300 g zahar 100 g cacao 100 ml lapte sau apa 2 linguri faina 300 g unt 400 g frisca
Mod de preparare:
Zaharul, faina, cacaua se amesteca bine si se adauga apa (laptele). Se fierbe la bain-marie pana se dizolva zaharul (iese o crema groasa). Se lasa la racit si apoi se adauga, pe rand, galbenusurile amestecand bine. Se imparte crema obtinuta in 2 parti inegale - cea mare pentru blat, cea mica pentru crema. Peste cantitatea mai mare de crema se adauga 4 albusuri batute ca la bezea, se amesteca prin rasturnare si se coace in forma unsa si tapetata (va iesi un blat subtire). Restul de crema se freaca cu mixerul impreuna cu untul (scos de cu seara din frigider) si cu restul de 4 albusuri batute ca la bezea, se adauga lingura cu lingura si se amesteca foarte bine (Atentie!! nu folositi unt romanesc, contine multa apa si se taie crema). Crema astfel obtinuta se pune peste blat (nu se insiropeaza) si se uniformizeaza, se imbraca tortul in frisca si se tine la rece cel putin 10 ore. Este mai degraba un parfait de cacao decat un tort si se face rapid .