250g unt moale 250g zahar brun plus 2-3 lingurite 300g faina cu agent de crestere 4 oua, batute 50g nuci, putin prajite si taiate marunt 200ml cafea tare (proaspata sau instant), racita Pentru glazura:
500g mascarpone 2 linguri zahar brun cacao pentru decor
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180C. Unge doua tavi rotunde pentru tort cu putin unt si aseaza pe fundul fiecareia hartie de pergament. Amesteca bine zaharul si untul pana devine o crema, adauga faina, ouale si mixeaza pana la omogenizare. Spre final se toarna nucile si jumatate din cafea. Compozitia rezultata se imparte in cele 2 tavi si se lasa in cuptorul deja incins 25-30 minute. Dupa ce s-au copt, lasa-le 5 minute in tavi dupa care le poti scoate sa se raceasca.
Intre timp indulceste cafeaua ramasa cu cele 2-3 linguri de extra de zahar brun si stropeste 4 linguri peste blaturi.
In timp ce blaturile se racesc, este timpul sa prepari glazura/umplutura. Amesteca bine mascarpone, cafeaua ramasa si zaharul pana la omogenizare. Foloseste jumatate din cantitate pentru a unge primul blat si cealalta jumatate pentru cel de-al doilea. Pentru decor, presara putina pudra de cacao peste tort.