Torturi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Initial postat de Babee

sacher torte

ingrediente:
240 grame unt
120 grame zahar pudra
120 grame zahar tos
240 grame ciocolata
12 oua(albus si galbenus)
180 grame pesmet
200 grame marmelada de caise
si glazura speciala de ciocolata(se pune deasupra).

Mod de preparare:

Se incalzeste untul impreuna cu galbenusurile si zaharul pudra, amestecandu-se pana devine spuma.Se adauga ciocolata topita. Albusurile si zaharul tos, se freaca separat pana se obtine spuma.In aceasta spuma se face o adancitura, se adauga pesmetul, amestecandu-se foarte usor.Toate acestea se toarna intr-o forma de tort, in prealabil imbracata in hartie de pergament, iar continutul trebuie amestecat incet, totodata se intinde suprafata, de la mijloc catre exterior, formandu-se o mica cavitate.Se introduce in cuptorul in prealabil incalzit, cca o ora, la temperatura de 180 grade.Se opreste cuptorul, tortul lasandu-se inca 10 minute.Se lasa tortul sa se raceasca, iar dupa aceea se scoate hartia de pergament.Se taie la mijloc si se adauga marmelada.Pe deasupra se mai pune marmelada, ungandu-se si partile laterale.Dupa ce se intareste putin, se adauga glazura.

Cum se pregateste glazura.
300 grame zahar pudra, 25o grame ciocolata menaj, 100 grame apa.
Toate acestea se pun pe foc amestecandu-se continuu, pana ajung sa fiarba.Vasul in care a fiert glazura se pune in apa rece, si se amesteca cu lingura de lemn,in sensul acelor de ceas, pana cand aceasta capata un aspect consistent(se intareste, dar nu mult).Cand se ajunge la aspectul consistent, se toarna peste tort, intinzandu-se perfect cu un cutit(mare atentie...acesta este secretul tortului sacher!!!).Nu se uita marginile.Daca glazura s-a intarit, se mai pune putin la incalzit, amestecandu-se.

Sa speram ca reuseste cineva sa faca...eu una nu ma apuc, ca nici n-are cine papa.
Sa-mi spuneti cum v-a iesit, de faceti.pupici


Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de adi69


tort de ciocolata

Blat:
8 oua
250gr zahar
200gr ciocolata
2 linguri cacao
2 linguri faina
2 linguri pesmet
1/2pachet praf de copt
esenta rom
Crema:
200gr ciocolata
2 linguri cacao
1 pahar lapte
250gr unt
250gr zahar
5 galbenusuri
1 lingura faina
esenta vanilie
Sirop
1 cana zahar
esenta
2,3 cani apa
Pentru ornat :
100gr ciocolata rasa
Proces tehnologic:
Blat:se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga cacaoa,ciocolata topita,eseta,praful de copt stins.Se bat suma albusurile de la cele8 oua pentru blat impreuna cu cele de la ouale pentru crema,se adauga faina,pesmetul si galbenusurile fracate.se amesteca bine dar lejer sa nu se lase albusurile.(se trece compozitia prin tel de jos in sus).Se coace la foc moale.se lasa la racit si taie in doua sau in trei pe orizontala.(depinde de cat de mult a crescut)
Crema:se freaca galbenusurile cu zahar.Se adauga laptele,ciocolata,esenta ,cacaoa si faina.Se fierbe la baine-marie,amestecand incet continuu pana se ingroasa.Separat se spumeaza untul si se adauga peste el putin cate putin din crema racita.Se umple baltul, insiropat ,cu o parte din crema,iar cu restul se imbraca tortul.Se imbraca in ciocolata rasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de daria

Tort de ananas cu piscoturi

500-600 gr. piscoturi de cofetarie
2 cutii compot de ananas
2 plicuri de frisca + lapte pentru preparat frisca
2 plicuri zahar vanilat care se incorporeaza in frisca
Piscoturile se siropeaza in siropul de la compot (uneori eu diluez siropul cu apa plata daca este prea concentrat)
Se prepara frisca cu mixerul.
Se taie ananasul cubulete mici.
Se aseaza un strat piscoturi siropate, un strat frisca, cubulete de ananas. Se repeta piscoturi, frisca, ananas. Apoi se acopera cu piscoturi, frisca. Se decoreaza cu citeva bucatele de ananas. Se da la rece. Se serveste a doua zi rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de cristinacsa

Tort espresso


Pt. blat - 300 gr. Piscoturi si 125 gr. Unt
Pt crema –6 foi gelatina
-100 ml cafea espresso
-750 g branza de vaci( stoarsa bine- eu am folosit Speise Quark de la Lidl- Germania)
-100 gr zahar
-1 plic zahar vanilat
-250 ml frisca
-1 borcan visine din compot (720 ml)
La blat trebuie sa tai in 2, 20 de piscoturi si restul
pana la 300 gr le faramitezi(eu fac asta in robot) si
apoi le amesteci cu cele 125 gr de unt. In forma rotunda de
tort cu marginea detasabila se pune hartie pt copt si torni amestecul de piscoturi cu unt. Il batucesti acolo pe fundul tavii
si apoi pe margine pui jumatatile de piscoturi cu
partea netaiata in sus (dupa ce iei marginea de la
tava arata ca un gard). Apoi pui la frigider pt 60 de
min.
Pui sa se stoarca visinele de zeama si alegi 12
mai frumoase pt decorat.
La crema trebuie sa pui gelatina in apa rece pana
devine moale(ea ramane tot foi dar poti sa le
storci in mana).
Amesteci branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat.
Dupa ce ai facut cafeaua si lasat-o putin sa se
raceasca pui foile de gelatina din apa rece si aici se
vor topi si le amesteci cu branza.
Se bate frisca bine si se amesteca in crema cu branza.
Dupa asta pui visinele direct pe blatul (care a stat o
ora in frigider) si peste pui crema de branza. O pui
apoi 2 –3 ore la frigider si apoi o ornezi.
Pt ornat ai nevoie de 12 betisoare trase in ciocolata(nu neaparat)
Astea le pui pe tort dinspre exterior spre interior
si sa imparti tortul in 12 bucati(tot pe a treia
grisina) si langa fiecare grisina din asta trasa in
cioc pui si o visina. Apoi poti sa cerni deasupra o
lingurita de cacao.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Tort cu ananas

Blatul
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri cu faina
-un plic cu zahar vanilat
Se bat bine albusurile, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, iar la sfarsit faina (in "ploaie", adica nu pusa toata odata intr-un loc). Se baga compozitia in cuptor. Primele 3 min focul sa fie puternic, iar urmatoarele 20-25 mai moderat. Dupa 25-30 min verificati cu o scobitoare daca s-a copt blatul (nu trebuie sa se prinda nimic pe betigas), daca nu, il mai lasati in cuptor, altfel, il scoateti si il lasati sa se raceasca.

"Umplutura"
-2 cutii cu compot de ananas (~2*450)
-3 cutiute cu frisca lichida
-~6 linguri de zahar
Se bate bine frisca si cand incepe sa se ingroasa, se adauga zaharul. Dupa gust, se poate adauga mai mult sau mai putin zahar, si chiar si zahar vanilat.

Asamblarea
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in 3 parti (pe orizontala). Fiecare "felie" se insiropeaza cu siropul din cutia de compot. Se pune prima felie, apoi frisca, bucatelele de ananas, urmatoarea felie ... s.a.m.d. In top se pot pune si alte fructe pt decor. E bine ca inainte sa fie servit, sa stea ~ 4 ore la frigider.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeata de Taty

tort diplomat

Ingrediente:
- 40 g gelatina
- 1 cutie compot de ananas
- 3 oua
- 250 g zahar
- 1/2 kg frisca
- fructe pentru decorat (portocale, kiwi)
Mod de preparare:
- Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa de seara pina dimineata;
- A doua zi gelatina, galbenusurile si 100 g zahar pun la foc mic pina se face o compozitie ca o ciulama.
- Albusurile se bat spuma cu foarte putina sare, dupa care li se adauga restul de zahar
- Separat se prepara frisca; jumatate din ea se amesteca cu albusurile batute spuma si cu gelatina calduta
- Intr-o cratita de 3 kg pe fundul careia s-au aranjat fructele din compot taiate cubulete, se toarna compozitia de mai sus
- Se lasa la frigider pina se intareste, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca ramasa si cu fructe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

tort cu zmeura sau capsuni

blat: 3oua,3linguri zahar,3 linguri faina,un praf de copt.
crema:
100g mac
100ml lapte
100g zahar se fierb si apoi se lasa sa se racoreasca.se dizolva 2 plicuri gelatina(10g) in apa,conform instructiunilor de pe plic si se amesteca cu compozitia de mac.se lasa sa se racesca bine si apoi se amesteca usor cu 500g branza dulce si 300ml frisca batuta.se pune inelul in jurul blatului si se toarna aceasta compozitie pe blat.deasupra se aranjeaza capsuni taiate in jumatate si se toarna glazura incolora. se da 3 ore la rece si apoi se indeparteaza inelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

tort de piersici

acelasi blat ca mai sus
crema:200g ciocolata se rade,o conserva de piersici se pune la scurs,apoi se taie jumatate felii si jumatate cuburi.500ml frisca se bate cu intaritor si cu un plic zahar vanilat.se amesteca frisca cu un plic gelatina muiata; se opreste putina ciocolata pentru decor restul se incorporeaza usor in amestecul de frisca.blatul se insiropeaza cu suc din compot.fructele cuburi se amesteca si ele cu frisca si se toarna acesta compozitie peste blat.deasupra se pun feliile de piersici si se presara cu restul de ciocolata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

tort necopt cu banane

150g piscoturi de sapmanie se aseaza pe un platou si se stropesc cu lapte amestecat cu rom.2 banane mari se fac pireu si se amesteca usor cu 250g frisca(facuta din smantana).se pun peste piscoturi.se mai pune un rand de 150g piscoturi stropite si ele cu lapte+rom. un pahar de smantana se bate cu intaritor si se imbraca prajitura.se da la rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de mariaM


tort cu frisca

Ingredinte:
500 ml frisca, 2 oua, 2 plicuri gelatina (20 gr.), 100 gr. zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de portocala, zeama de lamiie pentru insiropat piscoturi, esenta de rom si de vanilie, 1 cutie compot de ananas, fructe (struguri, 2 banane, 1 portocala, stafide, nuci), 250 ml frisca pentru ornat, eventual o lingurita de cacao




Mod de preparare
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa cam 1/2 de ora. Se bat albusurile cu mixerul pina devin tari, se adauga zaharul (inclusiv cel vanilat), iar la final cele doua galbenusuri. Se amesteca aceasta compozitie cu gelatina inmuiata si se pune pe foc mestecind incontinuu. In momentul in care compozitia capata consistenta unei smintini se da la o parte si se lasa sa se raceasca. In acest timp, se bate frisca pina devine tare. De asemenea, 3/4 din ananas, bananele, portocala se taie bucati mici si se amesteca. Peste ele se pun nucile maruntite si stafidele. Se amesteca fructele cu frisca. In compozitia cu gelatina se pun esentele (dupa gust), precum si coaja de portocala rasa. Se amesteca cele doua compozitii usor. Se ia o forma de tort (o cratita adinca) si se tapeteaza cu o punga pe fund si pe pereti. Se pune compozitia in cratita si se pun deasupra pe toata suprafata libera piscoturi insiropate usor (cu grija, sa nu se rupa). Se da la rece cam 1 1/2 ora.
Dupa ce se intareste bine, se rastoarna pe un platou si se indeparteaza cu grija punga. Se imbraca tortul in frisca, dupa care se pun de jur imprejur jumatati de piscoturi insiropate. Deasupra se pun bucati de ananas, jumatati de boabe de struguri (se scot simburii foarte usor cu virful unui cutit ), bucati mici de portocala. Pentru un aspect deosebit, se foloseste un cornet pentru a orna cu frisca in care se pune putina cacao.

Mod de servire
Se foloseste o paleta speciala atunci cind se iau feliile de tort pentru a nu se rupe si nu se taie felii mari inrtrucit este un desert foarte consistent.

Mergi la inceput