema. E nevoie sa fie taiat blatul dinainte, intrucit crusta este destul de tare si se poate deforma prajitura cind o tai.
Se puen prajitura la frigider pentru 2-4 ore. Se scoate bordura de staniol si se taie bucati, dupa formele blatului cu crusta.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
strumfi2004 spune:
Multumim, nu-mi par complicate! I'll be back (cu impresii desigur)
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan