Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort trunchi de copac Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort trunchi de copac 
Numar portii: 0 
Ingrediente:
Blat:
10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri nuci macinate, 5 linguri de faina, un plic praf de copt.
Sirop:
Un pahar mare de apa, ¼ pahar zahar, 100ml rom
Crema:
5 oua, 5 linguri de zahar, zeama de la o lamaie, 150g unt.
Scoarta:
250 g unt, 150g zahar, 3linguri de cacao, 3 galbenusuri
Ciuperci:
100g zahar, lapte, 200g nuci macinate
Clei:
Zahar caramelizat cu alune.
Mod de preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin spumoase, se pun nucile macinate, faina, praful de copt si albusurile batute spuma tare. Se omogenizeaza. Se unge si se tapeteaza o tava lata cu hartie si se toarna blatul care trebuie sa fie gros de 1cm. Se da la cuptor.

Se face un sirop din apa, zahar si cand se ia de pe foc se pun 100ml rom. Dupa ce s-a copt foaia, se scoate pe un servet, se toarna siropul si se pune crema. Se ruleaza cu ajutorul servetului. Se taie putin oblic la cele 2 capete si se lipesc cu crema de o parte si de alta a trunchiului.

Crema: ouale si zaharul se freaca pe foc pana se ingroasa, se adauga zeama unei lamai. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 150g unt.

Scoarta: untul se freaca spuma cu 150g zahar, 3 linguri cacao si 3 galbenusuri.
Se unge trunchiul cu un strat gros de crema apoi cu furculita se trag dungi. Capetele trunchiului si ale cioturilor se imbraca cu crema. Se aseaza pe un platou si se inconjoara cu ciuperci si clei.

Ciuperci: zaharul se acopera cu lapte si se lasa pe marginea aragazului, la foc mic pana se topeste zaharul, apoi se leaga la foc iute, se pun nucile macinate amestecand mereu. Se ia de pe foc si cand compozitia este calduta se fac palarii si picioare de ciuperci care se lasa la uscat 24 ore.


 
Mod de servire: Se serveste rece taiat felii. 
Timp de preparare (minute): ~ 2 ore 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: osna 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 15537 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort trunchi
» Tort trunchi de copac
» Tort de nuci cu crema
» Tort cu branza si frisca
» Tort de bezea cu crema de lamaie
» Tort tiganesc sau Tort din 17 oua
» Tort Trufa
» Tort Cappuccino Cu Lichior de oua
» Frankfurter Kranz
» Tort de zahar ars
» Tort Joffre
» Tort cu nuca
» Tort Kiev (Kievskaia)
» Tort cu crema Chantilly
» Tort Rafaelo
» Tort cu crema de ness si cocos
» Tort cu portocale si crema de branza
» Tort cu ricotta si ciocolata alba
» Cheesecake cu lamaie
» Tort cu lamaie
» Tort Baklava
» Tort cappuccino
» Tort Mocha in 12 straturi
» Tort Colibri
» Tort cu nuca si cafea
» Cheesecake cu menta
» Tort cu lamaie si ghimbir
» Tort cu pastarnac si glazura de caramel
» Tort bezea cu crema de ness si cocos
» Tort cu cafea

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput