Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort cu lamaie si ghimbir Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort cu lamaie si ghimbir 
Numar portii: 8 
Ingrediente: Ingrediente tort:

300g crema de branza
125g zahar pudra
175 g unt nesarat sau margarina
inca 175 g zahar pudra
4 lingurite pasta de ghimbir
coaja rasa a doua lamai si sucul lor
3 oua batute
175 g faina cu agent de crestere
6 linguri de budinca de lamaie (reteta in continuare)

Ingrediente budinca de lamaie:

3 oua
150g zahar
80 ml suc proaspat de lamaie
56g (4 linguri)unt nesarat
4g (1 lingura) coaja rasa de lamaie

Mod de preparare: Mod de preparare budinca de lamaie:

Se amesteca bine intr-un castron rezistent la caldura ouale cu zaharul si sucul de lamaie. Apoi aseaza castronul peste o baie de aburi si continua sa amesteci aproximativ 10 minute pana sosul se ingroasa. Cand este gata, ia castronul de pe aburi si incorporeaza repede untul si sucul de lamaie. Se lasa la racit.

Mod de preparare tort:

1. Amesteca pana la omogenizare crema de branza cu 125g zahar. Apoi adauga 2 linguri suc de lamaie si lasa amestecul la rece pana il vei folosi.

2. Incalzeste cuptorul la 180 C si imbraca doua forme rotunde de tort cu hartie de pergament.

3. Intr-un castron mai mare amesteca pana se omogenizeaza untul, zaharul ramas (175g), pasta de ghimbir si coaja de lamaie. Treptat incorporeaza din oua adaugand si cate un pic de faina, pana ce amestecul se incheaga. La final incorporeaza faina ramasa si imparte compozitia in cele 2 tavi deja pregatite.

4. Blaturile se lasa la cuptor 20-25 de minute iar cand sunt gata se aseaza pe un gratar de sarma la racit.

5. Aseaza blatul pe un platou, intinde jumatate din crema de lamaie si 3 linguri din budinca. Aseaza al doilea blat, crema ramasa si imprastie ornamental bundinca cu ajutorul unei lingurite sau varf de cutit.

Dupa preferinta se poate decora cu coaja rasa de lamaie sau portocala
 
Mod de servire: Dupa preferinta se poate decora cu coaja rasa de lamaie sau portocala
 
Timp de preparare (minute): 45 min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&whichpage=1 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1174 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

 Tort trunchi
 Tort trunchi de copac
 Tort de nuci cu crema
 Tort cu branza si frisca
 Tort de bezea cu crema de lamaie
 Tort tiganesc sau Tort din 17 oua
 Tort Trufa
 Tort Cappuccino Cu Lichior de oua
 Frankfurter Kranz
 Tort de zahar ars
 Tort Joffre
 Tort cu nuca
 Tort Kiev (Kievskaia)
 Tort cu crema Chantilly
 Tort Rafaelo
 Tort cu crema de ness si cocos
 Tort cu portocale si crema de branza
 Tort cu ricotta si ciocolata alba
 Cheesecake cu lamaie
 Tort cu lamaie
 Tort Baklava
 Tort cappuccino
 Tort Mocha in 12 straturi
 Tort Colibri
 Tort cu nuca si cafea
 Cheesecake cu menta
 Tort cu lamaie si ghimbir
 Tort cu pastarnac si glazura de caramel
 Tort bezea cu crema de ness si cocos
 Tort cu cafea

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput