225g biscuiti digestivi 100g unt, topit 250g mascarpone 600g crema de branza 2 oua intregi, plus 2 galbenusuri sucul unei lamai si coaja rasa a 3 lamai 4 linguri faina 175g zahar pudra
Pentru topping:
142ml smantana putin acrisoara 3 linguri budinca de lamaie (optional) un pumn de zmeura
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade C. Acoperiti fundul unei tavi rotunde de 23cm cu hartie de pergament.
Sfaramati biscuitii si amestecati-i apoi bine cu untul topit. Dupa ce s-a format o pasta groasa rasturnati compozitia in tava pregatita si tasati bine intr-un strat egal.
Amestecati toate celelalte ingrediente intr-un castron pana la omogenizare, turnati compozitia peste stratul de biscuiti, si lasati totul la cuptor timp de 35-40 minute.
La final, lasati tortul sa se raceasca, dupa care il puteti scote din forma, intindeti peste deasupar smantana, budinca de lamaie si zmeura (sau alte fructe de padure).