Ingrediente: • 250g unt •200g zahar pudra •60g miere •4 oua mari •250g faina cu agent de crestere •1 lingurita praf de copt la nivel •3 linguri cafea (ness)
Pentru umplutura si decor: •200g unt nesarat, la temperatura camerei •400g zahar pudra •2-3 linguri cafea (ness) •2 lingurite de pudra de cacao
Mod de preparare:
Setati cuptorul la 190°C. Amestecati cu un mixer intr-un castron mare untul, zaharul, mierea si ouale. Adaugati faina cernuta si apoi cafeaua. Amestecati timp de 1-2 minute, pana cand amestecul este neted si pufos.
Impartiti amestecul in doua tavi de tort unse in prealabil cu putin unt si tapetate cu faina. Se lasa in cuptorul incins cca 25-30 minute, pana cand blaturile sunt bine-crescute si ferme la atingere. Cand sunt gata se lasa la racit pe un gratar de sarma.
Pentru a face umplutura: bateti untul, zaharul, cafeaua si 2 linguri de apa, pana devine un amestec pufos.
Asezati un blat pe un platou, intindeti jumatate din crema, asezati al doilea blat si restul de umplutura. Dupa preferinta se poate imrastia putin praf de cacao printr-o sita ca decor sau aseza diverse ornamente cumparate.