Blat: 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri nuci macinate, 5 linguri de faina, un plic praf de copt. Sirop: Un pahar mare de apa, ¼ pahar zahar, 100ml rom Crema: 5 oua, 5 linguri de zahar, zeama de la o lamaie, 150g unt. Scoarta: 250 g unt, 150g zahar, 3linguri de cacao, 3 galbenusuri Ciuperci: 100g zahar, lapte, 200g nuci macinate Clei: Zahar caramelizat cu alune.
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin spumoase, se pun nucile macinate, faina, praful de copt si albusurile batute spuma tare. Se omogenizeaza. Se unge si se tapeteaza o tava lata cu hartie si se toarna blatul care trebuie sa fie gros de 1cm. Se da la cuptor.
Se face un sirop din apa, zahar si cand se ia de pe foc se pun 100ml rom. Dupa ce s-a copt foaia, se scoate pe un servet, se toarna siropul si se pune crema. Se ruleaza cu ajutorul servetului. Se taie putin oblic la cele 2 capete si se lipesc cu crema de o parte si de alta a trunchiului.
Crema: ouale si zaharul se freaca pe foc pana se ingroasa, se adauga zeama unei lamai. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 150g unt.
Scoarta: untul se freaca spuma cu 150g zahar, 3 linguri cacao si 3 galbenusuri. Se unge trunchiul cu un strat gros de crema apoi cu furculita se trag dungi. Capetele trunchiului si ale cioturilor se imbraca cu crema. Se aseaza pe un platou si se inconjoara cu ciuperci si clei.
Ciuperci: zaharul se acopera cu lapte si se lasa pe marginea aragazului, la foc mic pana se topeste zaharul, apoi se leaga la foc iute, se pun nucile macinate amestecand mereu. Se ia de pe foc si cand compozitia este calduta se fac palarii si picioare de ciuperci care se lasa la uscat 24 ore.