Torturi

Torturi | Autor: Katink

Link direct la acest mesaj

Initial postat de loremari2000

Tort usor de facut

Ingrediente
30 piscoturi de sampanie, o cutie de compot ananas sau piersici sau caise, o portocala si o cutie de frisca(cam 300g)
Mod de preparare
Piscoturile se imoaie putin in zeama de la compotul respectiv,se aseaza pe un platou.Deasupra lor se pune un strat de fructe taiate marunt din compot si cateva bucatele mici de portocale.Se acopera cu un strat de frisca dupa care se pune iar un star de piscoturi dar asezate in sens invers celor puse anterior.Si iar se pun fructe desupra si frisca.Ultimul strat de piscoturi se acopera doar cu frisca.Deasupra se orneaza cu cateva felii e fructe sau se rade putina ciocolata.Se da la frigider pentru 12 ore pentru a intra toate sucurile in piscoturi si a se imbina intre ele.
AtentieA nu se inmuia piscoturile foarte mult in zeama de compot pentru ca devin prea moi.
Sper sa va placa, acest desert il faceti in cel mult 10 min.

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de lilach

tort cherry.
Ingrediente:
700 g.cherries [pot sa fie din compot daca inca nu sint pe piata parca totusi e sezonul lor ---ce as minca si eu la noi sint la niste preturi cam piperate 7$]
1 lingura cornflour
100 g. zahar
1 stick de scortisoara
750 ml. frisca
ciocolata
o tava de tort cu diametru de 26 [sau cit are blatul de tort daca il cumperi]
blat de tort
Preparare:
Visinele se scot din sirop.La sirop[aprox 250 ml.]se adauga 1 lingura de cornflour ,1 stick de scortisoara si 40 g. zahar.Se puna siropul la fiert sa se ingroase. Dupa ce a fiert se scoate scortisoara si se adauga visinele stoarse cit este posibil[lasa citeva pentru decoratie]si lasi sa se raceasca.
Daca ai blat cumparat poti sa-l tai in doua.
Daca trebuie sa-l faci poti sa faci cel mai simplu blat de tort.
Se bate frisca cu restul de zahar.
Se unge cu frisca primul strat de blat peste care se pune siropul de visine. se adauga al doilea strat de blat se acopera cu restul de sirop si peste se pune frisca.
Se decoreaza cu visine si se poate pune si ciocolata razuita pe deasupra.
Este bine sa il faci de cu seara ca sa stea la frigider pentru o noapte. Va fi mult mai gustos pentru ca siropul intra in bla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Initial postat de Daiana30

TORT DE FRUCTE

1 kg. frisca vegetala (Hulala)
12-15 piscoturi
6 oua
30g gelatina (o prefer pe cea romaneasca)
3-4 linguri zahar
100-200g stafide
La alegere 2 variante:
I. o cutie de ananas + orice fructe doriti in afara de portocale care dau un gust prea acrisor in ce cantitate doriti (de preferat cam 3 banane,2 mere mari, 2 nectarine,cirese, 2-3 kiwi etc)
II. 2 cutii de Cokteil de fruncte

MOD DE PREPARARE:
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul si se pune pe foc cu sucul din cutia de ananas sau cu sucul dintr-o cutie de Cokteil de fructe. Se lasa la foc mic si aveti grija sa nu se prinda. In acest timp gelatina se amesteca cu 3-4 linguri de apa clocotita si se pune in copozitia de oua si suc de pe foc. Se mesteca pana laprimul clocot si se pune la racit. Antentie la cocoloase . IMPORTANT: vedeti sanu raciti compozitia prea tare.
Se bate frisca. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu frisca si cu compozitia de galbenusuri dupa ce se raceste + stafidele (eu le uit aproape intotdeauna).
Intr-un vas de incapator puneti folie de plastic ca sa ii acoperiti peretii. Pe fund puneti in forma de stea piscoturile si intre ele fructe (fructele se taie bucatele mici ... sau dupa preferinta). Peste acestea se pune jumatate de compozitie.Se repeta operatiune ... piscoturi in stea, fructe peste care restul compozitiei si iar piscoturi si restul de fructe.
Se acopera si se lasa la rece, de preferat mai multe ore.( beu fac tortul seara si il las pana a 2-a zi la frigider)
Dupa ce s-a racit il puneti pe un platou prin rasturnare si indepartati folia. Radeti un pic de ciocolata pe el sau il ornati cum doriti.

E delicios .... si nu va dati seama cat de rapid se face.
NU ARE MULTE CALORII!!!!
Este tortul preferat al familiei mele.
Sa-mi spuneti daca v-a placut!!

Mai am o tarta de fructe delicioasa si rapida, dar cu mai multe calorii (din pacate) ... o sa o trimit daca doriti.


Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de nadina

tort de ciocolata
Ingrediente:
Blat: 6 oua,4 linguri faina (cu varf),doua linguri cacao(daca se poate,cacao de Zaan), 1 fiola esenta rom,6 linguri zahar, 1 lingura si jumatate ulei.
Galbenusuruile se amesteca cu uleiul si se lasa de o parte.
Se bat albusurile,apoi se adauga treptat zaharul. Se pune jumatate fiola esenta de rom.Se toarna incet galbenusurile si se incorporeaza amestecand incet de jos in sus.Se adauga faina, se incorporeaza, apoi cacao si la fel.
Se toarna compozitia in o cratita unsa cu ulei si tapetata pe fund si pereti cu hartie.
Cuptorul trebuie incins cu o ora inainte.Se tina 10 min la foc mare si apoi la potrivit. Se incearca cu scobitoarea, cand nu se mai lipeste aluat se stinge cuptorul si se mai lasa acolo cu usa intredeschisa. Cand s-a mai racorit se scoate.Tragi de hartie si il scoti din cratita.Desprinzi hartia de pe el si il lasi sa se raceasca.
Crema: 3 oua, 3/4 cana mare zahar,3/4 pachet unt, 50 gr cacao (zaan).
Ouale se amesteca intr-o craticioara sau ibric cu zaharul.Se tine pe baie de aburi sau la foc foarte mic aprox jumatate de ora amestecand incontinuu.Se trage de pe foc si se adauga cacao cernuta (prin strecuratoarea de ceai) si se amesteca repede sa nu faca cocoloase.se mai pune un minut pe foc amestecand.Se da la o parte si se lasa sa se raceasca.Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat. Se pune cate o lingura de crema in unt si se incorporeaza.Apoi se mai pune o lingura si tot asa pana o incorporezi pe toata.
Se face un sirop din o cana da apa,o lingura de zahar care se fierbe un pic, cam un minut la foc mic.Cand siropul e rece se adauga jumatatea cealalta de fiola de rom.
Blatul se taie in doua jumatati.Se inteapa fiecare jumatate cu furculita si se toarna sirop cu o lingura.Se aseaza pe platou jumatate de blat,crema,cealalta jum.si se imbraca totul cu crema.
E absolut delicios!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de adi69

Tort diplomat;
Crema:

300g zahar
5 oua
250gr lapte
60gr gelatina
300 gr frisca
fructe confiate,sau din dulceata
1/2 ananas conserva
(eu folosesc cirese confiate,ananas ,taiate marunt)
esenta de migdale si vanilie

Blat:
1 pachet de piscot de sampanie

Sirop:
Siropul de la conserva de ananas
Pentru ornat:
300 gr frisca
felii de kiwi,ananas,cirese
fulgi de ciocolata...etc

Se tapeteaza o forma de tort cu folie de alimente.Se aseaza piscoturile de sampanie pe fundul si pe marginile formei(pe margini in picioare),se stropesc cu sirop,(sa nu se moaie).
Se moaie gelatina in lapte.Se amesteca ouale intregi cu lapte si zahar.Se adauga gelatina desfacuta bine,si se fierbe la foc mic,amestecandu-se continuu pana se ingroasa.
Se lasa la temperat.Intre timp se bate frisca(300 gr).Dupa ce s-a temperat se amesteca cu fructele taiate ,esenta si frisca batuta.
Se toarna in forma de tort tapetata cu piscot de sampanie si se da la rece.Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou ,se imbraca in frisca(celelalte 300 gr) cu ajutorul unui pos cu spritz,se decoreaza cu fructe si se PAPA
Pofta mare.

Gelatina se poate pune la muiat in lapte cat sa o acopere de cu seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Initial postat de lilie

daca tot vorbiti de parjituri usor de facut fara cuptor sunt sigura ca o sa va placa reteta mea de TIRAMISU - timp de pregatire 15 minute
6 oua
500 gr smantana mai grasa (Danone)
2 plicuri praf frisca
1 fiola esenta rom
6 linguri de zahar (rase)
1 pachet piscoturi sampanie Baloco (pachet de 460 gr)
6 cafele la filtru
cacao

1. albusul se bate spuma dupa care se adauga praful de frisca (la mixer)
2. galbenusul se bate cu zaharul si dupa ce s-a topit zaharul se adauga smantana (la mixer)

3. se amesteca 1 cu 2 si se adauga un pic de esenta de rom. Ati terminat crema care trebuie sa fie destul de tzeapana (la mixer).
4. Se fac 6 cafele la filtru fara zahar si se pune la racit. piscoturile se moaie in cafeaua racita si se asaza intr-o tava. primul rand de piscoturi se face din 2 pungulite de piscoturi (in pachet sunt patru pungi de piscoturi). atentie: trebuie muiate foarte repede pt ca absorb mult lichid si daca le lasi mult se fac terci. eu de obiceile moi numai pe o parte si le asez in tava cu partea muiata in sus. Insa sa nu cadeti in extrema cealalta sa nu le muiati deajuns. Ideea este ca piscoturile sa fie insiropate dar nu zemoase.
dupa ce ati asezat primul rand de piscoturi se pune jumate din crema de mai sus. iar un rand de piscoturi iar crema ramasa. se presara cacao cu sita si se da la frigider. dupa o ora se poate manca.
pofta buna

Pont: Acum a aparut crema de branza mascarpone care poate fi folosita la tiramisu in loc de smantana si in felul acesta nu riscati sa va iasa crema moale din cauza calitatii smantanii


Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Tort cu caise

Blat: 2 oua, 100 g zahar, 100 g faina, 2 linguri rase de cacao, un praf de copt. Crema: un compot mare de caise, 500 ml frisca. pt decor: 50g ciocolata rasa,4 linguri lichior.

Se amesteca cu mixerul ouale, zaharul si un zahar vanilat. Se adauga faina, praful de copt si cacao si se face un aluat omogen care se toarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace 25-30 min pina cind scobitoarea este curata. Blatul se lasa sa se raceasca bine pe un gratar de bucatarie, apoi se insiropeaza cu lichiorul. Se scurg caisele din conserva, si daca este nevoie se decojesc. Se bate frisca In jurul blatului se pune inelul pentru tort apoi 1/3 din crema. Se opresc citeva caise pentru decor, restul se pun pe tort. Se pune restul de crema si se da la rece. Dupa ce a trecut timpul de racire ,se inlatura inelul si se decoreaza tortul cu cacao si cu restul de fructe.
se poate face si cu banane


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de adela

tort trunchi

CANTITATI: pentru blat: 100 ml lapte, 40g faina, un varf de cutit sare,200 g zahar, 10 oua, 2 lingurita rom,100 g zahar pudra
pentru crema de ciocolata: 200 g zahar pudra, 150g ciocolata, 3 oua, 2 pacheta zahar vanilat, 200 g unt;
crema de vanilie: 200 g zahar, 6 galbenusuri, 80 g faina, 500 ml lapte, vanilie, 100 g unt, vf cutit sare
fructe din dulceata

Pentru prepararea blatului: se dizolva faina in lapte, se adauga sarea si vanilia si se pune la foc slab sa fiarba pana ce incepe sa se umfle: se amesteca mereu sa nu se prinda. Se lasa la racit. Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile si romul, se adauga auatul fiert (racit in prealabil) si albusurile batute spuma. Se coace in tava unsa cu unt si tapeta cu faina. Atentie sa nu se usuce prea tare, pentru a se putea rula. Cand e gata, se uda un servet mai mare decat tava se stoarce f putin, se intinde pe planseta, se presara zaharul pudra si se rastoarna pe el blatul. Se aduna marginile la mijloc si se lasa la racit.
Prepararea cremei de vanilie: se freaca zaharul spuma cu galbenusurile, pui faina, lapte, vanilia si sarea. Se fierb in baie de abur amestecandu-se mereu pana la ingrosare. Se ridica de pe foc si lasi la racit. Se freaca spuma untul si se inglobeaza in compozitie, dupa ce s-a scos batonul de vanilie.
Crema de ciocolata: intr-o oala de cca 3 kg se pune la inceput zaharul apoi albusurile. Se pune oala in baie de abur si se bat albusurile spuma tare. Ciocolata rasa si topita la cuptor cu 3 linguri de apa se include apoi incet in compozitie. Untul spuma cu galbenusurile si zaharul vanilat se amesteca cu albusurile dupa ce s-au racit bine.
Cand blatul s-a racorit, se unge cu crema de vanilie, se ruleaza, se taie oblig capetele, iar bucatile taiate se aseaza asimetric pe rulou, ca sa dea impresia unor crengi care au fost taiate. Mijlocul lor se unge tot cu crema de vanilie. Restul de crema se amesteca cu crema de ciocolata si se acopera rulada formata lasand capetele de culoare deschisa. Se trag cu furculita in lung niste dungi care sa semene cu scoarta de copac.
Se decoreaza cu frunzulite facute din dulceata de smochine sau caise verzi si flori facute din dulceata de cirese albe sau amare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

tort trunchi de copac


blat: 10galbenuse se freaca cu 10linguri de zahar,pina devin spumoase,se pun 10linguri nuci macinate,5 linguri faina,un praf de copt si albusele batute spuma tare.se unge si se tapeteaza o tava lata cu hirtie si se toarna blatul care trebuie sa fie gros de 1cm.se da la cuptor.

se face un sirop dintr-un pahar mare de apa si 1/4 pahar zahar si cind se ia de pe foc se pun 100mlrom.dupa ce s-a copt foaia,se scoate pe un servet,se taorna siropul si se pune crema.se ruleaza cu ajutorul servetului.se taie putin oblic din cele 2 capete si se lipesc cu crema de o parte si alta a trunchiului.

crema: 5oua,5linguri zahar se freaca pe foc pina se ingroasa,se adauga zeama unei lamii.se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 150g unt.

scoarta: 250g unt se freaca spuma cu 150g zahar,3 linguri cacao,3 galbenuse.se unge trunchiul cu un strat gros de crema,apoi cu furculita se trag dungi.capetele trunchiului si ale cioturilor se imbraca cu crema.se pune pe un platou si se inconjoara cu ciuperci si clei.

ciuperci: 100g zahar se acopera cu lapte si se lasa pe marginea aragazului ,la foc mic pina se topeste zaharul,apoi se leaga la foc iute,se pun 200g nuci macinate amestecind mereu.se ia de pe foc si cind compozitia este calduta se fac palarii si picioare de ciuperci care se lasa la uscat 24 ore.

clei: zahar caramelizat cu alune.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

tort trufa

blat: 2oua,2 linguri apa rece,60g faina,60g zahar,o lingura cacao,praf de copt.toate se amesteca cu robotul si se pune compozitia la copt in forma de tort unsa si tapetata cu hartie.

crema: 350ml frisca se bate cu 1plic intaritor si apoi se adauga 100g finetti pus lingura cu lingura si amestecand usor dupa fiecare.

se lasa blatul sa se raceasca,se pune in jurul lui inelul de la tava de tort . pe blat se pun fructe din compot(cel mai bine caise taiate felii) si apoi crema.se lasa la rece pina a doua zi.

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Initial postat de osna

tort rapid cu banane si branza dulce

se face in 50min si se manaca si mai repede!


blat: 2oua,70g zahar,50g faina,15g unt,10g cacao,praf de copt.se pun ouale,zaharul,untul,cacao in robot,se amesteca apoi se pune faina si praful de copt.se pune la cuptor 25-30min.se lasa sa se raceasca.
Crema:250g frisca,250g quarksau branza dulce,5 linguri zahar,3 foi gelatina.se amesteca bine.
asamblare: se pune in jurul blatului inelul de la tava de tort.se stropeste blatul cu suc neacidulat.
Pe blat se pun felii de banana una langa alta apoi crema.se decoreaza cu frisca

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput