1 kg frisca vegetala (Hulala) 12-15 piscoturi 6 oua 30g gelatina (o prefer pe cea romaneasca) 3-4 linguri zahar 100-200g stafide La alegere 2 variante: I. o cutie de ananas + orice fructe doriti in afara de portocale care dau un gust prea acrisor in ce cantitate doriti (de preferat cam 3 banane, 2 mere mari, 2 nectarine, cirese, 2-3 kiwi etc) II. 2 cutii de Cokteil de fruncte
Mod de preparare:
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul si se pun pe foc cu sucul din cutia de ananas sau cu sucul dintr-o cutie de Cokteil de fructe. Se lasa la foc mic si aveti grija sa nu se prinda. In acest timp gelatina se amesteca cu 3-4 linguri de apa clocotita si se pune in copozitia de oua si suc de pe foc. Se mesteca pana la primul clocot si se pune la racit. Atentie la cocoloase . IMPORTANT: vedeti sa nu raciti compozitia prea tare. Se bate frisca. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu frisca si cu compozitia de galbenusuri dupa ce se raceste, se adauga si stafidele. Intr-un vas incapator puneti folie de plastic ca sa ii acoperiti peretii. Pe fund puneti in forma de stea piscoturile si intre ele fructe (fructele se taie bucatele mici ... sau dupa preferinta). Peste acestea se pune jumatate de compozitie. Se repeta operatiunea ... piscoturi in stea, fructe peste care restul compozitiei si iar piscoturi si restul de fructe. Se acopera si se lasa la rece, de preferat mai multe ore.( se face seara si se lasa2 pana a 2-a zi la frigider) Dupa ce s-a racit il puneti pe un platou prin rasturnare si indepartati folia. Radeti un pic de ciocolata pe el sau il ornati cum doriti.