Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort trunchi Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort trunchi 
Numar portii: 0 
Ingrediente: Blat:
100 ml lapte, 40g faina, un varf de cutit sare, 200 g zahar, 10 oua, 2 lingurite rom, 100 g zahar pudra.
Crema de ciocolata:
200 g zahar pudra, 150g ciocolata, 3 oua, 2 pachete zahar vanilat, 200 g unt;
Crema de vanilie:
200 g zahar, 6 galbenusuri, 80 g faina, 500 ml lapte, vanilie, 100 g unt, un varf cutit sare
fructe din dulceata
Mod de preparare: Pentru prepararea blatului: se dizolva faina in lapte, se adauga sarea si vanilia si se pune la foc slab sa fiarba pana ce incepe sa se umfle. Se amesteca mereu sa nu se prinda. Se lasa la racit. Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile si romul, se adauga aluatul fiert (racit in prealabil) si albusurile batute spuma. Se coace in tava unsa cu unt si tapeta cu faina. Atentie sa nu se usuce prea tare, pentru a se putea rula. Cand e gata, se uda un servet mai mare decat tava se stoarce f putin, se intinde pe planseta, se presara zaharul pudra si se rastoarna pe el blatul. Se aduna marginile la mijloc si se lasa la racit.
Prepararea cremei de vanilie: se freaca zaharul spuma cu galbenusurile, se adauga faina, laptele, vanilia si sarea. Se fierb in baie de abur amestecandu-se mereu pana la ingrosare. Se ridica de pe foc si se lasa la racit. Se freaca spuma untul si se incorporeaza in compozitie, dupa ce s-a scos batonul de vanilie.
Crema de ciocolata: intr-o oala de cca 3 kg se pune la inceput zaharul apoi albusurile. Se pune oala in baie de abur si se bat albusurile spuma tare. Ciocolata rasa si topita la cuptor cu 3 linguri de apa se include apoi incet in compozitie. Untul spuma cu galbenusurile si zaharul vanilat se amesteca cu albusurile dupa ce s-au racit bine.
Cand blatul s-a racorit, se unge cu crema de vanilie, se ruleaza, se taie oblic capetele, iar bucatile taiate se aseaza asimetric pe rulou, ca sa dea impresia unor crengi care au fost taiate. Mijlocul lor se unge tot cu crema de vanilie. Restul de crema se amesteca cu crema de ciocolata si se acopera rulada formata lasand capetele de culoare deschisa. Se trag cu furculita in lung niste dungi care sa semene cu scoarta de copac.
Se decoreaza cu frunzulite facute din dulceata de smochine sau caise verzi si flori facute din dulceata de cirese albe sau amare.

 
Mod de servire: Se serveste rece, taiat in felii. 
Timp de preparare (minute): ~ 2 ore 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Adela 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 4458 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

 Tort trunchi
 Tort trunchi de copac
 Tort de nuci cu crema
 Tort cu branza si frisca
 Tort de bezea cu crema de lamaie
 Tort tiganesc sau Tort din 17 oua
 Tort Trufa
 Tort Cappuccino Cu Lichior de oua
 Frankfurter Kranz
 Tort de zahar ars
 Tort Joffre
 Tort cu nuca
 Tort Kiev (Kievskaia)
 Tort cu crema Chantilly
 Tort Rafaelo
 Tort cu crema de ness si cocos
 Tort cu portocale si crema de branza
 Tort cu ricotta si ciocolata alba
 Cheesecake cu lamaie
 Tort cu lamaie
 Tort Baklava
 Tort cappuccino
 Tort Mocha in 12 straturi
 Tort Colibri
 Tort cu nuca si cafea
 Cheesecake cu menta
 Tort cu lamaie si ghimbir
 Tort cu pastarnac si glazura de caramel
 Tort bezea cu crema de ness si cocos
 Tort cu cafea

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput