Gravidutze si mamici de Constanta(67)
CAPITOLUL 67 - dedicat celor care participa la discutii
pt.vot! pentru: dady68, dear_bambie,ina78, larisel, adryana_4u, devia, andata
EVENIMENTELE ACESTEI PERIOADE:
-pe 12.11.2009 a nascut Geea, bine ai venit INGRID-MARIA !!!..le uram tot binele din lume si numai ganduri bune, plus multi pupicisi flori
- LA MULTI ANI celor nascuti in oct-nov
arhiva:
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10, 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34, 35,36
37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,47,48,49,50, 51, 52, 53, 54, 55,56, 57, 58, 59, 60,61, 62, 63, 64,65, 66
LISTUTELE NOASTRE:
Gravidutze, viitoare mamici :
Dear_bambie DPN 23.11.2009 NASTERE USOARA !!!
Larisel Katya-Natalia &Sofia-Alena DPN 31.12.2009
Floricel82 DPN 6-7.03.2010
Ellanik George-Theodor DPN 08.03.2010
Delia13 David-Andrei DPN: 16.03.2010
Ela31 Andrei-Gabriel DPN 21.04.2010
Aniska80 DPN 18.05.2010
si
Anuzzaice Alessya Cristina DPN:01.11.2009- nu ne-a anuntat nimic, speram sa fie totul bine...asteptam vesti
Mamici (foste, prezente si potentiale gravidutze) :
Adryana_4u- Bianca
Abibrinza- Victor-Catalin si Mihai
A_deju- Eric
Andata - Octavian, Alexandra si Ioana
Andicu- Filip Gabriel
AngeliquedeS - Mihai Viktor alias Pupi
Aniska80 - Denis si
Bavi-
Bisous -Cristina si Victor
Calinclaudia - Clara Maria
Cami Antonia -
Carmenita
Chryssy -Elif
Creem - Maria Sofia
Cris_2081 - Ioan
Crisis81- Teodora
Crixia - Alexia si Ana
Dady68-Andreea si Bianca
DanaDumitru-Riana Maria
Dandusa- Crinuta si Radu Ioan
Daniela76 -Alexandra
Daria Ioana - Casandra si Darius Costin
Deiutz - Ana Ilinca
Denise1301 - Jasmin
Dianamaria -Tiberiu
Docdecap - Serban
Ela31- Stefan-Nicolae+
Elena81 - Sebastian Alexandru
Ege - Arzu Ege si Efe
Elizz -
Eris - Iannis Cristian
Flisa - Luca Gabriel
Fiquelle - Sofia Mariasi
Gabiu - Albert Mihai
Geea - Ingrid-Maria
Happy Uka- Carina Maria
Ina78 - Gabriel
Ingerash M - Alin-Gabriel
Isidora - Isidora si Ioan
Isis_23 - Edith Evelyn
Jojo_miha - Theodora Ioanasi Larisa Gabriela
Jadesy - Cleopatra Lavinia
Lulu 77 - Luca Gabriel
Madaluta - Darius Cristian si Briana Amelia
Maia37 - Andra si Vlad Constantin
Mamacita - Alexandru si Anabella
Mano -
Mary_lou - Patrick Andrei
Menuet - Ana Maria
Mirela79 - Maria
Mokika - Crina si Theodor
Mocutza -Andreea Alessia
Mymy -
Myral - Isabela si Elisa
Nastasie - Razvan Mihai
Ontica Camelia - Alexandra Elena si Teodora Lucia
Pisikuta - Lola
Ralina - Ioana Teodora
Roxanalucia - Victor- Costin
Roxx - Luca Teodor
Roxi79ro- Patris Daciana
Selen80 - Ebru Fatima
Simonasima- Sara Gabriela
Teano -
Tinna S - Andrei si Alexandru Luca
Umfatel-Andreea Elena si Paul Mihai
Ylilimic -
Yannia - Alessandra
ZILE DE NASTERE:
Ianuarie
1-Andrei(Tinna)
6-Casandra(Daria Ioana)si Elif(Chryssy)
10-Andata si Delia13
15-Serban(Docdecap)
17-Ianis-Cristian(Eris)
21-Cleopatra Lavinia(Jadesy)
23-Edith Evelyn(Isis_23)
Februarie
1-Yannia
2-Bianca(Adryana4u)
14-Bianca(Dady68)si Luca (Tinna)
23-Alexia(Ghibuadina) si Ioan(Isidora)
26-Camelia Ontica
27-Alexandra-Elena(onticacamelia)
29-Vlad Constantin(Maia37)
Martie
1-Mamacita
12-Theodor-Ioan
13-Victor-Costin(roxanalucia)
16-Fisun(ege)
20-A_deju
22-Ghibuadina
23-Eris
Aprilie
1-Dear_bambie
3-Andreea_Elena(Umflatel)
11-Alessandra(Yannia)si Gabriel(Ina)
22-Denis(Aniska80)
23-Teodora(Crisis81)
25-Alexandru(Mamacita)si Docdecap
26-Ana-Maria(Menuet)
27-Ina
Mai
1-Lulu
8-Briana-Amelia(Madaluta)si Crisis81
9-Anuzzaice
10-Ralina
12-Daria Ioana
12-Floricel82
14-Darius-Costin(Daria Ioana)
16-Bogdanel(Ellen79i)
Iunie
5 -Madaluta
12-Angelique
20-Irina81
27-Filip (Andicu)
Iulie
4-Happy Uka
7-Tiberiu(dianamaria)
11-Menuet
20-Criss 2081
22-Anabela(Mamacita) si larisa Gabriela(jojo-miha)
23-Isidora si Simonasima
24-Maria(Mirela79)
27-Andreea Alesia(Mocutza)
31-Roxanalucia
August
2-Alin-Gabriel(Ingerash)
5-Teodora-Lucia(oticacamelia)
8-Alexandru-Nicolas(Fiquelle)
9-Roxx
10-Aniska80
12-Crina (Mokika)si Sofia Maria(Fiquelle)
13-Dodo_pui
20-Luca (Lulu)
23-dady68
24-Andicu
26-Alexandra(Andata)
27-Dandusa
28-Theodor(Mokika)
Septembrie
1-Matei-Cristian(irina81)
2-Sara Gabriela (Simonasima)
4-Adryana_4u
6-Ioana_p76 si Mirela79
11-Octavian (Andata)
14-Andreea(Dady68)
16-Mocutza
25-Paul Mihai(Umflatel)
29-Teodora (Jojo_miha)
30-Ege (ege)
Octombrie
5-Riana Maria(DanaDumitru)
6-Esma(Esma Angel)
11-Isidora(Isidora)
16-Efe(ege)
17-Geea
24-Creem si Selen80
29-Bogdan(Dodo_pui)
30-Ioanact
31-Radu Ioan(Dandusa)
Noiembrie
1- Crinuta(Dandusa)si Razvan(Nastasie)
2-Adriana(Nastasie)
7- Maria-Sofia(Creem)
13-Ingerash
16-Mokika si Mihaela si Larisel
20-Nur(Esma Angel)
21-Ellanik
24-Jojo_Miha
Decembrie
4 -Ioana Teodora (Ralina)
5 -Luca(Roxx)
14-Darius-Cristian (Madaluta)
15 Eric(A_deju)
25-Tinna
28-Viktor (Angelique)
INFORMATII UTILE MEDICI SI CLINICI CONSTANTA
MEDICI SI ANALIZE IN CONSTANTA
O lista detaliata cu medici, clinici, laboratoare analize, preturi mai gasiti si la sub. "Informatii utile Constanta"- la aspirante aici
FOARTE IMPORTANT PENTRU !!!
EVITATI URGENTA SPITALULUI JUDETEAN CONSTANTA IN CAZ DE PROBLEME GINECOLOGICE!!! IN PLUS, FOARTE IMPORTANT, REFUZATI CONTROLUL CLASIC PE MASA, MANUAL! NU ACCEPTATI ALTCEVA DECAT ECOGRAFIA!
Discutii despre controlul pe masa in timpul sarcinii: AICI
MATERNITATI - CLINICI PRIVATE
1. CLINICA EUROMATERNA http://www.euromaterna.ro/ - Spitalul privat de Obstetrica-Ginecologie
ARE PROGRAM NON STOP PT URGENTE
Ca locatie este vis a vis de fosta piata de legume pe varianta , intrarea spre str Baba Novac sau fostul sediu al TV Pelin sau de la Galeriile Soveja pe str. Stefanita Voda care duce spre varianta si dupa ce se termina blocurile, pe dreapta este clinica
Medici: Lutescu (ambii), Rusa, Dantes, Raica
Informatii despre clinica -www.obgyn.ro/test/cabinet/archives/264" target="_blank">aici
Tarifele pentru nastere: 4500 RON pentru nasterea normala (vaginala) si 5000 RON pentru operatia cezariana.
PRETURI AICI
MESAJE MAMICI DESPRE NASTERE LA EUROMATERNA:
mesaj Crixia
2. CLINICA ISIS- http://www.romedic.ro/ISIS_MEDICAL_CENTER
Preturi nastere: 1000 euro
CURSURI PRENATALE
1. La cabinet Dr. Lutescu - detalii aici
2. La clinica ISIS - detalii aici
ANALIZE SI TESTE IN TIMPUL SARCINII - preturi aproximative
ANALIZE TRIM. I - preturile sunt de la Synevo aug.2009
Analize contra-cost:
1. Ag HBS = 35 lei; 2. Anti-HCV= 59 lei; 3.Timpi coagulare: 3.1. Timp Quick=12 lei, 3.2. Timp tromboplastina=16 lei; 4. Chlamidya IgA si IgG =45+45=90lei; 5. Citomegalovirus IgG si IgM=45 +45=90lei; 6. Virusul rubeolei IgG si IgM= 39+39=78 lei;7. Toxocara canis-IgG=40 lei;8. Toxoplasmoza IgG si IgM= 45+45=90 lei, 9. Listeria =55 lei TOTAL cca 550 lei!
Analize gratuite - pe baza de trimitere de la med de familie (in caz ca nu gasiti sa le faceti gratuit, pretul lor este in paranteza)
1. Grup sanguin (15lei) si RH (11lei), 2. Rh procreator (sot)(11lei);3. HLG; 4. Uree; 5. Creatinina (8lei); 6. Sumar urina (18lei); 7. Glicemie (8lei); 8. VDRL; 9. HIV 1+2(45lei).
ECHO MASURARE TRANSLUCENTA NUCALA (sapt 12-13) cca 150-200 LEI, urmat de: DUBLU-TEST - 100 LEI (Synevo)
Exemplu de analize si teste facute pana la sapt17 - mesaj Larisel aici
MEDICI PEDIATRI
Dr SIMA ANCA -Tel Cabinet 0241631464 si la Homeomed, unde este si acolo aproape zilnic, 0241.693.355
Paciente-impresii: Lulu77 -"ptr mine un deosebit om si un excelent medic( si homeopat)".
LISTA ESTE DESCHISA PENTRU COMPLETARI
[blue]LINKURI UTILE
REMEDII HOMEOPATICE 1, 2,
How to brest feed, Calculul datei nasterii,www.visembryo.com/baby/15.html" target="_blank">Cum se dezvolta bebe,
www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart" target="_blank">Greutate si centimetri in burtica la mami, www.layyous.com/root%20folder/pregnancy_videoclips.htm" target="_blank">Diverse filmulete despre sarcina si nastere,
www.materneo.com/calcul/CalcWeight.htm" target="_blank">Greutatea viitoarei mamici, www.desprecopii.com/info.asp?id=135" target="_blank">Sarcina - saptamana cu saptamana
Recomandari pentru gravide, www.desprecopii.com/info.asp?id=5" target="_blank">Intrebari si raspunsuri despre sarcina, www.voornamenboek.nl/index.html" target="_blank">Nume de fetite si baietei, www.babycenter.com.au/pregnancy/antenatalhealth/testsandcare/" target="_blank">Informatii privind testele prenatale, www.medicina-materno-fetala.ro/downloaddoc.php?docId=45" target="_blank"> Recomandari pentru urmarirea prenatala de rutina a femeii gravide sanatoase, www.womensclinicseattle.com/ultrasound.htm" target="_blank">Masuratori ecograf, www.perinatology.com/calculators/biometry.htm" target="_blank">Calculator pentru verificat masuratori ecograf, RUGACIUNILE NASTERII, www.health.state.mn.us/wrtk/handbook.html" target="_blank">pozeBBinBurtica , Nastere in direct cu epidurala, Sarcina- de la conceptie la nastere
www.netmedic.ro/ghid-prim-ajutor/capitolul-v#obstructia-cai-aeriene-copil" target="_blank">Ghid de prim ajutor -BLS LA COPIL- Obstructia caii aeriene la copil
SFATURI DE LA MAMICI PENTRU GRAVIDUTE
Aici vom face o selectie de sfaturi primite la acest topic, multumim mult tuturor care au contribuit cu cate un sfat!
CAP.64 -cuprinde multe sfaturi si discutii ref la infasatul bebelusului, mancarea bebelusi, detergenti bebelusi, greturi in timpul sarcinii, control clasic in timpul sarcinii
Sfaturi pentru combaterea starilor de greata din sarcina; Impotriva aciditatii la stomac; Pro si contra infasatul bebelusului/Pro si contra mancare pt bebelusi borcanase supermarket
CAP. 65[/b] : impresii de la mamici despre nastere, discutii despre cezariana, discutii ref magazine haine gravide]
CAP.66[/b]: sfaturi despre alaptat -mesaj Mamacita
Raspunsuri
DanaAlex spune:
salutare!!!
am deschis eu capitol nou, cu ajutorul unei colege de topic , pe considerentul ca am ceva mai mult timp liberiarna aceasta, sa speram ca nu ma incurc in proceduri, este prima data cand incerc asa ceva, dar exista un inceput in toate...
va rog pe toate cele care sunteti active si doriti modificari in lista sa cereti acest lucru,capitolul este dedicat celor ce scriu aici, pe parcurs cinstim aparitia unui bebe, cred ca Anuzzaice va fi prima dintre gravidutze ce ne va da marea veste...toate la timpul lor...astept indicatii si coordonari ca sa iasa lucrurile bine si acest topic sa aiba functionalitate...
toate cele bune...
dadi_t spune:
copiaza de aici...vezi daca merge:
66
<<<Doar eu si lumea intreaga!>>>
nasi 2009!
poze!
Blogul lui Mihaita
Blogul lui Bogdan
dear_bambie spune:
Buna.
Dana, multumim pentru noul capitol! Sa fie un capitol frumos cu multe vesti bune!
Noi suntem bine, stam cumintei in patut si din acest motiv intram rar pe forum. Sa nu va suparati pe noi, ca nu suntem f activi.
Va dorim o saptamana frumoasa!
cu drag toate , si
33+ AMR 3-4 saptamani
comorile mele
"Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane..."
CRIXIA spune:
DanaAlex pentru curajul de a face un nou capitol! Good job!! E bine daca ai timp sa ne pui la dispozitie hartie sa scriem/barfim!
Anuska80, eu sunt pacienta dr.Rusa, dar am nascut ambele fete cu d-lui, iar acum 2 luni la Euromaterna! Mai sunt forumiste care au nascut la Euromaterna si cred ca vor mai fi si altele.
Odihna tuturor gravidutzelor!
Cris mami de Alexia & Ana
Ela31 spune:
Salut mamici si gravidute, viitoere mamici!
Bine ai venit Anuska80!
O prietena naste la sfarsitul lui aprilie cu dr. Rusa. Am inteles ca este bun si nu numai dar ii da sfaturi si se implica mult acci ea a fost la un alt dr. la ISIS si ....nu a fost multumita, avand si un fibrom, probleme iar dr. dadea din umeri....asa ca a ajuns la acest dr. recomandat de o cunostinta.
Eu nasc tot la sfarsitul lui aprilie dar cu dr. Dobre caci cu ea am nascut si cel baiatul( dar atunci la judetean.....).
Afara este frig si tot astept sa se incalzeasca asa cum au anuntat dar....
Am spalat si eu joia trecuta lucrurile groase caci am avut liber 2 zile fara plata ( ca e la moda ) si nu s-au uscat nici pana zi si nu stiu ce sa mai fac.
Sper sa fie frumos macar la sfarsitul saptamanii caci sambata merg la mult asteptata ecografie iar duminica merg la tearul de papusi.
+ 14 SAPTAMANI STEFAN NICOLAE baiat de gradinita
Aniska80 spune:
Buna fetelor!
Multumesc CRIXIA,multumesc ELA31!
Si eu am mai nascut cu dl dr Rusa,la spitalul judetean in 2003,un baietel...
Am fost f multumita de dumnealui,dar vroiam sa mai aud pareri,sa vad daca de atunci si pana acum s-a schimbat ceva...
De-abia astept sa se faca 3 nov,adica 3 luni de sarcina,sa fac eco din nou,sa speram ca se v-a putea vedea ce am in burtica!sau e prea devreme?
Pupici fetelor si aveti grija de voi si de bebicii vostri!
CRIXIA spune:
Anushka pai daca tot cu dl dr ai nascut atunci stii cum e! Eu la bb2 am simtit totul diferit, iar in acest"diferit" singurul lucru neschimbat a fost doctorul, ca om, in primul rand, dar si profesional...n-am nimik de reprosat.
Despre Euromaterna s-a mai discutat, asta e normalitatea. Eu am avut noroc sa o vizitez dupa deschidere, si stiam unde voi ajunge....teama de "necunoscut' se diminuase.
Eu cred ca o sa-ti spuna la eco de trim I ce va fi, mie mi s-a spus...l-am facut la dr. Ciufu si a interpretat corect.
Cris mami de Alexia & Ana
DanaAlex spune:
salut!
Aniska80, pai tu ai baiat mare, sa speram ca in burtika e o fetitza sau un baietzel ca sa fii soacra mare de 2 ori...sanatos sa fie, sarcina usoara si nastere si mai usoara, lasa frica deoparte, stii cu ce se mananca nasterea si lauziadr. rusa din catre am auzit este ffff bun, stiu mai mult de cezariene facute de dumnealui, tu cum ai nascut prima data? scrie mai repede 10 mesaje ca sa apara postarea ta in timp real
Crixia, hehehe...nu cred ca ma mai incumet a doua oara, mi-am prin s urechile in mesajul principal, sper sa duc cu bine job-ul asta si sa facem prin rotatie demersurile deschiderii unui nou capitol...offf Ioana pe unde esti???tare bine modificai tu datele si puneai info, regretam ca nu mai esti pe acest forum...si sarcina usoara
Dear_bambie, stai in patutz cumintzica cu baietzeii inca la purtator, pe noi ne gasesti aici ori de cate ori doresti, acum prioritara e sarcina-asteptare placuta, 3-4 saptamani trec repede si te trezesti cu micutzii in brate...
Ela, esti in listutza, sarcina usoara...ce spectacol au duminica la teatrul de papusi?...si noi am mers iarna trecuta si vrem si acum, maine sa ma duc sa iau bilete, da-ne relatii daca poti
Dady, m-am mai dumirit ce si cum cu modificarile, sper sa nu incurc ceva
noi suntem ok, am fost pe plaja la modern si nana a intrat in apa, asa incat am venit urgent acasa, in rest frig in casa, nimic interesant, astept sa vina vineri sa inceapa showul de dans
toate cele bune...
p.s. Anuzzaice si Geea, care-i traba? ce fac buticile???
jojo_miha spune:
Buna seara!Fetele care stau in inel 2 ,la biserica de la noi sunt moastele Sf Spiridon,nu stiu cat le tine ,m-a sunat sotul meu cand a plecat la munca ca erau popi pe strada si sa ma duc si eu maine cu fetele.
Aniska80 spune:
Buna dimineata fetelor!
Da,e adevarat,am mai nascut o data,prin cezariana,tot cu dl dr Rusa,la Spitalul Judetean,dar a cam trecut timpul,au trecut 6 ani jumate si ma cam apuca teama....Acum e total diferit...inclusiv sotul,nu mai este acelasi,primul sot a decedat....sunt la a doua casatorie,nu am facut nunta inca dar nici nu ma grabesc,plus ca nu se compara sarcina,e total diferita...mai grea,cu greturi,oboseala,stres...de am mai imbatranit...am 29 de ani acum nu mai am 22...Cat despre ce v-a fii...eu vreau fetita,sotul si Denis,baietelul meu,vor baiat,dar pana la urma pt mine nu conteaza ce v-a fii,sanatos sa fie si sa fim bine amandoi!Ati putea sa-mi spuneti unde este dl dr Ciufu,unde l-as putea gasi,pt ca nu am auzit de dumnealui,iar la sotia dl dr Rusa,nu cred ca se v-a vedea de acum,de la 10 saptamani la eco ce sex are bebe,asa mi-a zis o prietena,ca la cab la dl dr Rusa nu o sa-mi spuna de pe acum!
Va pup si va doresc toate cele bune!