Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort cu ricotta si ciocolata alba Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort cu ricotta si ciocolata alba 
Numar portii: 10 
Ingrediente: Ingrediente pentru baza:

50g unt topit
150g biscuiti digestivi
50g biscuiti amaretti
putin ulei de floarea soarelui (pentru uns)

Ingrediente pentru umplutura:

200g ciocolata alba maruntita
5 foi de gelatina
6 linguri de lapte
500g ricotta
300ml smantana grasa
50g zahar
2 oua, separate

Pentru decor:

ciocolata alba (data pe razatoarea mare)
seminte de rodie
zahar pudra
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180 grade C si topiti untul intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde. Zdrobiti fin biscuitii, iar apoi amestecati-i cu untul topit, dupa care asezati compozitia intr-o tava rotunda de 20 cm apasand ferm. Se lasa in cuptorul incins timp de 6 minute, iar dupa ce sa racit se ung marginile tavii cu ulei si se aseaza hartie de pergament imprejur.

Inmuiati gelatina in apa (urmarind instructiunile de pe pachet) in timp ce preparati umplutura: puneti ciocolata intr-un castron asezat peste o tigaie cu apa fierbinte, adaugati laptele, amestecati usor pana se topeste dupa care turnati gelatina.

Separat, amestecati ricotta, smantana, zaharul si galbenusurilr de oua. Intr-un alt castron albusurile trebuie batute spuma.
Acum, amestecati bine compozitia de ciocolata cu ricotta, apoi usor incorporati albusurile batute. Se toarna cu atentie peste biscuitii raciti si se lasa peste noapte la rece.

Pentru a decora, imprastiati cu generozitate ciocolata rasa peste tort, cateva seminte de rodie si zahar pudra, daca doriti.

Informatii nutritionale:

Calorii...................484,
Proteine................15g
Carbohidrati.........47g
Lipide....................28g
Grasimi saturate...15g
Fibre......................1g
Zahar.....................33g
Sare........................0.79g
 
Mod de servire: Se serveste rece. 
Timp de preparare (minute): 40m (plus o noapte) 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&whichpage=3 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 5473 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort trunchi
» Tort trunchi de copac
» Tort de nuci cu crema
» Tort cu branza si frisca
» Tort de bezea cu crema de lamaie
» Tort tiganesc sau Tort din 17 oua
» Tort Trufa
» Tort Cappuccino Cu Lichior de oua
» Frankfurter Kranz
» Tort de zahar ars
» Tort Joffre
» Tort cu nuca
» Tort Kiev (Kievskaia)
» Tort cu crema Chantilly
» Tort Rafaelo
» Tort cu crema de ness si cocos
» Tort cu portocale si crema de branza
» Tort cu ricotta si ciocolata alba
» Cheesecake cu lamaie
» Tort cu lamaie
» Tort Baklava
» Tort cappuccino
» Tort Mocha in 12 straturi
» Tort Colibri
» Tort cu nuca si cafea
» Cheesecake cu menta
» Tort cu lamaie si ghimbir
» Tort cu pastarnac si glazura de caramel
» Tort bezea cu crema de ness si cocos
» Tort cu cafea

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput