Deserturile Nataliei (11)
Raspunsuri - Pagina 12
Ghiocela spune:
Buna, Natalia, am mai trecut si eu pe aici sa iti spun de ultimele mele aventuri culinare. Am facut si eu checul cu morcovi cam acum o saptamana, este intr-adevar o prajitura deosebita, foarta aromata.
Preferintele mele in materie de prajituri merg mai degraba spre cele ciocolatoase si/sau cremoase, asa ca aseara am executat fursecurile cu trufe, care intr-adevar sunt delicioase. Dar bineinteles ca am patit cate ceva, nu se putea sa iasa totul perfect. Exact cum ziceai tu in reteta, probabil a fost ceva cu acea compozitie, pentru ca fursecurile nu au crapat, ci s-au cam latit, desi au crescut, si zaharul pudra a cam intrat in ele. Deci foarte bune la gust, insa ceva a fost in neregula. Poti sa ma ajuti cu ceva sugestii despre ce sa schimb data viitoare?
Merci mult
Balbina spune:
Mirela, masinuta e superba! Ce-mi place cum ai ornat-o, ideea cu mutritele e super tare, e haioasa rau! Vad ca stai in SUA, iti recomand sa trimiti poza tortului tau la http://www.coolest-birthday-cakes.com/
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Ghiocela
Buna, Natalia, am mai trecut si eu pe aici sa iti spun de ultimele mele aventuri culinare. Am facut si eu checul cu morcovi cam acum o saptamana, este intr-adevar o prajitura deosebita, foarta aromata.
Preferintele mele in materie de prajituri merg mai degraba spre cele ciocolatoase si/sau cremoase, asa ca aseara am executat fursecurile cu trufe, care intr-adevar sunt delicioase. Dar bineinteles ca am patit cate ceva, nu se putea sa iasa totul perfect. Exact cum ziceai tu in reteta, probabil a fost ceva cu acea compozitie, pentru ca fursecurile nu au crapat, ci s-au cam latit, desi au crescut, si zaharul pudra a cam intrat in ele. Deci foarte bune la gust, insa ceva a fost in neregula. Poti sa ma ajuti cu ceva sugestii despre ce sa schimb data viitoare?
Merci mult
-----------
Aura
Aura, si eu am mai patit asta. Incearca sa pui un pic mai multa faina (cu 1-2 linguri in plus) si sa tii aluatul la rece mai mult timp, de exemplu, sa-l lasi peste noapte. Sau mai poti proceda altfel: dupa ce modelez fursecurile, le bagi in congelator pentru 15-20 minute, si dupa aia le coci.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
adi69 spune:
Mirela,masinuta este absolut bestiala!Sa fi vrut si nu-ti iesea asa colorata si vesela,iar mutritele faine rau.. Cred ca Robert a fost superincantat...mai bine puneai si o poza cu fatza lui Robert cand a vazut masina...
COOL!
Adriana
papa-bun
adriana_mihnea spune:
Natalia, te rog mult de tot sa pui aici reteta prajiturii cu foi Lica si cu lapte condensat...N-am mai mancat ceva asa de bun de muuuuulta vreme!
Exceptand krem-a-la-krem!
Pupici!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
Balbina spune:
Adriana, eram convinsa ca o sa-ti placa. Ce sa mai zic, prajitura asta e ca un drog pentru mine, daca gust o bucatica, sint pierduta, pina nu mai maninc inca vreo 2-3-4-etc. nu ma pot linisti
Hai ca scriu reteta, desi nu stiu cine din Ro ar putea sa o foloseasca, data fiind lipsa ingredientului de baza: a vestitului lapte condensat. De fapt, am mai scris pentru cineva reteta, dar a folosit-o la un blat de tort, parca. Asadar,
Prajitura cu foi de napolitane si crema din lapte condesant caramelizat cu nuci
Se bate spuma 1 pachet de unt (200 g) si se incorporeaza treptat, cite o lingura, 2 cutii (800 g in total) de lapte condensat caramelizat (are o consistenta foarte groasa si o culoare maronie). Se maruntesc in robot 300 g de miez de nuca si se adauga in crema. Se ung cu crema foile de napolitana, suprapunindu-le, in 4-5 straturi. Partea de deasupra nu se unge. Se pune o greutate peste prajitura si se da la rece pentru citeva ore. Apoi se taie patretele cu un cutit ascutit.
Poze nu am deocamdata. Sa vad miine, la lumina zilei, daca mai am ce fotografia
P.S. Chiar astazi am gasit niste retete de preparare a laptelui condensat in conditii casnice. Mi s-au parut interesante, o sa le incerc si daca iese cum trebuie, le voi traduce si posta aici.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
bumbacel spune:
Natalia, am citit undeva o discutie in care fetele foloseau la o anumita reteta in loc de lapte condensat caramelizat, serbet. Crezi ca merge?
PS: Am facut krem a la krem de o suta de ori, excelenta. Am devenit lenesa la scris, dar ma tratez
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...
Balbina spune:
Bumbacel, n-am idee de serbet, n-am folosit niciodata. Dar daca incerci vreodata, chiar te rog sa vii cu impresii.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
CRISMIR spune:
NATALIA si multumesc de link.
ADRIANA ,da mai nu m-am gandit sa-i fac poza,insa cand a vazut-o era super incantat,imi zicea "mami bumba"...hahahaa...asa zice inca la masina...eu m-am bucurat ca inseamna ca arata a masinadeci e ok!!!
Fetelor voi atatea bunatati faceti aici ca eu nu mai stiu cum sa rezist tentatiei si credeti-ma m-am ingrasat cam mult in ultimul timp de la atatea dulciuri...asa ca eu de acum pana la Craciun va privesc si admir in tacere... la toate si numai bine va doresc!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
silvana_salajan spune:
Natalia, m-am hotarat sa fac azi Krem inca o data! Am sa-ti spun luni cum a iesit. De fapt mai vreau sa fac o prajitura dobos, ah oare cine o sa le manance? - Eu desigur. S-0a dus naibii si ultima speranta de slabit!