Retete de TORTURI

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Valentina, pare foarte simpla reteta ta, poti, te rog, sa spui si cantitatile? cremele astea le-ai folosit pt umplerea blatului cu nuci si ai pus la congelator sa iasa "tort de inghetata"? sau sint 2 lucruri diferite! Oricum spune, te rog, cantitatile pt crema facuta de tine
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANAR spune:

Luisa1983 - pricomigdale umplute? Te referi cumva la cele cu aspect de nuci ? Imi facea nasa mea de botez cand eram mica, la onomastici...mmm Reteta, te rog ...
De gatit, imi place sa gatesc, mai mult mancare dar ma stradui si cu dulciurile. Specialitatea mae este cozonacul. Am o poza la profil cu 'productia'.
Sotul bea doar cafea la ibric. A incercat si turceasca (ca si provenienta, nu ca mod de preparare) dar nu i-a placut. Si la capitolul asta ma stradui...dar mai greu cu nisipul...
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

petra - daca te hotarasti sa faci "aluatul" de ciocolata asteptam poze. Trebuia sa fac si eu un tort insa s-au schimbat planurile, am facut o prajitura cu branza dulce...

Ce ador eu cel mai mult sunt cheescake-urile, iar asta este un tort-cheesecake care suna f apetisant: Tort cu ricotta si ciocolata alba. Eu insa obisnuiesc sa il fac altfel, cu branza philadelphia, fara smantana,ciocolata sau gelatina, si il pun la cuptor; voi ati mai incercat acest gen de tort-cheesecake?

A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANAR

Luisa1983 - pricomigdale umplute? Te referi cumva la cele cu aspect de nuci ? Imi facea nasa mea de botez cand eram mica, la onomastici...mmm Reteta, te rog ...
De gatit, imi place sa gatesc, mai mult mancare dar ma stradui si cu dulciurile. Specialitatea mae este cozonacul. Am o poza la profil cu 'productia'.
Sotul bea doar cafea la ibric. A incercat si turceasca (ca si provenienta, nu ca mod de preparare) dar nu i-a placut. Si la capitolul asta ma stradui...dar mai greu cu nisipul...
Numai bine!

azi noapte nu prea am dormit de miorlaitul unei pisici (sunt cateva pe la bloc)azi, intorcandu-ma acasa am vazut-o , ea incerca sa-mi arate ceva...cand ce crezi ?! La o canalizare care nu prea este vizibila i-a cazut pisicuta (fica-sa)...ma mir cum de n-a observat nimeni...a durat ceva pana am reusit s-o scot de-acolo , m-a ajutat un copil mai sufletist ! In fine , a durat ceva ....lesinata de foame si murdara nu-ti spun!!!! Norocul nostru este ca a stat s-o curatam, nu ne-a zgariat pe niciunul...
Deci ,sa revenim!
cafea turceasca
Din cate stiu eu , cafeaua turceasca se face la ibric din arama , pe carbuni incinsi. Prima cafea turceasca pe care am baut-o a fost facuta de o turcoaica , Remzia(fosta colega de liceu a maica-mi,nu mai traieste nici ea ,nici sotul ei care pe vremea aceea se ocupa de un magazin .Dupa 89 , numele acestui magazin pentru multi dintre noi este chiar numele sotului ).Aceasta femeie a fiert apa cu zahar (dupa gust )si apoi a pus cafea de statea lingurita bat . Rezultatul o cafea foarte tare cu mult caimac.
Mi-a placut la vremea aceea!!! Cand am inceput sa consum cafea, in mod regulat (destul de tarziu, cred ca trecusem de 30 ani),am rugat-o pe maica-mea sa-i ceara secretul cafelei , sa o pot face si eu fara carbuni!!!! Fierbi apa cu zaharul, apoi adaugi cafea (la 1 ceasca , 1,5 lingurite cafea si focul sa fie foarte mic)si pui caimacul in fiecare ceasca , continui fierberea adaugand pt fiecare ceasca aceeasi cantitate de cafea, dupa ce este gata o lasi putin sa se linisteasca sau o limpezesti cu apa rece (cateva picaturi), rezultatul nu va fi prea departe de ceea ce am baut eu la acea turcoaica!Iar ceasca sa nu fie cana!!!Mi-am luat pe vremea aceea un ibric de arama dintr-un targ , il am si-acum dar este atat de frumos (este lucrat manual)ca mi-e mila sa-l stric pe focul de aragaz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:


Citat:
citat din mesajul lui ANAR

Luisa1983 - pricomigdale umplute? Te referi cumva la cele cu aspect de nuci ? Imi facea nasa mea de botez cand eram mica, la onomastici...mmm Reteta, te rog ...
De gatit, imi place sa gatesc, mai mult mancare dar ma stradui si cu dulciurile. Specialitatea mae este cozonacul. Am o poza la profil cu 'productia'.
Sotul bea doar cafea la ibric. A incercat si turceasca (ca si provenienta, nu ca mod de preparare) dar nu i-a placut. Si la capitolul asta ma stradui...dar mai greu cu nisipul...
Numai bine!


Pricomigdale
4 oua – separi galbenusurile de albusuri
150 gr unt il freci spuma (pana scoti toata apa din el)
150 gr de nuci macinate
2 linguri cu varf de pesmet
Zahar vanilinat
Zahar pudra
Esenta de migdale (eu nu pun ,daca-ti place aroma poti pune cateva picaturi)

4 albusuri le bati spuma apoi adaugi 200 gr zahar pudra ,continui sa le bati(ai grija sa se topeasca tot zaharul), adaugi nuca macinata si pesmetul si freci in continuare+ cateva picaturi de esenta.
Intr-o tava ( eu pun hartie speciala pentru copt si unsa cu unt ), se aranjeaza gramajoare de coca ,rupte cu lingurita,la distanta intre ele si turtite putin.Dupa ce se coc (o culoare galbuie)le dezlipesti cu lama unui cutit cat sunt calde, daca se racesc este posibil sa se crape.
Se coc la foc mediu .

Crema:

Galbenusurile se freaca cu 6 pliculete de zahar vanilinat pana devine o crema spumoasa, adaugi o lingura plina de cacao si o lingurita de cafea, binenteles freci in continuare. Aceasta crema o adaugi peste untul frecat spuma (adaugi crema treptat, nu dintr-odata!!!! ).
Dupa ce s-au racit prigomigdalele , le intinzi pe masa si le acoperi pe toate cu putina crema (de mai sus). Iti spun asta pentru ca altfel risti sa nu-ti ajunga crema pentru toate bucatile,apoi le lipesti.

Eu in loc de cacao si cafea pun o lingura ,,sanatoasa” de ness.









Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anda08

petra - daca te hotarasti sa faci "aluatul" de ciocolata asteptam poze. Trebuia sa fac si eu un tort insa s-au schimbat planurile, am facut o prajitura cu branza dulce...

Ce ador eu cel mai mult sunt cheescake-urile, iar asta este un tort-cheesecake care suna f apetisant: Tort cu ricotta si ciocolata alba. Eu insa obisnuiesc sa il fac altfel, cu branza philadelphia, fara smantana,ciocolata sau gelatina, si il pun la cuptor; voi ati mai incercat acest gen de tort-cheesecake?

A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin


MA tenteaza sa incerc dar astept un eveniment pentru a face tortul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Rapid si foarte simplu !!!

www.supereva.ro/info.asp?id=2303" target="_blank">Tort cu gem de cirese si glazura

O zi buna in continuare!

A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

Tort cu budinca de vanilie si fructe !

Ingrediente:

Blat:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de rom
- 2 linguri mari cacao
- 2 cani nu foarte pline de faina

Masurati totul cu aceeasi cana :)


Crema:
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 800 ml. lapte sau suc natural
- zahar dupa gust
- 2 linguri mari de margarina (Rama)

In plus:
- banane sau alte fructe de sezon, la alegere
- 1 tableta de ciocolata cu minim 80 % cacao

Blatul:
...prima si prima data tre' sa "mestesugim" ceva (de fapt, nu e obligatoriu ci numai daca nu vreti sa aveti un blat cu franjuri la final) ...drept pentru care ne apucam sa croim un suport din hartie pergament cu care sa captusim baza formei de copt.


Mod de preparare blat de cacao:
Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul + 2 oua si zaharul pana la topirea acestuia, apoi se adauga faina, praful de copt (cernute) cat si cacaua si esentele:


Se coace blatul timp de cca. 30-35 de minute, la foc potrivit (faceti testul scobitorii)
Lasati-l sa se raceasca bine (aveti grija cum il manevrati caci este destul de sfaramicios)



Crema:
Se face o budinca mai groasa din lapte si praf de budinca (puteti inlocui laptele cu suc natural de fructe)
Se adauga zahar dupa gust:

Se adauga margarina in budinca fierbinte si se amesteca bine:

Ca sa dezlipiti usor hartia de pe blat, asezati un platou deasupra lui si-l rasturnati...apoi totul decurge foarte usor

Se unge apoi, cu grija, intreaga suprafata a tortului cu crema calda de vanilie ,apoi se orneaza cu bucatele de banane sau alte fructe, la alegere (feliile de banana vor fi amestecate in prealabil cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri.




Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)



http://bazar.desprecopii.com/browse.asp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Un alt tort / cheesecake racoritor !

www.supereva.ro/info.asp?id=2323" target="_blank">Cheesecake cu lamaie





O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Arata bine! www.supereva.ro/info.asp?id=2347" target="_blank">Tort Kiev (Kievskaia)



O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)

Mergi la inceput