Blat: 4 oua, 150 g zahar, un praf de copt, un zahar vanilat, 150 g faina, coaja rasa de lamiie. Crema: 6 foi gelatina, 750 g branza dulce sau quark, 180 g zahar, coaja rasa de lamaie, 250 ml frisca.
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu praful de copt, se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Se incorporeaza si albusurile spuma. Se pune in forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea. Este copt blatul atunci cand acesta este curata. Pentru crema se amesteca branza cu zaharul si coaja de lamaie. Se inmoaie gelatina si se incorporeaza in masa de brinza. Frisca se bate cu un plic de intaritor. Jumatate se amesteca cu crema. Se taie blatul in doua. Se insiropeaza cu putin suc si se pune crema. Se pune al doilea blat si se decoreaza cu frisca oprita. Se pune la rece 2-3 ore inainte de servire.