Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort cu ricotta si ciocolata alba Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort cu ricotta si ciocolata alba 
Numar portii: 10 
Ingrediente: Ingrediente pentru baza:

50g unt topit
150g biscuiti digestivi
50g biscuiti amaretti
putin ulei de floarea soarelui (pentru uns)

Ingrediente pentru umplutura:

200g ciocolata alba maruntita
5 foi de gelatina
6 linguri de lapte
500g ricotta
300ml smantana grasa
50g zahar
2 oua, separate

Pentru decor:

ciocolata alba (data pe razatoarea mare)
seminte de rodie
zahar pudra
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180 grade C si topiti untul intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde. Zdrobiti fin biscuitii, iar apoi amestecati-i cu untul topit, dupa care asezati compozitia intr-o tava rotunda de 20 cm apasand ferm. Se lasa in cuptorul incins timp de 6 minute, iar dupa ce sa racit se ung marginile tavii cu ulei si se aseaza hartie de pergament imprejur.

Inmuiati gelatina in apa (urmarind instructiunile de pe pachet) in timp ce preparati umplutura: puneti ciocolata intr-un castron asezat peste o tigaie cu apa fierbinte, adaugati laptele, amestecati usor pana se topeste dupa care turnati gelatina.

Separat, amestecati ricotta, smantana, zaharul si galbenusurilr de oua. Intr-un alt castron albusurile trebuie batute spuma.
Acum, amestecati bine compozitia de ciocolata cu ricotta, apoi usor incorporati albusurile batute. Se toarna cu atentie peste biscuitii raciti si se lasa peste noapte la rece.

Pentru a decora, imprastiati cu generozitate ciocolata rasa peste tort, cateva seminte de rodie si zahar pudra, daca doriti.

Informatii nutritionale:

Calorii...................484,
Proteine................15g
Carbohidrati.........47g
Lipide....................28g
Grasimi saturate...15g
Fibre......................1g
Zahar.....................33g
Sare........................0.79g
 
Mod de servire: Se serveste rece. 
Timp de preparare (minute): 40m (plus o noapte) 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&whichpage=3 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 5011 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

 Tort trunchi
 Tort trunchi de copac
 Tort de nuci cu crema
 Tort cu branza si frisca
 Tort de bezea cu crema de lamaie
 Tort tiganesc sau Tort din 17 oua
 Tort Trufa
 Tort Cappuccino Cu Lichior de oua
 Frankfurter Kranz
 Tort de zahar ars
 Tort Joffre
 Tort cu nuca
 Tort Kiev (Kievskaia)
 Tort cu crema Chantilly
 Tort Rafaelo
 Tort cu crema de ness si cocos
 Tort cu portocale si crema de branza
 Tort cu ricotta si ciocolata alba
 Cheesecake cu lamaie
 Tort cu lamaie
 Tort Baklava
 Tort cappuccino
 Tort Mocha in 12 straturi
 Tort Colibri
 Tort cu nuca si cafea
 Cheesecake cu menta
 Tort cu lamaie si ghimbir
 Tort cu pastarnac si glazura de caramel
 Tort bezea cu crema de ness si cocos
 Tort cu cafea

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput