Blat: - 8 albuse; - 500 gr. zahar; - 1 lingura zeama lamaie/otet. Crema ness: - 8 galbenuse; - 8 linguri zahar; - 100 gr. margarina; - 2 linguri/plicuri ness, desfacute cu putina apa. Crema cocos: - 250 gr. zahar; - 50 ml. apa; - 100 gr. margarina; - 100 gr. lapte praf; - 50 gr. cocos ras.
Mod de preparare:
Blat: albusele se bat tare, se adauga treptat zaharul si lingura de zeama de lamaie/otet. Se imparte compozitia in 3, se unge dosul tavii cu putin ulei, se pune hartia de copt si se intinde prima parte din spuma de ou. Se da la foc potrivit cca. 20 minute, cand se scoate din cuptor, se rastoarna pe masa si se curata hartia de copt, cat e foaia calda, apoi se taie foaia in doua, pe lungime. Se procedeaza la fel cu celelalte doua.
Crema ness: galbenusele cu zaharul se fierb pe bain-marin pana se ingroasa, se adauga nessul desfacut cu apa si se mai fierbe putin pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se adauga.
Crema cocos: se pune zaharul cu apa la fiert, pana se topeste zaharul si se leaga un sirop, se adauga cu grija laptele praf, sa nu se faca cocoloase, se adauga cocosul, iar dupa ce s-a racit, se pune margarina. Se umplu foile, alternand cremele. Ultima tip de crema care ramane, se foloseste la imbracat tortul, se orneaza cu cocos si/sau ness, in functie de preferinte. Se da la frigider pentru 2-3 ore.