Gravidute si mamici de Constanta (39)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Ultimele informatii legate de indemnizatie-
Clarificari ale Ministerului Muncii privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului

http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=14352



Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)


www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Ma tot roade chestia asta cu ROR-ul. Pe de o parte as vrea sa faca doar antirujeolicul si mai tarziu daca nu face pana la 10 ani pe celelalte sa-l vaccinam ulterior, in adolescenta. Acum citeam in "vechiul" Capraru (Mama si copilul) la capitolul vaccinari ca acei copii pe tratament cronic cu steroizi, cum e Matei n-ar trebui sa faca acest tip de vaccin combinat. Plus sensibilitatea la convulsie febrila la febra mare care o are.... ...
Tot citind in jur, am gasit despre asocierea cu autismul declansat de acesta. Lasand la o parte speculatiile, am dat peste opinia unui kinetoterapuet care lucreaza cu copilasi autisti si despre ce a inteles el intr-o "sedinta" de informare ca ar avea la baza, aparitia autismului

AICI:
"Fetelor, nu pot aduce contra argumente la studiul care l-a expus aici cineva. L-am citit destul de atent, dar nu m-a convins ipoteza asta ca ROR ar induce intr-o forma sau alta autismul. Lucrez cu copii autisti de 3 ani, am fost martora atator experiente de viata a celor care sufera sau care au copii cu aceasta boala.... Nu pot sa va argumentez biochimic sau fiziologic fenomenul aparitiei bolii. sunt doar un kinetoterapeut care se lupta cu comportamentele ce le dezvolta aceasta boala. Insa..... am o logica, formata din experienta. DECI: autismul nu este diagnosticat de medici la 6 luni, 8 luni, nici chiar un an si ceva. Multi parinti observa un comportament "straniu" la copilul lor mult dupa un an, ba chiar la 2 - 3 ani. Nu mai zic ca sunt foarte multi parinti care nu considera necesar sa merga la specialist doar fiindca copilul lor nu raspunde prompt cand e strigat. Altora le e foarte greu sa accepte ideea ca ar putea avea o problema mentala copilul ( lucru de inteles, de altfel, din punct de vedere uman). Deci, 1. FOARTE GREU SE IDENTIFICA O AUTISMUL LA COPILASUL PANA INTR-UN AN. 2. PARINTELE AJUNGE TARZIU LA MEDIC SPECIALIST, DE REGULA ATUNCI CAND OBSERVA CA BEBE NU COMUNICA CA ALTII DE VARSTA LUI. 3. MEDICII DE FAMILIE ISI FAC TREABA CU VACCINURILE SI CU VIROZELE COPIILOR DAR AJUNG FOARTE GREU SA SUSPICIONEZE COPILUL DE PROBLEME MENTALE SI DECI INDRUMA TARZIU PARINTELE SPRE SPECIALISTI.
La 1an si ceva sau la 2- 3 ani, cand ajunge copilul sa fie diagnosticat cu autism, normal ca trecand pana atunci prin 4 - 6 etape de vaccinare........ e foarte, foarte, extrem de usor pentru un parinte, sa suspicioneze unul sau ultimul vaccin pe care l-a facut copilul, ca fiinda cauza declansarii bolii.
Am fost la un seminar despre AUTISM sustinut de specialisti francezi in 2003. S-au expus acolo ultimele teorii asupra cauzelor aparitiei autismului. Conform acestora, etiologia autismului ar fi data de modificari in emisfera cerebrala dreapta, mai exact, s-a identificat o arie corticala in temporalul drept, care la subiectii autisti lipseste sau este incomplet formata. Spuneau ca autismul nu e dat de modificari functionale ci STRUCTURALE, la nivelul encefalului. Adica unele structuri ale creierului sunt "altfel". De aceea autismul nu se vindeca, doar se educa. Creierul va fi "invatat" sa faca altfel de legaturi, sa functioneze "atipic", sa inlocuiasca acele arii modificate, dand acele functii altor arii, altor centri. In plus, s-a mai spus ca nu exista " autism indus", de ceva, sau de cineva. Autismul este dat de un creieras incomplet format, si ..... doar undefined mai tarziu in dezvoltarea copilului. El exista de cand s-a incheiat procesul de formare a acelui creier.... adica din perioada intrauterina. Copilul nu "face" autism deodata la 2 ani sau la 3 ani, ci doar atunci incepe sa se vada ca "dezvolta" un comportament de tip autist. "

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)


Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1

Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocutza spune:

Foarte interesant ce a gasit AndreB...."autismul nu este indus".

MAV, am citit articolul, f clarificator, spune clar......cei care au realizat venituri impozabile......Si totusi guvernul a hotarat, ca o ultima gaselnita pentru a reduce cheltuielile bugetare, sa se calculeze pt copilul al doilea 85 % din indemnizatia de 600 lei care se afla in plata, la momentul nasterii copilului nr.2. Sa fie o stire eronata sau real fondata......chiar vorbea fostul Secretar al Ministerului Muncii care spunea ca e o aberatie intre ceea ce scrie in OUG si ce se pune in aplicare, referitor numai la mamele care nasc al doilea copil in decursul celor doi ani de la nasterea primului.
Oricum astept cu nerabdare realitatea....adica efectuarea platii pt mamele in cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadumitru spune:

Buna seara, fetelor! am sunat la cei de la OFTAPRO si am reusit sa obtin o programare tocmai in mai mai devreeme nu se poate, asa ca o sa fac tot posibilul sa ajung la un dr si aici in C-ta.
Mocutza o sa promit sa te tin la curent cu ce imi zice la Buc. dar poate pana atunci dau de un dr bun aici in cta.Fetelor totusi daca stiti de vreun dr. mai bun aici ca sa ma pot duce?



Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Multumesc de ajutor.
Am fost si i-am luat Fluimucil 100 si am gasit cu greu o cutie de karvol. Se pae ca s-au retras temporar de pe piata pt ca s-au gresit niste indicatii pe prospect la ultima serie produsa.In fine, sper sa aiba efect mai bun.


Un oftalmolog f bun stiu ca e o doctorita care are cabinetul la Hotel Dobrocea, la intrarea in mamaia. Numai ca e f aglomerata si ea. Stiu ca s-a mai pomenit de ea, de bine, tot aici, pe subiect.




Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

AndreB,da-mi voie sa contrazic putin articolul respectiv...sunt mamica de copil autist...nu cred ca are nici o legatura cu viata intrauterina a copilului,copilul meu a evoluat perfect normal pana la un an si 3-4 luni,dupa vaccin a inceput regresul...a vorbit,se juca cu copii,stia absolut ce ii cereai...deci creierul lui era perfect normal.functiona la capacitate maxima,si cunosc cazuri de copii recuperati 100%,care azi merg la scoala,scriu,citesc,canta,invata una sau doua limbi straine....asa ca ...si inca ceva,mihaita a facut tot felul de analize RMN,encefalograme,si tomograf,atat in tara cat si in strainatate,si creierul lui este perfect normal.inclusiv..sindrom fragil x...de aici deduceti voi...

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Despre noi,aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Andreb interesant articolul!Edit: si ce spune Umflatel e justificat...nu stiu ce sa mai spun...
Jojo-miha...offff si eu am racit in timpul sarcinii cu Bianca, dar eram mare (30 sapt) si am luat numai naturiste: ceaiuri din greu, bai calde spre fierbinti cu sare pana la jumatatea burtii(30 cm), sare incalzita si bagata intr-un saculet si pusa pe piept...tuseam cumplit si ...nu-mi mai aduc aminte...parca, doar paracetamol aveam voie pt temperatura. Sanatate multa si ai grija mare de tine....lasa treaba pe rude sau vecine ...daca se poate...
Dana eu merg de obicei la DR. Cioabla pentru ca sunt ff multumita de el si de ce am auzit despre el.(doar lucrez in spital!). Numai ca el este pentru adulti. Luni cand ma duc la serviciu trec pe la el si-l intreb daca poate vedea si un bebelus. Este printre putinii oftalmologi care au operat cu dr. Iordanescu in SP. Municipal.
Andreea a fost depistata pe la 4 ani cu ,,muschi slab dezvoltat,, care dadea impresia unui strabism la un ochi...Nu-ti spun ce stresata am fost mai ales ca surorile socruului meu au strabism amandoua. La 4,5 ani am inceput exercitiile le ochi la Spitalul Judetean in fiecare saptamana cate o sedinta timp de 6 luni.La ora actuala Andreea nu are nici dioptrii nici probleme ccc cu coordonatea ochilor.

Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Noi!

Blogul lui Mihaita


Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen79i spune:

La multi ani!!!!

Cu intarziuere si din partea noastra uram si noi sarbatoritilor ce poarta numele Ion ..Ioana...multa sanatate si fericire...
Noi suntem pe ultima suta cu tati acasa...7 zile...si dupa...4 luni singurei...dar, asta e....pana acum am scris mai putin si probabil si saptamana asta va fi la fel dar, dupa ce pleaca tati revenim la programul nostru zilnic...care include binenteles si mai mult timp pe forum...

Va pupam si ne auzim curand...

ellen79i + bebe Bogdanel (16.05.2008)

http://good-times.webshots.com/album/564039031QBzxoH?start=0

http://good-times.webshots.com/album/568188687Gkjkej

http://good-times.webshots.com/album/569389882ZXPvNJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

POFTITI LA UN CAPITOL NOU:
Gravidute si mamici de Constanta (40)


Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Noi!

Blogul lui Mihaita


Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput