Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)
Raspunsuri - Pagina 7
gabiarama spune:
Am salivat la pozele cu choux-uri
Si eu le-am pregatit ceva barbatilor mei .Aratau mai bine daca aveam si un ou in frigider sa le ung pe deasupra .Dar cum eram singura in casa cu strumfii ...
GABI25+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
Balbina spune:
Gratiela, ce bine arata choux-urile tale! Ala de deasupra e dulceata sau sos de caramel?
Roxana, cu siguranta nu s-a prins suficient desertul daca ai marit cantitatea de crema. Daca mai adaugai un pic de gelatina, era sa fie ok. Dar nici asa nu cred ca se supara cineva daca il maninca, nu? Si eu optez pt. blatul de la krem.
Gabi, stiu reteta cornurilor de pe culinar, o aveam chiar si pe o lista de asteptare (luuuuunga ). Par sa fie intr-adevar moi si bune de tot. Cu ce le-ai umplut?
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Roxana Claudia spune:
Natalia - stiu, am comis-o! Mai pusesem eu si alune...unde mi-o fi fost capul??
Acu' e gata blatul de Krem precum si glazura si incerc sa repar stricaciunea....
Intre timp, pentru ca-mi vine sotul la pranz am pus la cuptor asta :
http://www.reteteculinare.ro/reteta_saptamanii/3-pui_la_cuptor/
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
gabiarama spune:
Natalia , am improvizat imediat cremele : la o parte din cornuri ,in loc de finetti ,am folosit cite o bucatica de ciocolata Kinder ,iar la cealalta tava am amestecat dulceata de visine cu nuca macinata pentru a o ingrosa ca altfel curgea din cornuri .
Desi in reteta se spune ca ies parca 16 cornuri mie mi-au iesit mai multe ,vreo 24 .Le-am facut mai mici ,cit sa poata minca unul intreg si baietii mei .Intr-adevar sunt foarte moi .Dimineata au mai ramas citeva pe care le-am terminat eu imediat .Mai erau moi ,dar nu ca aseara .Deja ma gindesc cum as putea adapta aluatul asta ca sa fac sfintisori .Trebuie sa il mai incerc o data cu oua si ceva mai multa miere
GABI25+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
mariussimiuc spune:
Da,si mie mi s-au parut un pic cam ne-dulci cornurile astea.Daca se mai adauga miere nu se...strica reteta?
Miha
gabiarama spune:
Miha ,din parerile celor care au scris pe culinar si au mai adaugat miere , chiar si 4 linguri in loc de 2 , se pare ca nu dauneaza cu nimic .
GABI25+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
strumfi2004 spune:
Hehe, am lasat poza cu choux si-am fugit cu strumfii afara, la noi, cum era de asteptat, ieri a nins si azi e un soaree! cand am iesit Mariuca ma intreba: "Unde e paduta, mami?" (=zapaduta), nu mai avea copilul cu ce sa se joace :((
Choux-urile le-am facut la plesneala - primisem si jalba ca nu am mai facut desert de vreo 4 zile si aveam si eu nevoie sa ma mai descarc un pic de tensiunea cu Stefu - la mine gatitul are efect garantat!
Asadar, am rasfoit un pic caietul si am gasit aluatul de choux, o reteta notata de la o emisiune culinara TV mai veche. Intr-adevar, e asemanatoare cu cea a eclerelor:
am pus 100 ml ulei cu 200 ml apa, un praf de sare si o lingurita de zahar pe foc. Cand a dat primul clocot, am adaugat 200 g faina deodata si am amestecat energic. Apoi am stins focul, am lasat sa se raceasca si am adaugat pe rand 5 oua intregi, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia obtinuta am pus-o cu punga gramajoare spiralate in tava cu hartie de copt, le-am dat la cuptor pana se umfla si se rumenesc (vreo 25 min).
Dupa ce s-au racit, le-am scalpat :), le-am umplut cu crema de vanilie - de la alba ca zapada - le-am cosmetizat cu un pic de frisca si pun siropul caramel (de a carui reteta stiu multumita Nataliei ) deasupra cand le devoreaza trupa.
Una peste alta, nu sunt deloc greu de facut - cum credeam.
Roxana, ma bucur sa ma urmareasca si pe mine cineva
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by strumfi2004
Dupa ce s-au racit, le-am scalpat :), le-am umplut cu crema de vanilie - de la alba ca zapada - le-am cosmetizat cu un pic de frisca si pun siropul caramel (de a carui reteta stiu multumita Nataliei ) deasupra cand le devoreaza trupa.
Una peste alta, nu sunt deloc greu de facut - cum credeam.
Mey tu vrei sa ma duc acasa sa ma apuc de facut choix-uri! Valeleu si vai de mine...
Miha
Roxana Claudia spune:
Gratiela - saru'mana de reteta. Maine nu, ot ca e 1 martie, dar poimaine sigur ma risc.
Iata ce a iesit din desertul meu ratat: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2115833470088108456qsBCAQ
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
Balbina spune:
quote:
Originally posted by mariussimiucquote:
Originally posted by strumfi2004
Dupa ce s-au racit, le-am scalpat :), le-am umplut cu crema de vanilie - de la alba ca zapada - le-am cosmetizat cu un pic de frisca si pun siropul caramel (de a carui reteta stiu multumita Nataliei ) deasupra cand le devoreaza trupa.
Una peste alta, nu sunt deloc greu de facut - cum credeam.
Mey tu vrei sa ma duc acasa sa ma apuc de facut choix-uri! Valeleu si vai de mine...
Mai ales ca aici nici nu-ti trebe mixer.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze