Gravidute si mamici de Constanta (35)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

Ege,la Zorile sau in Unirii? Noi am facut la Comenius dar acum am vrea sa incercam undeva pe Hasdeu,la o profesoara....Are referinte bune...

Ce chestie...eu i-am spus lui Sibel de tine...erai singura musulmanca pe care o cunosteam chiar si virtual...dar i-am spus de Ege si Efe...si am avut senzatia ca n-a inteles bine,muzica ne spargea timpanele...In fine ,deci va cunoasteti....Fetita ei e in clasa cu Isidora si ne-am cunoscut la ziua unor colegi de grupa...La aniversarea lui Selin Isi era bolnava si n-am putut ajunge...
E o draguta si ne-am inteles f. bine

Am uitat sa precizez ca spectacolul lui Puric costa 20.000de euro-bani pe care Casa de Cultura nu i-ar fi avut ever ca sa-l oraganizeze,drept urmare -de aici sponsorii- dar nici nu cred ca o sa se repete minunea...Astfel incat tind sa cred ca ca nu voi mai revedea Don Quijote....la Constanta cel putin...


Ina,noi suntem aici pt. tine

Arabela,ce mai faceti?

Bisous,iar ne-ai abandonat....

Tina,ce mai fac baietii?Tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

Am zis ca fac infarct de cateva ori pana am vazut sfarsitul filmuletului...



http://www.stube.ro/Si_noua_ne_e_frica_sa_i_tinem_in_brate-7000175.html


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Citat:
citat din mesajul lui isidora

Am zis ca fac infarct de cateva ori pana am vazut sfarsitul filmuletului...



http://www.stube.ro/Si_noua_ne_e_frica_sa_i_tinem_in_brate-7000175.html


Adina
Mami deIsidora(11 octombrie 2003) si Ioan (23 februarie 2008)




Eu nu am putut sa-l vad pana la capat! fiinta aia nu se poate numi TATA, pe cuvant! cred ca nu e sanatos la cap sa faca asa ceva cu bebelusul! Doamne-fereste!



Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Marinarul vesel, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

Citat:
citat din mesajul lui isidora

Am zis ca fac infarct de cateva ori pana am vazut sfarsitul filmuletului...



http://www.stube.ro/Si_noua_ne_e_frica_sa_i_tinem_in_brate-7000175.html


Adina
Mami deIsidora(11 octombrie 2003) si Ioan (23 februarie 2008)


eu nu am putut sa ma uit.doamne fereste.ce il dadea peste cap ziceai ca ii rupe mainile.saracu copil.mie asa mi se pare.

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

adina, de unde l-ai luat?mai bine nu ma uitam.

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

L-a pus o zuza la noi la odisee mai demult iar eu il salvasem sa-l arat sotului care spunea ca nu se poate uita la gimnastica pe care o facea bunicul lui Matei pe Matei...Pana nu i-am spus ca e profesionist nu s-a linistit....Dar cand a vazut filmul asta...a capiat...Ce era la gura lui...si totusi copilul ala era fericit ...Sa fi fost doar endorfinele???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

am intrat sa va spun ca am primit o carte din Italia despre homeopatia aplicata la copii, curs de larg interes, tradusa din germana. Autorul este dr. Werner Stumpf, homeopat renumit in Germania de scoala clasica, care in calitate si de profesor tine conferinte in toata lumea despre homeopatia aplicata. Ce imi place la cartulica asta ca e scrisa la obiect, cu remedii pentru f. multe situatii, explicate pe intelesul tuturor.
(la sugestia Adinei ) am sa-mi permit sa va scriu din ea ce mi se pare interesant, in special despre afectiunile si inflamatiile respiratorii de sezon. Scuze pentru traducere, am sa o fac asa cum ma pricep.

Cateva cuvinte despre raceala in forma usoara:

"In cazul unei raceli cu o forma usoara (copilul stranuta, tuseste sau rosu in gat, dar nu are o stare generala proasta) nu este mereu necesar sa se administreze un remediu homeopat, mai ales daca prezinta putine simptome, care nu intra intr-un tipar patogenetic clar. e de preferat sa se astepte 2 zile, ajutandu-l cu remedii casnice de efect sigur cum sunt inhalatiile cu vapori de musetel, infuzii de tei."

"Rinita acuta cu febra ( gripa)"

Gripa debuteaza de cele mai multe ori cu febra moderata sau inalta. senzatie de frig, rosu in gat, tuse seaca, r semne de raceala, cefalee, dureri articulare, uneori se asociaza si durerile abdominale si starea de voma.Temperatura la opii se ia rectal sau oral. O consecventa de succesive infectii bacteriene pot dezvolta o otita uneori chiar o pneumonie. in rare cazuri se ajunge la inflamatii articulare (febra reumatica), meningita sau encefalita.
Este indispensabil sa se consulte medicul in urmatoarele cazuri: daca are sub 6 luni, dureri puternice musculare sau articulare care se umfla si devin calde ( suspect de febra reumatica), probleme de respiratie, zgomotoasa, dificila, accelerata (suspect de ppneumonie), cand nu sunteti siguri de gravitatea sau decursul bolii.

Trebuie dus copilul la spital daca: la obisnuitele simptome de gripa sunt asociate dureri puternice de cap cu febra mare, intarirea cefei crampe, spasme, daca copilul roteste capul dreapta- stanga (suspect meningita sau encefalita).

Remedii homeopatice indicate:

Dosajul pentru toate de mai jos este urmatorul: 5 bilute pentru fiecare remediu de 3 ori la interval de 30 min. Apoi se asteapta o ora. In caz de imbunatatire a starii se continua cu 5 bilute la 2 ore circa dupa necesitati.

Aconitum 12 CH se da in caz de febra, mai ales seara sau noaptea, dupa o puternica raceala sa se intample un puseu febril mare. Organismul reactioneaza violent. Copilul are o mare dorinta sa bea bauturi reci, este agitat, anxios. Alte simptome: senzatie de caldura intensa la nas, dureri de cap si de urechi, arsuri in gat.

Belladonna 12 CH pentru febra pe neasteptate mai ales dupa-amiaza, seara sau noaptea. Temperatura ridicata, fata rosie si calda. Copil hipersensibil la lumina, zgomot, miscari sau contact fizic. Pare pasiv sau dimpotriva excitat. Este confuz. Nu ii este sete dar uneori doreste sa bea ceva amar (limonada de lamaie). alte simptome: dureri de cap mai ales pe partea dreapta, inflamatii a sinusurilor nazale, dureri mari de urechi, dureri de gat, tuse, dureri de burta.

Bryonia 12CH Puseuri mari de febra. Febra creste lent. Copilul vrea in pat, nu doreste sa se miste, este mutros ( cere un lucru si apoi il refuza). Simptomele se inrautatesc rapid la cea mai mica miscare. Gaseste confort. in s statul pe o parte. In delirul febril vrea sa fie adus acasa chiar daca sta in patul sau. Mucazitatile sunt uscate, nu saliveaza. Buze uscate si crapate. Vrea bauturi reci. Alte simptome: cefalee violenta, tuse seaca si dureroasa, dureri articulare, somn agitat, dureri de burta.

Chamomilla 12 CH Copilul este cald si transpira pe cap. Ii este sete, doreste bauturi reci. Se trezeste agitat sarind in picioare, se foieste mult in somn. este sensibil la durere si devine insuportabil: coleric, mofturos, agitat, greu de multumit. Plansul se transforma in tipat. Copilul mic se calmeaza doar in brate. Alte simptome: dureri de burta cu crampe similare colicilor, diaree, dureri de ureche, gat imflamat.

Ferrum phospforicum 12 CH Alternanta de paloare cu roseata a fetei. Piele calda si uscata. Nu-i este sete. Este indicat mai ales pentru copii cu tendinta de a fi palizi, anemici cu predispozitie spre raceli, nervosi, sensibili. Alte simptome: dureri de gat, bronsita, dureri de stomac. otite.

Gelsemium 12 CH Senzatie de frig. Copilul simte fiori pe coloana. Are mainile si picoarele reci dar chipul cald mai ales capul. Nu-i e sete. Simptomele se dezvolta lent. Copilul are stare proasta, pasiv, moale, nu vrea sa fie deranjat. Se simte obosit dupa cel mai mic efort. starea de sfarseala ii provoaca spasme. pleoapele sunt grele, semideschise.
Alte simptome: cefalee in partea posterioara a capului sau la cerebel, dureri articulare.

Pulsatilla 12 CH Nu-i este sete. Isi umezeste des buzele,, are comportaemnt straniu: doreste prezenta parintilor respingandu-i pe toti ceilalti. Plange si se vaicareste pentru orice. Pare disperat. Alte simptome: greata, dureri de burta, dureri de urechi, tuse, conjuctivita.

Nux vomica 12 CH Febra cu puseuri continue. Copilul are stare de frig si nu reuseste sa se incalzeasca nici in apropierea caloriferului, sub plapuma sau cu perna electrica. Stranuta violent si unghiile devin albastrii. Este hipersensibil, iritat, nerabdator. Sensibil la zgomot. Alte simptome: cefalee in partea posterioara acapului, dureri de burta, tensiune musculara, dureri articulare, dureri de coloana.

Rhus toxicodendron 12 CH Frig intens si tuse seaca. Doreste sa bea mai ales lapte rece. Limba incarcata. herpes. In somn se agita se rasuceste. se simte rigid sau cum ar spune " cu oasele rupte" Doreste sa se miste dar nu gasete pozitie comoda.
alte simptome: dureri puternice articulare sau dorsale, rigiditatea gatului."

Astea sunt cateva remedii copiate din carte cu explicatiile de rigoare doar pentru 2 cazuri. asa mai sunt pentru raceli, sinuzite,, rosu in gat, bronsite. otite, si alte afectiuni diverse. dDaca va intereseaza mai scriu.








Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)


Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1

Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Am vazut jumate de filmulet cu asa zisa gimnastica si mi-e de-ajuns sa spun urmatoarele:

Bunicul lui Matei este profesor- specialist in recuperare medicala la Institutul de excelenta "Alfred Russescu' Centru de Ocrotire a mamei si copilului' din Bucuresti. Rezolva cazuri grele de neuromotori si recuperari dupa accidente cerebrale...
Matei a avut o sustinuta pregatire fizica de la varsta de o saptamana, zilnic, cu programe gradate. Pe la varsta de 8-9 luni a inceput tractiuni si balansari, dar numai la sfarsitul unui program de gimnastica de 20 de minute si incalzire fizica SI NUMAI 2-3 REPETARI cu amplitudine redusa, adaptata fortei musculare dezvoltate pana acum.

Taticul din clip este un nebun, fara sa mai comentez si altceva.

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)


Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1

Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx spune:

Citat:
citat din mesajul lui isidora

Am zis ca fac infarct de cateva ori pana am vazut sfarsitul filmuletului...



http://www.stube.ro/Si_noua_ne_e_frica_sa_i_tinem_in_brate-7000175.html


Adina
Mami deIsidora(11 octombrie 2003) si Ioan (23 februarie 2008)



Doamne fereste! Mi-a sarit inima de nu mai stiu cate ori...Ce "tata"!!

_

Roxana , mami de bubu Luca Teodor (05.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Oare e adevarat ce se petrece in clipul acela? Copilul radea cu gura pana la urechi la sfarsit....

Cu inotul, va spun sincer ca eu am ramas traumatizata de "metoda" de inot, ne arunca in apa si pe urma ne intindea batul acela lung sa ne prindem de el si cand ne apucam ni-l smulgea din mana. Si de la capat. N-am uitat nimic din cursul acela de in ot de la gradinita. La alti copii a mers, la mine nu. mai e nevoie sa va spun ca nu am invatat niciodata sa inot? Acum ma descurc cu conditia sa stiu ca oriand pot atinge fundul ALtminteri topor scrie pe mine



Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nasterii lui Pupi
zicolorata

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput