50g unt topit 150g biscuiti digestivi 50g biscuiti amaretti putin ulei de floarea soarelui (pentru uns)
Ingrediente pentru umplutura:
200g ciocolata alba maruntita 5 foi de gelatina 6 linguri de lapte 500g ricotta 300ml smantana grasa 50g zahar 2 oua, separate
Pentru decor:
ciocolata alba (data pe razatoarea mare) seminte de rodie zahar pudra
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade C si topiti untul intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde. Zdrobiti fin biscuitii, iar apoi amestecati-i cu untul topit, dupa care asezati compozitia intr-o tava rotunda de 20 cm apasand ferm. Se lasa in cuptorul incins timp de 6 minute, iar dupa ce sa racit se ung marginile tavii cu ulei si se aseaza hartie de pergament imprejur.
Inmuiati gelatina in apa (urmarind instructiunile de pe pachet) in timp ce preparati umplutura: puneti ciocolata intr-un castron asezat peste o tigaie cu apa fierbinte, adaugati laptele, amestecati usor pana se topeste dupa care turnati gelatina.
Separat, amestecati ricotta, smantana, zaharul si galbenusurilr de oua. Intr-un alt castron albusurile trebuie batute spuma. Acum, amestecati bine compozitia de ciocolata cu ricotta, apoi usor incorporati albusurile batute. Se toarna cu atentie peste biscuitii raciti si se lasa peste noapte la rece.
Pentru a decora, imprastiati cu generozitate ciocolata rasa peste tort, cateva seminte de rodie si zahar pudra, daca doriti.