Retete de TORTURI
Pentru ca avem multe bucatarese pricepute pe aici, m-am gandit sa deschid un nou topic, special pentru torturi; Haideti sa adunam aici cele mai delicioase torturi pe care le facem.
Chiar de curand am facut un tortulet cu ananas (din pacate a fost cam spontana ideea si nu am avut timp sa il prepar ca la carte) , cu blat din comert, compot de ananas, frisca si crema din mascarpone. Dar urmatorul pe care as vrea sa il incerc ar fi aceasta : Tort cu crema de ness si cocos
Voi ce tort ati facut de curand?
Listuta de torturi, plus ...
1. www.supereva.ro/info.asp?id=1945" target="_blank">Tort bezea cu crema de ness si cocos
2. www.supereva.ro/info.asp?id=2089" target="_blank">Tort impresionant de ciocolata
3. www.supereva.ro/info.asp?id=2000" target="_blank">Tort Padurea Neagra
4. www.supereva.ro/info.asp?id=1798" target="_blank">Tort cu frisca si cirese
5. www.supereva.ro/info.asp?id=2128" target="_blank">Tort cu nuca de cocos
6. www.supereva.ro/info.asp?id=2138" target="_blank">Tort cu portocale si crema de branza
7. www.supereva.ro/info.asp?id=2161" target="_blank">Tort fraged cu lime
8. www.supereva.ro/info.asp?id=2167" target="_blank">Tort galben cu glazura de ciocolata
9. www.supereva.ro/info.asp?id=2303" target="_blank">Tort cu gem de cirese si glazura
10. www.supereva.ro/info.asp?id=2347" target="_blank">Tort Kiev (Kievskaia)
11. www.supereva.ro/info.asp?id=2356" target="_blank">Tort cu pere
12. www.supereva.ro/info.asp?id=2366" target="_blank">Tort cu lamaie
13. www.supereva.ro/info.asp?id=2233" target="_blank">Tort Frankfurter Kranz
14. www.supereva.ro/info.asp?id=2323" target="_blank">Cheesecake cu lamaie
15. www.supereva.ro/info.asp?id=2277" target="_blank">Tort cu ricotta si ciocolata alba
16. www.supereva.ro/info.asp?id=2272" target="_blank">Chocolate Royale Cheesecake
17. www.supereva.ro/info.asp?id=2109" target="_blank">Cheesecake cu menta
18. www.supereva.ro/info.asp?id=2057" target="_blank">New York cheesecake
19. www.supereva.ro/info.asp?id=2380" target="_blank">Tort Baklava
20. www.supereva.ro/info.asp?id=2402" target="_blank">Tort cappuccino
21. www.supereva.ro/INFO.ASP?id=2430" target="_blank">Tort cu ciocolata si zmeura
22. www.supereva.ro/info.asp?id=2458" target="_blank">Tort Mocha in 12 straturi
23. Tort Dracula
24. Tort Colibri
25. www.supereva.ro/info.asp?id=2705" target="_blank">Tort mexican de ciocolata
26. www.supereva.ro/info.asp?id=2736" target="_blank">Tort bezea cu cognac
27. Tort de ciocolata si alune
28. www.supereva.ro/info.asp?id=3042" target="_blank">Tort cu nuca si cafea
29. www.supereva.ro/info.asp?id=3046" target="_blank">Tort de ciocolata in trei straturi
30. Tort cu ciocolata alba si zmeura (pentru diete)
31. Tort cu ciocolata si castane
32. www.supereva.ro/INFO.ASP?id=3120" target="_blank">Tort cu lamaie si ghimbir
33. Tort de capsuni la rece
34. www.supereva.ro/info.asp?id=3329" target="_blank">Tort festiv Ucrainean
35. www.supereva.ro/info.asp?id=3351" target="_blank">Tort cu pastarnac si glazura de caramel
36. www.supereva.ro/info.asp?id=3564" target="_blank">Tort cu ciocolata Ganache
37. www.supereva.ro/info.asp?id=7507" target="_blank">Tort cu fructe si alune
38. www.supereva.ro/info.asp?id=7772" target="_blank">Tort cu ciocolata si lapte
39. www.supereva.ro/info.asp?id=7799" target="_blank">Tort cu zmeura
40. Tort cu ciocolata si banane
41. www.supereva.ro/info.asp?id=9032" target="_blank">Tort cu zmeura pentru petreceri
42. www.supereva.ro/info.asp?id=9198" target="_blank">Tort Genoise cu fructe de padure
43. www.supereva.ro/info.asp?id=9175" target="_blank">Tort cu cafea
44. www.supereva.ro/INFO.ASP?id=9205" target="_blank">Tort cu capsuni si nuca de cocos
45. www.supereva.ro/info.asp?id=9334" target="_blank">Tort pe rulmenti
...plus, torturi testate in Cartea de bucate DC, si...
1. Tort trunchi de copac
2. Tort de nuci cu crema
3. Tort cu branza si frisca
4. Tort de bezea cu crema de lamaie
5. Tort tiganesc
6. Tort Trufa
7. Tort Cappuccino cu lichior de oua
8. Tort de zahar ars
9. Tort Joffre
10. Tort cu nuca
11. Tort cu crema Chantilly
12. Tort Rafaelo
13. Tort cu ciocolata
14. Sacher Torte
15. Tort cu ciocolata(2)
16. Tort cherry
17. Tort cu fructe
18. Tort cu caise
19. Tort rapid cu banane si branza
20. Tort cu ananas
21. Tort cu pere
22. Tort cu piersici
23. Tort cu portocale
24. Tort cu frisca si fructe
25. Tort cu zmeura sau capsuni
26. Tort de mere
27. Tort cu caramel si pere
28. Tort cu frisca si ananas
29. Tort cu frisca si cirese
... si cateva retete adunate de pe forum, deja incercate de bucataresele noastre:
1. Tort diplomat - Anto_Olimpia
300 gr zahar (sau 350 pentru cei care prefera mai dulce)
se amesteca cu 4 linguri faina si un praf de sare si 4 oua
se adauga treptat 1 l lapte si se pune la foc mic mestecand sa nu se prinda.
8 plicuri de gelatina se pun la muiat, daca nu se inmoaie bine, se pune la foc ff mic cateva minute (2-3).
din 600 gr smantana + 6 plicuri zahar vanilat se face frisca.
dupa ce laptele s-a ingrosat se da la rece. cand este putin caldut se aduaga gelatina si apoi frisca. Se omogenizeaza f bine.
In vasul in care vrem sa facem tortul (rotund, patrat, tavi de chec, etc) turnam un strat de compozitie, apoi fructe mere, pere, piersici, struguri, ananas, kiwi, dupa preferinta, apoi iar un strat de crema, apoi un strat de piscoturi de sampanie, iar crema, iar fructe si ultimul stat cu crema.
Se da la rece pana a doua zi.
A doau zi se rastoarna usor pe o farfurie si se orneaza cu frisca si fructe.
2. Un alt Diplomat!!!! - luisa1983
Ingrediente:
frisca lichida 500 ml
Iaurt Danone 400 gr (cutie mare )obisnuit (nu de baut) poate fi de capsuni sau caise
50gr gelatina (este perfect daca gasiti vrac, nu la pliculete)
zahar 8 linguri
1 pachet piscoturi de sampanie
o portocala
fructe tocate marunt (ananas din compot,kiwi,visine)
nu exagerati cu fructele , tortul se va lasa si-i pacat!!!!!
Preparare:
1. mai intai tocati fructele si le puneti la scurs intr-o strecuratoare
2.intr-un vas rotund sau dreptunghiular dar cu peretii inalti puneti rondele din portocala (curatata) si kiwi iar de jur imprejur piscoturi stropite cu lichidul din compotul de ananas.
3.frisca se freaca foarte bine cu zaharul
4.gelatina se topeste in putina apa (cam 3-4 linguri) pe foc si imediat se rastoarna peste iaurt (iaurtul sa fie intr-un vas mare ) in care veti rasturna frisca frecata apoi imediat se pun si fructele , se amesteca totul si se rastoarna in vasul in care ati aranjat piscoturile.
5.deasupra acoperiti cu piscoturile ramase si puneti la frigider cel putin 4 ore.
Facultativ puteti rade coaja de portocala si s-o puneti in compozitie.
Incorporarea trebuie facuta rapid!
Rasturnati tortul pe o farfurie si ornati cu frisca sau puteti sa-l serviti! Este gata!
3. Tort cu budinca de vanilie si fructe ! - cosminiq
Ingrediente:
Blat:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de rom
- 2 linguri mari cacao
- 2 cani nu foarte pline de faina
Masurati totul cu aceeasi cana :)
Crema:
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 800 ml. lapte sau suc natural
- zahar dupa gust
- 2 linguri mari de margarina (Rama)
In plus:
- banane sau alte fructe de sezon, la alegere
- 1 tableta de ciocolata cu minim 80 % cacao
Blatul:
...prima si prima data tre' sa "mestesugim" ceva (de fapt, nu e obligatoriu ci numai daca nu vreti sa aveti un blat cu franjuri la final) ...drept pentru care ne apucam sa croim un suport din hartie pergament cu care sa captusim baza formei de copt.
Mod de preparare blat de cacao:
Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul + 2 oua si zaharul pana la topirea acestuia, apoi se adauga faina, praful de copt (cernute) cat si cacaua si esentele:
Se coace blatul timp de cca. 30-35 de minute, la foc potrivit (faceti testul scobitorii)
Lasati-l sa se raceasca bine (aveti grija cum il manevrati caci este destul de sfaramicios)
Crema:
Se face o budinca mai groasa din lapte si praf de budinca (puteti inlocui laptele cu suc natural de fructe)
Se adauga zahar dupa gust:
Se adauga margarina in budinca fierbinte si se amesteca bine:
Ca sa dezlipiti usor hartia de pe blat, asezati un platou deasupra lui si-l rasturnati...apoi totul decurge foarte usor
Se unge apoi, cu grija, intreaga suprafata a tortului cu crema calda de vanilie ,apoi se orneaza cu bucatele de banane sau alte fructe, la alegere (feliile de banana vor fi amestecate in prealabil cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri.
4. Pricomigdale - luisa1983
Ingredinete:
4 oua – separi galbenusurile de albusuri
150 gr unt il freci spuma (pana scoti toata apa din el)
150 gr de nuci macinate
2 linguri cu varf de pesmet
Zahar vanilinat
Zahar pudra
Esenta de migdale (eu nu pun ,daca-ti place aroma poti pune cateva picaturi)
Preparare:
4 albusuri le bati spuma apoi adaugi 200 gr zahar pudra ,continui sa le bati(ai grija sa se topeasca tot zaharul), adaugi nuca macinata si pesmetul si freci in continuare+ cateva picaturi de esenta.
Intr-o tava ( eu pun hartie speciala pentru copt si unsa cu unt ), se aranjeaza gramajoare de coca ,rupte cu lingurita,la distanta intre ele si turtite putin.Dupa ce se coc (o culoare galbuie)le dezlipesti cu lama unui cutit cat sunt calde, daca se racesc este posibil sa se crape.
Se coc la foc mediu .
Crema:
Galbenusurile se freaca cu 6 pliculete de zahar vanilinat pana devine o crema spumoasa, adaugi o lingura plina de cacao si o lingurita de cafea, binenteles freci in continuare. Aceasta crema o adaugi peste untul frecat spuma (adaugi crema treptat, nu dintr-odata!!!! ).
Dupa ce s-au racit prigomigdalele , le intinzi pe masa si le acoperi pe toate cu putina crema (de mai sus). Iti spun asta pentru ca altfel risti sa nu-ti ajunga crema pentru toate bucatile,apoi le lipesti.
Eu in loc de cacao si cafea pun o lingura ,,sanatoasa” de ness.
5. Blat de tort-1 - Happiness_4_us
9 oua
1, 1/2 cana zahar
3 pliculete zahar vanilat
6 linguri ulei
6 linguri apa
1 praf sare,
1 varf parf de copt
1, 1/2 cana faina
Se separa ouale. Galbenusurile + praful de sare + 6 lg ulei + 6 lg apa.
Se bat albusurile + 1, 1/2 cana zahar + zaharul vaniliat = spuma tare.
Peste albusuri se adauga galbenusurile + praful de copt stins cu zeama de la jumatate de lamaie + faina care se incorporeaza , foarte incet.
Tava unsa cu unt si tapetata cu faina, copt la 180 grade.(iese mai bine daca ungi tava si o tapetezi...eu am facut si cu hartie cerata si nu mi-a placut cum a iesit).
Secretul cresterii blatului, sunt albusurile batute tari, pana intorci castronul si nu cad.
Cand adaug faina, inainte o cern ca sa fie aerisita, si folosesc o lingura de lemn, cu, care amestec de sus in jos.
Reteta mie imi iese garantat si se poate taia de 2 ori ca sa obtii 3 blaturi.
6. Blat de tort-2 - diana11
6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt
Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivittimp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se taie in 2 sau 3 s se umple cu crema , frisca sau dulceata
Daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de fainacu 1 lingura cacao.
7. Blat de tort pandispan - Bratu Monica
Ingrediente:
7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
1 praf de copt
zahar vanilat
2 linguri cacao
Preparare:
Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batind cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecind pina se omogenizeaza.
Se unge o forma cu unt sau margarina si se toarna compozitia pastrand un pic pentru a se amesteca cu cacao, punind si aceasta compozitie peste cealalta.
Se coace la foc potrivit 40-45 minute.
8. Tort cu morcovi - mihaela7575
Ingrediente
ALUAT:
100 g nuci
340 g morcovi
280 g faina
1 lingurita bicarbonat
1 ½ lingurite praf de copt
½ lingurita sare
1 ½ lingurita scortisoara
4 oua mari
300 g zahar tos
240 ml ulei
2 lingurite extract pur vanilie
CREMA:
57 g unt la temp. Camerei
227 g.mascarpone temp.camerei
230 g.zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
zeama de la o lamaie
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se pune gratarul in centrul cuptorului.
Se pregateste tava(tavile) se unge si se aseaza hartia de copt deasupra.
Se prajesc nucile aprox.8 min. Si se taie marunt.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea fina.
Intr-un bol separat se amesteca faina,bicarbonatul,praful de copt,sarea si scortisoara. Se pune deoparte.
Intr-un bol se bat ouale (1 min.)cu mixerul pana se omogenizeaza. Gradual se adauga zaharul si se amesteca pana cand compozitia devide tare (3-4 min.). Se adauga uleiul cate putin si extractul de vanilie.
Se adauga amestecul de faina si se bate pana cand este bine incorporat. Cu o spatula mare se adauga nucile si morcovii. Compozitia se imparte in 2 parti si se coace in cele 2 tavi pregatite 25-30 min, pana e coapta.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se aseaza crema intre cele 2 parti coapte si deasemenea si deasupra prajiturii.
Se poate decora cu nuci taiate marunt sau cu morcovi din martipan.
9. Tort cu branza si miere - carmen77
- Secretul e ca branza, ouale si smantana trebuie sa fie la temperature camerei.
Crusta graham :
¾ cana biscuiti graham, sfaramati
¼ cana pacane taiate si coapte
¼ cana unt nesarat, topit
3 linguri zahar brun
Garnitura cu branza
2 pachete branza crema la temperatura camerei (Philadelphia - 500g branza - 2 pachete de 250g)
½ cana miere
1 lingura zahar
½ lingura coaja rasa de portocala
1 ou
Un galbenus de ou
1/3 cana smantana acra
Prepararea crustei : Se amesteca biscuitii pisati, zaharul brun si untul topit si se tapeteaza fundul unei tavi cu peretii detasabili de 15 cm. Fundul tavii se unge cu unt, apoi se pune hartie de copt, iar in jurul peretilor tavii se pune folie de aluminiu. Crusta se da la cuptor la 350 F pentru 7-8 minute. Se scoate si se lasa la racit.
Garnitura crema : Cu un mixer electric, se freaca branza crema cu mierea pana compozitia e omogena, apoi se adauga coaja rasa de portocala si zaharul. Se adauga oul apoi galbenusul de ou cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga smantana si se amesteca. Crema se varsa peste crusta de biscuiti. Se pune tava imbracata in folie de aluminiu in centrul unei tavi in care s-a pus apa cam 2.5 cm si se da la copt la 350F 60 la 65 de minute. Centrul tortului va fi un pic moale, e normal, marginile trebuie insa sa fie ferme. Se scoate tava din tava cu apa si se lasa la racit cam 1 ora la temperatura camerei, apoi se da la frigider cam 6 ore. La momentul cand se serveste, se poate pune sos de afine, etc.
Eu am measuring cups si cu alea gatesc, insa puteti folosi si o cana normala in care sa incapa cam 250 g faina.
10. Tort crocant cu fructe - Vivela
Reteta e relativ simpla, cica se face in 2 ore, mie mi-a luat mai mult, dar ma gandesc ca poate ca daca l-as mai face o data as reusi in mai putin de 2 ore:
Blat(uri):
- fulgi de porumb/musli/cativa biscuiti (cca 250g-300g)
- ciocolata (150 g)
-unt (200g)
se topeste ciocolata si untul, se amesteca. se maruntesc (eu le-am bagat in robot) fulgii, apoi se toarna peste ei amestecul de ciocolata si unt.
apoi se pune intr-o cratita tapetata cu foaie de copt un strat din compozitie, apoi inca o foaie de copt si apoi al doilea strat (eu am vrut 2 blaturi, reteta originala avea doar unul, sa vedem ce o fi iesit...).se da la frigider sa se intareasca.
Crema:
-500 g iaurt
-zahar (eu am pus indulcitor)
-2 piersici mari
-1 banana
- vanilie
-3 plicuri de gelatina (cred ca ar fi fost suficiente si 2)
-frisca, 200g.
iaurtul se amesteca cu zaharul, piersicile si banana, se adauga vanilie. iese un iaurt cu fructe. se prepara gelatina, se amesteca. se dau la frigider pana incepe iaurtul sa se inchege. se amesteca apoi cu frisca batuta.
se monteaza tortul in felul urmator"
-peste primul blat se pune un strat de crema, se adauga fructe (piersici, banane, struguri, etc)
-se pune al doilea blat
-se adauga jumatate din restul de crema, se pun alte fructe, apoi iar crema
se da la rece, vreo ora
se orneaza cu frisca, pe margine cu nuca de cocos, deasupra cu fructe si ciocolata rasa cu razuitorul de legume. (eu am luat la nimereala ciocolata, habar n-am avut ca e in doua culori, dar pana la urma a fost ok).
si asta-i tot...
...cu toate astea, daca l-as face din nou, as modifica un pic:
- in loc de fulgii de cereale, as pune nuca/migdale/alune de padure; cred ca ar iesi bestial. din cauza ca n-am mancat tortul pe loc (in 2-3 ore, fulgii aia de cereale s-au inmuiat un pic din cauza umezelii si au devenit oarecum scortosi);
-in crema, as pune mai putina gelatina (cred ca un plic ar fi fost suficient) si mai multa frisca, ar fi iesit o crema mai pufoasa.
11. Tort de ciocolata - Llilly
Blatul
Ingrediente:
8 oua
8 linguri zahar (sub forma de cristale, nu praf)
1 lingura cacao
7 linguri faina
1 varf cutit de praf de copt
Mod de preparare:
Mai intai se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma (cu telul sau mixerul). Cand spuma s-a intarit, se adauga pe rand cele 8 linguri de zahar iar amestecul se bate in continuare. Dupa ce am terminat de adaugat zaharul (si am mai batut putin), se adauga pe rand cele 8 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare galbenus adaugat (in aceasta faza nu mai mixam sau batem ci amestecam cu o lingura de lemn). Apoi se adauga pe rand cele 7 linguri de faina, lingura de cacao si praful de copt si se amesteca in continuare pana ce continutul se omogenizeaza.
Tava (de forma rotunda) se unge cu ulei si se “imbraca” in hartie de copt. Se adauga amestecul si se da la cuptorul bine incins in prealabil.
Crema
Ingrediente:
4 oua
250 gr zahar
2 pachete unt
1 pachet stafide
1 lingura cacao (optional)
1 ciocolata cu lapte
3-4 cuburi ciocolata menaj
esenta de rom
Mod de preparare:
Ouale intregi se bat bine(folosim telul). Se adauga zaharul, lingura de cacao si intregul amestec se bate in continuare. Dupa ce sunt bine amestecate, se pun la bain-marie(cratita in care se afla compozitia se pune intr-o cratita mai mare cu apa pusa la fiert), se adauga ciocolata menaj si continuam sa batem pana cand intregul amestec capata consistenta unei smantani (nici prea tare, dar nici moale). Se ia de pe bain-marie si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, stafidele se pun intr-un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom si se lasa sa se inmoaie. Ciocolata de lapte se taie in cubulete marunte.
Cand crema este rece se amesteca cu cele 2 pachete de unt. Se adauga stafidele inmuiate si cubuletele de ciocolata si se amesteca.
Blatul se taie in doua straturi. Se insiropeaza cu acel sirop in care am inmuiat stafidele. La mijloc se pune crema intr-un strat mai gros, apoi cu crema care a mai ramas “imbracam” tortul.
Deasupra se poate orna cu glazura de ciocolata.
12. Triplu mousse de cioco - valentinag
Faci un blat clasic de pandispan:
Ingrediente:
3 oua,3 linguri de zahar,2 de faina si 1 lingura de cacao
Il insiropezi cu ce vrei,eu de obicei folosesc rom,mi se pare ca se potriveste cel mai bine cu tortul asta.
Pentru creme iti trebuie asa:
1 l frisca(eu fol hulala sau megle de obicei,am facut si cu Dorna cand am facut monti)
1 plic de gelatina
2 cioco cu lapte
2 cioco neagra
2 cioco alba
Preparare:
Pui gelatina la inmuiat intr-o ceasca cu apa
Pentru prima crema,pui cioco neagra rupta impreuna cu 130 ml frisca pe foc pana se topeste,opresti focul,adaugi o treime din gelatina inmuiata,amesteci bine,sa se topeasca gelatina,lasi sa se racoreasca bine si amesteci cu 200 ml frisca batuta.Pui peste primul blat si dai la frigi 10-15 min,sa se intareasca un pic.
Faci crema nr 2 la fel,cu cioco cu lapte,pui peste prima,apoi a 3-a crema cu cioco alba si gata.
13. Tort cu visine si mascarpone - Laura__
Aluat :
- 6 oua
- 250g unt/margarina
- 100g zahar
- sare
- 100g ciocolata alba
- 250g faina
- 1 plic praf copt
- 50g fulgi ciocolata
Umplutura :
- 300g mascarpone
- 2 galbenusuri
- 75g zahar
- 1 conserva visine (720ml)
- 150g dulceata de visine (am folosit doar siropul de la dulceata de visine)
Ornare :
- 400ml frisca
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri fulgi ciocolata
Forma de 26cm diametrul.
Mod de preparare :
Blatul :
Incingeti cuptorul la 170grade, separati ouale, topiti untul, puneti-l intr-un vas alaturi de zahar, sare si bateti-l spuma cu mixerul pana se dizolva zaharul. Apoi adaugati galbenusurile, treptat. Amestecati totul bine. Rupeti ciocolata alba bucati si topiti-o in bain marie fierbinte, dar atentie !!! apa nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere.
Amestecati faina cu praful de copt, cerneti-o peste amestecul de unt si ou. Adaugati, amestecand si ciocolata topita si fulgii de ciocolata.
Bateti spuma albusurile si adaugati-le in compozitie.
Turnati aluatul in forma rotunda si unsa, neteziti si coaceti cam 40-45 min, dupa care scoateti forma din cuptor si rasturnati blatul.
Finisare :
Frecati o crema din branza, galbenusuri si zahar.
Taiati blatul de tort pe jumatate, fierbeti dulceata si ungeti cu ea amandoua feliile de blat.Lasati visinele la scurs intr-o strecuratoare, puneti deoparte 20 de visine pt ornat si amestecati restul de fructe in crema.
Asezati primul blat pe un platou, turnati crema de branza si uniformizati, puneti deasupra cel de-al 2-lea blat si presati usor.
Lasati la frigider 2h.
Ornare :
Bateti frisca cu zaharul vanilat si tapetati cu ea, tortul. Ornati-l apoi cu visinele si fulgii de ciocolata.
Acest tort se poate servi imediat.
Blatul nu e insiropat, daca se doreste asta, atunci se poate folosi siropul din compot.
14. Tortul vitraliu - Laura__
Tortul se face in 4 etape :
Mousse de lamaie :
1 ou
2 linguri de zahar
2 linguri amidon
175 ml lapte
coaja de la o lamaie
4 gr gelatina inmuiata in sucul de la 1 lamaie mare
225 ml frisca lichida
Am pus laptele la fiert.
Intr-un castron se amesteca zaharul cu amidonul, dupa care adaugam oul intreg. Se amesteca bine astfel incat sa nu fie cocoloase de amidon, apoi peste aceasta compozitie se toarna laptele fierbine in fir subtire. Mutam intreg amestecul pe foc si mai lasam sa dea un clocot amestecand continuu pt ca se ingroasa extrem de repede.
Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie si se trece prin sita pentru a elimina orice urma de cocoloase.
Se bate frisca, se pune la frigider. Pentru cine vrea mai dulce se poate adauga in frisca o lingura de zahar.
Cand crema s-a racorit se amesteca cu frisca si cu gelatina topita. Se toarna in forma sau in vasul in care pregatim tortul si se baga la frigider. Acest mousse va constitui stratul de deasupra al tortului.
Vitraliu de jeleu :
Avem nevoie de prafuri de jeleu cu diverse arome (eu am folosit cu aroma de capsuni, cirese si ananas - ca asta am gasit) care se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Solutiile gata obtinute se toarna in caserole mici astfel incat inaltimea lichidului sa nu depaseasca 1,5cm si se dau la frigider pt solidificare.
Panna cotta cu nuca de cocos :
140 ml frisca lichida
540 ml lapte
60 gr zahar
80 gr fulgi de nuca de cocos
4 gr gelatina puse la umflat cu o lingura de apa.
Frisca, laptele si zaharul se pun la fiert pana se topeste acesta din urma. Se adauga, apoi, fulgii de cocos si se lasa sa mai dea un clocot. Se amesteca bine-bine astfel incat cocos-ul sa-si lase cat mai mult din aroma, apoi se filtreaza. In compozitia inca calduta se adauga gelatina umflata, se amesteca pana la topirea ei completa.
Intre timp scoatem caserolele cu jeleu de la frigider, le rasturnam pe un tocator si incepem sa taiem cubuletele. Pt o mai usoara desprindere, putem tine putin inainte caserolele in apa calda. Lama cutitului cu care lucram, va fi mereu inmuiata in apa, pt a lucra mai usor cu gelatina.
Cubuletele astfel taiate se pun pe mousse-ul de lamaie intarit deja.
Peste ele se toarna panna cotta. La sfarsit mai "presaram" niste cubulete de jeleu, apoi se toarna restul de lapte de nuca de cocos.
Pireu de fructe de padure :
5g gelatina cu sucul de la 1/2 lamaie
300g fructe padure (am folosit fructe congelate)
3 linguri zahar
2 linguri apa
Se fierb fructele cu zaharul si apa pana se zdrobesc complet si se mai evapora din apa. Se adauga sucul de la cealalta jumatate de lamaie si se mai fierb 5 min. Compozitia se strecoara, se adauga gelatina topita cat inca e caldut amestecul (sa nu fie fierbinte deoarece se poate descompune gelatina) si cand vitraliul este intarit suficient, se toarna peste el.
Blatul de capsuni :
4 oua
1 lingurita praf copt
150g zahar
2 linguri apa
2 plicuri praf budinca aroma capsuni dr Oetker
Se bat albusurile spuma tare.
Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza in continuare.
Apoi punem amestecand foarte usor cu lingura de lemn : galbenusurile, apa si praful de budinca.
Se tapeteaza forma de tort (26cm diam) cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se acopera cu folie de Al pt ca blatul sa nu se ingalbeneasca si sa ramana roz si dupa coacere si se introduce in cuptorul preincalzit la 170grade cca 25-30min.
Blatul racit se aseaza peste pireul de fructe de padure.
Intregul tort se lasa la frigider 12h.
Eu am facut totul, in afara de blat, intr-o cratita cu diam 21 cm, iar blatul in forma de 26, dupa care l-am ajustat si a fost tocmai bine, pt ca doar marginile prinsesera tenta galbuie, restul era roz si frumos.
15. Tort trunchi - simonabn
Blat:
100 ml lapte, 40g faina, un varf de cutit sare, 200 g zahar, 10 oua, 2 lingurite rom, 100 g zahar pudra.
Crema de ciocolata:
200 g zahar pudra, 150g ciocolata, 3 oua, 2 pachete zahar vanilat, 200 g unt;
Crema de vanilie:
200 g zahar, 6 galbenusuri, 80 g faina, 500 ml lapte, vanilie, 100 g unt, un varf cutit sare
fructe din dulceata
Pentru prepararea blatului: se dizolva faina in lapte, se adauga sarea si vanilia si se pune la foc slab sa fiarba pana ce incepe sa se umfle. Se amesteca mereu sa nu se prinda. Se lasa la racit. Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile si romul, se adauga aluatul fiert (racit in prealabil) si albusurile batute spuma. Se coace in tava unsa cu unt si tapeta cu faina. Atentie sa nu se usuce prea tare, pentru a se putea rula. Cand e gata, se uda un servet mai mare decat tava se stoarce f putin, se intinde pe planseta, se presara zaharul pudra si se rastoarna pe el blatul. Se aduna marginile la mijloc si se lasa la racit.
Prepararea cremei de vanilie: se freaca zaharul spuma cu galbenusurile, se adauga faina, laptele, vanilia si sarea. Se fierb in baie de abur amestecandu-se mereu pana la ingrosare. Se ridica de pe foc si se lasa la racit. Se freaca spuma untul si se incorporeaza in compozitie, dupa ce s-a scos batonul de vanilie.
Crema de ciocolata: intr-o oala de cca 3 kg se pune la inceput zaharul apoi albusurile. Se pune oala in baie de abur si se bat albusurile spuma tare. Ciocolata rasa si topita la cuptor cu 3 linguri de apa se include apoi incet in compozitie. Untul spuma cu galbenusurile si zaharul vanilat se amesteca cu albusurile dupa ce s-au racit bine.
Cand blatul s-a racorit, se unge cu crema de vanilie, se ruleaza, se taie oblic capetele, iar bucatile taiate se aseaza asimetric pe rulou, ca sa dea impresia unor crengi care au fost taiate. Mijlocul lor se unge tot cu crema de vanilie. Restul de crema se amesteca cu crema de ciocolata si se acopera rulada formata lasand capetele de culoare deschisa. Se trag cu furculita in lung niste dungi care sa semene cu scoarta de copac.
Se decoreaza cu frunzulite facute din dulceata de smochine sau caise verzi si flori facute din dulceata de cirese albe sau amare.
16. Tort Amarena - Anda08
-Pentru blat:
• 15 grame de rom alb
• 140 de grame de apa
• 45 de grame de ulei de orez
• un varf de cutit de sare
• 1 / 4 betisor de vanilie
• 125 g zahar
• 20 de grame de faina de migdale (se amesteca faina cu cateva migdale in blender)
• 140 de grame de faina 00
• 25 g cacao pudra
• 8 grame de praf de copt
-Pentru umplutura:
• 60 g migdale
• 60 g zahar
• 1 / 4 betisor de vanilie
• 20 de grame de amidon de porumb
• 100 gr de cirese negre in sirop, drenat
-Pentru glazura:
• 60 de grame de ciocolata neagra cu 70% cacao
• 150 de grame de zahar pudra
• 15 grame de ulei de orez
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca faina de migdale, cu faina 00 cernuta, pudra de cacao si praful de copt.
Intr-un alt castron se amesteca romul, apa, uleiul, sarea, vanilia si zaharul. Acestea se toarna peste compozitia de faina, amestecand bine.
Aluatul rezultat se toarna intr-o tava de tort rotunda cu un diametru de 17 cm unsa cu putin unt si presarata cu faina si se coace la 160 de grade C pentru aproximativ 40 de minute.
Se lasa la racit pe un gratar de sarma.
In timp ce blatul se coace, se prepara umplutura:
Cu ajutorul unui blender amestecati bine migdalele, adaugati 45 de grame de apa si mai amestecati aproximativ zece secunde. Mai adaugati inca 120 de grame de apa, si continuati sa amestecati pana se obtine un lapte de migdale, fara cocoloase.
Se cantareste 180 de grame de lapte de migdale si se pune pe foc impreuna cu 60 de grame de zahar si vanilia.
In cantitatea ramasa de lapte de migdale se amesteca amidonul de porumb.
De indata ce amestecul incepe sa fiarba pe aragaz, se adauga compozitia de amidon, si se bate cu un tel cateva secunde, apoi se ia de pe foc si se mai adauga inca 30 de grame de apa, amestecand bine.
Se lasa sa se raceasca complet si se adauga ciresele.
Blatul racit se taie in jumatate, formand 2 foi mai subtiri, iar intre ele se intinde crema cu cirese. (Inainite de a intinde crema blaturile se pot insiropa cu un amestec de apa, zahar si esenta de rom - dupa ochi).
Preparati glazura:
ciocolata se topeste in baie de apa cu uleiul si 30 de grame de apa. Apoi adaugati zaharul si amestecati bine cu un tel pentru cateva secunde, pana cand amestecul devine lucios.
Cu aceasta compozitie se imbraca tortul.
17. Tort cu miere si lamiie - Balbina
Blat:2 oua
150 g unt (sau margarina)
3 linguri miere
1 pahar zahar (200 g)
1 lingurita de praf de copt sau bicarbonat de sodiu
3 pahare faina, aproximativ (la mine aluatul a “inghitit” 470 g)
Crema:
800 ml smintina (eu am folosit 1 l)
1,5 pahare zahar (eu am pus doar 1 pahar)
o jumatate de lamiie (daca lamiia e mica, se poate pune si intreaga)
gelatina (15 g)
Se amesteca bine mierea cu zaharul si ouale. Se adauga untul (margarina) topit(a), faina si praful de copt (bicarbonatul). Se framinta un aluat elastic, care nu se lipeste de miini.
Se imparte in 5 bucati. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe hirtie de copt, intr-un cerc, de 2-3 mm grosime. Se pune hirtia pe tava si se coace la foc mediu (180 grade) timp de citeva minute, pina se rumeneste. Imediat dupa ce s-a copt, se pune o farfurie de marimea dorita peste blat si se decupeaza cu cutitul. Se face asta acum, pentru ca dupa racire blaturile devin crocante. Resturile de blat pot fi macinate si folosite la ornarea tortului.
Se bate smintina cu zaharul. Se da lamiia prin razatoare si se incorporeaza in frisca. Se pune gelatina la umflat intr-o jumatate de pahar de apa. Dupa ce s-a umflat, se topeste la bain marie. Se raceste pina la temperatura camerei, apoi se incorporeaza in frisca, amestecind cu mixerul. Se lasa crema la rece, amestecind din cind in cind. Trebuie sa se ingroase considerabil.
De fapt, mai intii se face crema si se lasa la rece, apoi se coc blaturile.
Blaturile racite se aseaza pe un platou, alternindu-le cu crema (multa ). Se baga la frigider pentru minim 8 ore. Se pastreaza numai la rece.
18. Tort cu prune uscate - Balbina
Blat:
2 oua
1 pahar zahar
250 g margarina topita
2 linguri miere
2 linguri smintina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 pahare faina (cam 300 g in total)
1 pahar de nuci
Crema:
500 ml frisca
zahar dupa gust
100 g prune uscate
Blaturile:
Ouale se bat cu zaharul, se adauga, mierea, smintina, bicarbonatul si margarina topita, se amesteca bine, apoi se incorporeaza faina. Se coc 3 blaturi intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, la foc mediu (maxim 180 grade). Atentie sa nu se arda, blaturile se coc relativ repede: cam 10-12 minute.
Crema:
Se bate frisca cu zaharul. Se spala prunele uscate si se dau in clocot citeva minute. Dupa ce s-au racit se taie bucatele mici care se pun in crema (fara simburi ). Se pot marunti cu blenderul.
Se ung blaturile cu crema. Blatul de sus se poate unge cu crema fara prune. Se orneaza dupa gust si posibilitati. E bun de mincat deja dupa 3 ore.
Observatiile mele:
- eu am folosit unt in loc de margarina
- la crema am folosit iaurt de fructe, intrucit nu aveam smintina in casa, dar vroiam neaparat sa fac tortul
- nuci nu am pus deloc
Blaturile ies foarte pufoase si moi. Prunele din crema dau tortului un gust special si o nota acrisoara foarte potrivita. Blaturile s-au imbibat cu crema extrem de rapid, deja peste citeva ore intre ele ramasesera doar bucatelele de prune, iar tortul in sine a devenit mai inalt.
19. Tort Fantezie - Balbina
Blat:
3 oua
175 g unt la temperatura camerei
175 g zahar
175 g faina + 1 lingurita praf de copt
vanilie
2-3 linguri de apa
Crema:
2 oua
100 g zahar
1/3 pahar lapte
100 g unt
esenta de lamiie
5-6 bezele din comert
Jeleu:
200 ml suc de coacaze
1 pliculet gelatina pentru tort
Sirop:
2-3 linguri zahar
100 g apa
esenta de lamiie
Frisca pentru ornat.
Blatul:
Toate componentele pentru blat se bat cu mixerul timp de 1 minut. Se toarna aluatul intr-o forma de 20-22 cm diametru, unsa cu unt. Pe fundul formei se asterne un cerc de hirtie de copt, care de asemenea se unge cu unt. Se coace cam 30-35 minute in cuptorul preincalzit, la foc moderat. Dupa ce s-a copt, se raceste complet. Se taie in doua pe grosime.
Crema:
Se bat ouale cu zaharul si laptele, apoi se pune compozitia la bain-marie. Se amesteca incontinuu pina se ingroasa. Se lasa la racit. Intre timp se freaca untul cu ajutorul unei linguri de lemn, se adauga esenta de lamiie si se incorporeaza treptat crema de oua racita, cite o lingura.
Bezelele se sfarima in bucatele nu prea mari.
Siropul:
Se da in clocot apa cu zaharul, iar cind se ia de pe foc, se adauga esenta de lamiie.
Asamblarea tortului:
Se insiropeaza primul blat, se unge cu 1/2 din crema, se presara bezelele sfarimate, se insiropeaza partea de jos al celuilalt blat si se unge cu crema, se aseaza partea unsa peste bezelele de pe primul blat. Se insiropeaza partea de sus a blatului al doilea. Se toarna jeleul atent, cu lingura, o sa curga prin parti, dar n-are nimic, dupa ce se prinde, se scoate usor de pe marginile tortului.
Jeleul:
Se dizolva gelatina pentru tort in sucul de coacaze. Se pune la fiert, imediat cum da in clocot se opreste focul. Se raceste 3-4 minute amestecind incontinuu, jeleul va incepe sa se prinda. Se toarna pe tort cum e descris mai sus.
Dupa ce s-a prins jeleul, se bate frisca si se orneaza tortul cu ea.
Se lasa la rece pentru citeva ore.
Am avut mai multe peripetii cu acest tort, in primul in legatura cu frisca. Dupa cum se vede in poze, stimabila nu prea a vrut sa-si tina forma.
In al doilea rind, a doua zi era o vreme foarte urita afara si nu mi-au iesit pozele relevante. Deci ce se vede negru/maro in poza, este de fapt rosu . Este jeleu de coacaze, nu ciocolata.
20. Tort de ciocolata cu trufe (Truffle Cake) - Balbina
Pare complicat de facut, dar nu e, va asigur. Rezultatul va impresiona pe amatorii de ciocolata si nu numai. Se poate congela.
Pentru foi:
6 galbenusuri
5 albusuri
2/3 pah. zahar (150 g)
1/2 lingurita tartar sau suc de lamiie
2 linguri apa fierbinte
2 linguri cacao
5 linguri faina
2 linguri amidon
Pentru sirop:
3 linguri apa
2 linguri zahar
1 lingura lichior (eu am folosit de ciocolata)
Pentru crema:
150 g ciocolata (de preferinta amaruie)
2 pahare frisca lichida (minim 30% grasime, eu am folosit La Dorna, cutie rosie, 32%)
Pentru trufe:
150 g ciocolata
1/3 pah. frisca lichida
1 lingurita lichior
200 g ciocolata pentru glasarea bomboanelor si ornarea tortului
Foile:
Se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm. (eu am avut doar 2 hirtii pe care le-am folosit alternativ, de citeva ori, pina am copt toate foile, dar daca aveti un aragaz mai mare, puteti coace mai multe foi o data).
Se bat albusurile spuma cu 50 g zahar.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar (100 g) pina se albeste compozitia. Batind incontinuu, se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si se incorporeaza atent in galbenusuri.
Se incorporeaza albusurile cu atentie, in 3 reprize.
Se unge hirtia de copt cu unt si se intinde aluatul cu lingura in cercurile desenate (merg cam 3 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata (mie mi-au iesit 10 foi din cantitatile de mai sus).
Se coc foile 5-8 minute. Atentie sa nu se arda. Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hirtie si se pun pe un platou.
Siropul:
Se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.
Crema:
E mai bine sa se inceapa pregatirea ei cu o zi inainte de asamblarea tortului. Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se tine la rece citeva ore bune. Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pina se intareste.
Trufele:
Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata, se adauga lichiorul si se pune la rece. Peste citeva ore se ia din compozita intarita cu lingurita si se formeaza bilute cu diametrul de circa 2 cm. Se pun bomboanele pe hirtie de copt/pergament si se baga la congelator pentru o ora. Se topeste ciocolata si se glaseaza trufele. Se lasa la intarit.
Asamblarea tortului:
Se insiropeaza fiecare foaie cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema. Intregul tort se unge cu crema pe suprafata si margini. Se aseaza trufele pe tort si se orneaza cu ciocolata rasa.
21. Tort nemtesc cu brinza - Balbina
Un tort foarte fin la gust, e unul din preferatele mele.
Pentru blat:
200 g faina
1 pliculet praf de copt
75 g unt moale
75 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
1 ou
Pentru crema:
750 ã brinza de vaci
150 g zahar
4 oua
1 pliculet zahar vanilat
250 ml lapte
2-3 linguri amidon sau mai bine 1 plic de praf de puding
Blatul: Se amesteca toate componentele pentru aluat. Iese aluat pentru baza tortului. Se ia o forma cu pereti detasabili (diametrul optim – 26 cm), se unge cu un pic de unt si se intinde aluatul in ea cu miinile, formind de jur inprejur o bordura de circa 3 cm. Daca se lipeste aluatul de miini, se umezesc periodic cu apa. Pina se pregateste crema, se pune forma cu blat in frigider.
Crema: 2 oua + 2 galbenusuri se bat bine cu 100 g de zahar si esenta de vanilie. Se adauga brinza (de preferat sa se treaca printr-o sita), se amesteca, apoi laptele si praful de puding si iar se amesteca.
Se toarna crema peste blat. Se bat 2 albusuri cu restul de zahar (50 g) si se aseaza bezeaua pe crema de brinza.
Se coace la foc mediu (175-180 grade) timp de 60-70 minute. Atentie la bezea, daca se arde, se micsoreaza focul si se acopera forma cu staniol.
Se scoate din forma cu atentie abia dupa racirea completa.
Se poate face in varianta fara bezea, insa cu fructe din compot puse deasupra si turnat jeleu peste ele.
22. Tort Crancin-Mancin - Balbina
Seamana mai mult cu o tarta, dar asa cum in original se numeste tort, am lasat si eu denumirea de tort
Aveti nevoie de:
150 g ciocolata amaruie
70 g miez de seminte de floarea soarelui
50 g de fulgi expandati, oricare
diverse fructe (mure, coacaze, capsuni, etc.)
1 pliculet de gelatina pentru tort
1. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain marie.
2. In ciocolata fierbinte se pun fulgii si miezul de seminte si se amesteca bine. Fulgii si semintele trebuie sa fie complet cuprinse de ciocolata.
3. Intr-o forma rotunda (eu am folosit una cu pereti detasabili, cu diametrul de 28 cm) se asterne folie alimentara, astfel incit aceasta sa acopere fundul si peretii formei. Se toarna in forma compozitia de ciocolata si se intinde cu lingura, indesind-o. Se baga la frigider pentru 40-50 minute.
4. Fructele (daca sint proaspete), se spala si se usuca. Eu am folosit congelate (amestec de fructe de padure), de aceea le-am lasat un pic sa se decongeleze. Se scoate forma cu din frigider si se aseaza fructele pe „blat” in ordine aleatorie.
5. Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe plic. Se toarna uniform pe fructe cu ajutorul unei linguri. Se baga tortul la frigider pentru minim o ora. Dupa acest interval timp se scoate tortul din forma si se aseaza pe un platou.
E un tort cu un gust proaspat si inedit, datorat combinatiei foarte reusite intre ciocolata dulce si fructele acrisoare.
Pofta buna!
23. Tort de mere si crema de zahar ars - mirela0521
reteta de tort de mere si crema de zahar ars. am incercat-o in acest week si a iesit ff buna. sa o o redau aici asa cum am facut-o eu.
ingrediente:
- 5-6 mere,
- 6+6 oua
- 200-250gr zahar, inca 6+6 lg zahar
- 6 lg faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- stafide
-Intr-o forma speciala pt copt tort sau o cratita cu fundul mare se caramelizeaza 200-250gr zahar pe fundul si marginile formei. se lasa sa se raceasca bine. separat se curata si se taie felii 4-5 mere groase de 1cm. se aseaza feliile de mere pe fundul formei si se dau la cuptor sa se inmoaie putin pt 10-15min.
- Crema de zahar ars: 6 oua, 1l lapte dulce, 6 lg zahar, 1 plic zahar vanilat. se bat oaule, se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si cu laptele. se toarna usor peste mere, se presara stafidele si se da la cuptor pt 15 min pana se intareste un pic deasupra.
- blatul: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina. se separa albusul de galbenus, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat, apoi galbenusurile, apoi faina. se toarna peste mere si crema de zahar. se coace inca 15 min aprox. sa fie blatul rumen deasupra. se incearca cu o scobitoare daca este bine patruns.
- se rastoarna pe un platou dupa minim 1 h, dupa ce s-a racit bine blatul si crema de zahar. se poate orna cu putina frisca.
A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
Raspunsuri
geniest spune:
Am facut de curand 2 torturi pentru acelasi sarbatorit.
Unul cu crema ganache si nuca, blat musai facut in casa.
Al doilea diplomat cu capsuni, zmeura si afine. Mi-au iesit super amandoua.
Anda08 spune:
geniest poti detalia te rog putin reteta de blat? Si ce faci ca blatul sa creasca frumos si uniform ?
A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
carina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anda08 geniest poti detalia te rog putin reteta de blat? Si ce faci ca blatul sa creasca frumos si uniform ? A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin |
Blatul creste frumos si uniform daca il coci la o temperatura putin mai mica decat cea recomandata si maresti timpul de coacere.
Torturi gasesti la mine pe blog. Cum e ziua sotului sambata, am in pregatire vreo 2 torturi: unul tiramisu cu sos de cirese amare (cu piscoturi facute in casa) si unul cu inghetata (inca nu m-am hotarat la aroma inghetatei)
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anda08 geniest poti detalia te rog putin reteta de blat? Si ce faci ca blatul sa creasca frumos si uniform ? A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin |
Anda, nu am o reteta infailibila de blat. Pur si simplu aluat de pandispan clasic in care pun praf de copt si dupa ce opresc cuptorul nu-l scot pana nu se raceste. Creste f bine, insa nu perfect plat. Calota tuguiata o tai cand il asamblez. Si n-am nici cuptor cu reglare de temperatura samd....Las focul la minim in cuptor si nu deschid decat cand il vad ca a crescut si miroase placut. Il incerc cu scobitoarea si daca nu se ia nimic, opresc focul. Uneori se face mai rau de jos insa curat crusta cu un cutit cand il scot din forma. Asta-i tot. Blaturile acelea care se gasesc in comert (din nu's ce tari aduse) sunt oribile. N-au niciun Dumnezeu...
violetan spune:
Profit de subiectul deja deschis sa cer o reteta de tort de ciocolata neagra. Am cautat pe net si am gasit o reteta ce pare ok, dar mi se pare ca "cere" prea multa cacao si ciocolata: 800 de grame de cacao si 400 gr de ciocolata neagra? Nu mai zic de 550 zahar?! Asa o fi? aveti retete incercate? Multumesc mult!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
Darria spune:
Violeta: la un tort mic este mult zahar, cacao si cioco.
Tort delicios cu cioco neagra: blat pandispan cu cioco neagra si o crema ganache cu cioco neagra.
Pandispan delicios, pufos, fara chimicale(praf de copt) gasesti pe blogul Laurei Adamache Poti adauga in el cioco neagra rasa, nuca prajita, stafide. Alte fructe adaug la pandispanul simplu.
In ganache poti adauga sirop de menta, daca iti place mentolata.
Creme cu cioco neagra mai sunt dar nu stiu ce preferinte ai.
Anda08 spune:
Nu este tort din ciocolata neagra dar arata delicios
www.supereva.ro/info.asp?id=2167" target="_blank">Tort galben cu glazura de ciocolata
A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
Anda08 spune:
Impresionati-va oaspetii cu acest desert special. Arata profesional dar si foarte delicios!
Tort impresionant de ciocolata
P.S. Nu a mai pregatit nimeni torturi?
A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
valentinag spune:
Saptamana trecuta am facut un tort de inghetata,blat de biscuite,inghetata de nuca de cocos,inghetata de cioco
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea