Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort cu lamaie si ghimbir Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort cu lamaie si ghimbir 
Numar portii: 8 
Ingrediente: Ingrediente tort:

• 300g crema de branza
• 125g zahar pudra
• 175 g unt nesarat sau margarina
• inca 175 g zahar pudra
• 4 lingurite pasta de ghimbir
• coaja rasa a doua lamai si sucul lor
• 3 oua batute
• 175 g faina cu agent de crestere
• 6 linguri de budinca de lamaie (reteta in continuare)

Ingrediente budinca de lamaie:

• 3 oua
• 150g zahar
• 80 ml suc proaspat de lamaie
• 56g (4 linguri)unt nesarat
• 4g (1 lingura) coaja rasa de lamaie

Mod de preparare: Mod de preparare budinca de lamaie:

Se amesteca bine intr-un castron rezistent la caldura ouale cu zaharul si sucul de lamaie. Apoi aseaza castronul peste o baie de aburi si continua sa amesteci aproximativ 10 minute pana sosul se ingroasa. Cand este gata, ia castronul de pe aburi si incorporeaza repede untul si sucul de lamaie. Se lasa la racit.

Mod de preparare tort:

1. Amesteca pana la omogenizare crema de branza cu 125g zahar. Apoi adauga 2 linguri suc de lamaie si lasa amestecul la rece pana il vei folosi.

2. Incalzeste cuptorul la 180° C si imbraca doua forme rotunde de tort cu hartie de pergament.

3. Intr-un castron mai mare amesteca pana se omogenizeaza untul, zaharul ramas (175g), pasta de ghimbir si coaja de lamaie. Treptat incorporeaza din oua adaugand si cate un pic de faina, pana ce amestecul se incheaga. La final incorporeaza faina ramasa si imparte compozitia in cele 2 tavi deja pregatite.

4. Blaturile se lasa la cuptor 20-25 de minute iar cand sunt gata se aseaza pe un gratar de sarma la racit.

5. Aseaza blatul pe un platou, intinde jumatate din crema de lamaie si 3 linguri din budinca. Aseaza al doilea blat, crema ramasa si imprastie ornamental bundinca cu ajutorul unei lingurite sau varf de cutit.

Dupa preferinta se poate decora cu coaja rasa de lamaie sau portocala
 
Mod de servire: Dupa preferinta se poate decora cu coaja rasa de lamaie sau portocala
 
Timp de preparare (minute): 45 min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&whichpage=1 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1517 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort trunchi
» Tort trunchi de copac
» Tort de nuci cu crema
» Tort cu branza si frisca
» Tort de bezea cu crema de lamaie
» Tort tiganesc sau Tort din 17 oua
» Tort Trufa
» Tort Cappuccino Cu Lichior de oua
» Frankfurter Kranz
» Tort de zahar ars
» Tort Joffre
» Tort cu nuca
» Tort Kiev (Kievskaia)
» Tort cu crema Chantilly
» Tort Rafaelo
» Tort cu crema de ness si cocos
» Tort cu portocale si crema de branza
» Tort cu ricotta si ciocolata alba
» Cheesecake cu lamaie
» Tort cu lamaie
» Tort Baklava
» Tort cappuccino
» Tort Mocha in 12 straturi
» Tort Colibri
» Tort cu nuca si cafea
» Cheesecake cu menta
» Tort cu lamaie si ghimbir
» Tort cu pastarnac si glazura de caramel
» Tort bezea cu crema de ness si cocos
» Tort cu cafea

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput