Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)
Raspunsuri - Pagina 10
Kehleyr spune:
Reteta acestei tarte am gasit-o intr-o revista Avantaje de acum cativa ani.
Este simplu de facut si nu prea ai cum sa dai gres. Va dau reteta originala si in paranteze sunt comentariile mele.
Tarta cu mere, Mascarpone si branza de vaci
Ingrediente:
- 100 gr biscuiti sfaramati [am folosit biscuiti digestivi ca sa fie mai aspri si nu asa dulci]
- 50 gr alune paduire prajite taiate marunt [am pus tot biscuiti pentru ca nu imi plac alunele]
- 50 gr unt topit
- 250 gr branza de vaci
- 250 gr branza Mascarpone
- coaja rasa de la 1 lamaie si 1 lingura suc de lamaie
- 2 oua de marime mijlocie batute [intregi, neseparate]
- 100 gr zahar tos
- 350 gr mere curatate de coaja si de samburi, taiate felii de 1 cm grosime [intrucat nu mi-am dat seama daca 350 gr erau inainte sau dupa curatat, am facut o aproximare si am pus cca 3 mere mijlocii ionatane, taiate un pic mai subitre decat era in reteta]
- sos de zmeura pentru servit [nu am pus]
Mod de preparare:
1. Se unge o tava pentru prajituri cu baza detasabila si diametrul de 20 cm. Se amesteca biscuitii faramitati, alunele de padure si untul topit si se aseaza pe tava, apasand cu putere si in mod uniform spre fundul tavii. Se lasa la frigider sa se intareasca pana se face umplutura.
2. Se incalzeste cuptorul la semnul 4 sau 180 gr. Se bat intr-un castron incapator ambele feluri de branza. Se adauga coaja si sucul de lamaie, ouale, zaharul tos si se amesteca pana se omogenizeaza. Se aseaza feliile de mere peste blatul de biscuiti [aici va dati seama de cantitatea de mere, la mine formau un strat complet care acoperea blatul] si se pune deasupra amestecul de branza.
3. Se coace timp de 45-50 minute sau pana se intareste. [Eu am lasat mult mai mult, cam 90 min, in cuptor normal. Am incercat cu scobitoarea sa nu se mai lipeasca.] Daca suprafata se rumeneste prea repede acoperiti cu folie de aluminiu. Lasati sa se raceasca si preferabil, peste noapte, la frigider. [Prajitura este mai buna a doua zi.]
Sper sa va placa!
adriana_mihnea spune:
Natalia, am repetat experienta cu tortul cu trufe. A iesit bun de tot, le-am omorat pe colege cu el, se lingeau pe buze de numa”...
Nu-ti zic pe unde a fost plimbat ca de dimineata am fost dupa viza la ambasada si nu m-au lasat aia cu tortul inauntru...L-am lasat la niste vanzatori de ziare, la caldura dinauntru...
Dar era singura solutie...
Cand am ajuns la serviciu l-am bagat cateva minute intr-un freezer la -80 grade C. Cred ca eram in stare sa-l bag si-n azot lichid ca sa fiu sigura ca se intareste repede...
Oricum, m-am enervat teribil cu foile care mi s-au rupt, uscat si lipit...Am zis ca nu-l mai repet curand!
Pentru maine fac un diplomat ca-i ziua lui taica”miu. Poate il fac in forma de 64. Sa vad!
Te pup si sarcina usoara in continuare!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
nushulica spune:
natalia vin si eu cu o intrebare: zi-mi ce pot sa fac cu niste branza de vaci dar multisoara cred ca am vreo 2kg eu ma gandeam ceva la o budinca ca s-o pot folosi pe toata o data sa nu o mai congelez dar n-am nicio reteta si ma gandesc ca poate ai tu vreo idee mai buna
INGRID
Balbina spune:
Ami, multumesc de urari!
Kehleyr, multumesc de reteta, mi se pare interesanta. Ai cumva si poze cu prajitura?
Adriana, cum te inteleg, eu cind fac foile pentru tortul de trufe, le insir peste tot prin bucatarie, nu le pun una peste alta decit dupa ce se racesc complet si se usuca. Si pun cite o hirtie de copt intre ele, si tot se mai lipesc. Cred ca e bine sa ai deja crema pregatita si sa asamblezi tortul pe masura ce coci foile.
Ce bine ca tortul a ajuns sa fie savurat din plin de colegele tale, in pofida peripetiilor prin care a trecut.
La multi ani tatalui tau! Sa-ti reuseasca tortul. Multumesc de urari.
Nushulica, eu cind am brinza mai multa, fac sau placinta cu multa umplutura, sau o budinca de brinza care se maninca f. repede la noi in familie. Amestec brinza cu oua, zahar, amidon/praf de budinca/gris, stafide, toate cantitatile din ochi si dupa gust. Cantitatea de zahar depinde si de gradul de acreala a brinzei. Consistenta finala trebuie sa fie cea a unei creme groase. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Suprafata se unge cu smintina. Se da in cuptorul preincalzit la circa 180 C si se coace pina se prinde si se rumeneste (vreo 45-60 min, depinde de cuptor). Daca s-a rumenit prea repede, se acopera cu o folie de aluminiu.
de vreo citeva ori am facut budinca de brinza dupa reteta umpluturii de la tortul nemtesc de brinza, a iesit de fiecare data f. fina si buna de tot.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
Nushulica,tortul nemtesc e buuun....
Miha
strumfi2004 spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Nushulica,tortul nemtesc e buuun....
MihaAzi poti fi caine...Maine poti fi copac...
Da, da, subscriu!!
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
adi69 spune:
Harnicute fetele pe aici..numai bunatati si frumuseti..felicitari.
Eu am intrat doar sa va urez primavara frumoasa si sa va dau un buchetel de ghiocei sant cumparati,aranjati si pozati de mine..pt voi
Noi santem in carantina,Catalina mea cu pneumonie si eu cu viroza si otita ..si nu am mai avut chef de facut bunatati.
Adriana si-atat...
adi69 spune:
Nusaa,ia uite: budinca de paste fainoase cu branza si stafide,papanasi,clatite cu branza,tort nemtesc,placinta cu branza de muuulte feluri(este pe undeva o reteta de placinta creata cu branza dar nu mai stiu pe unde,poate te ajuta fetele ca cica-i f buna)tort cu branza si frisca si fructe..prajitura cu branza si ciocolata..asta e numai ce mi-a trecut acum repede prin cap..
Adriana si-atat...
Balbina spune:
Adi, au, saracele de voi, ce v-au napadit bolile. Multa sanatate va doresc, sa va faceti bine cit mai curind!
Merci de ghiocei, sint tare frumosi, i-am remarcat inca de ieri.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Roxana Claudia spune:
Natalia - o reteta de diplomat ai? Ceva incercat...cu piscoturi...
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)