4 oua 170 grame zahar tos nerafinat 100 grame ciocolata (cu 70% cacao), rupta in bucati mici o cana de migdale 150 ml smantana 225-280 grame zmeura 2 tavi rotunde cu diamentrul de 15 cm, usor unse cu grasime si aseazata o foaie de pergament
Mod de preparare:
Se aseaza ouale si zaharul intr-un castron rezistent la caldura, iar acesta peste o tigaie cu apa care fierbe la foc mic (aveti grija ca apa sa nu atinga castronul); compozitia se amesteca timp de 5-8 minute cu un mixer, pana devine o crema groasa, apoi luati castronul de pe aburi si continuati sa amestecati inca 3-5 minute, sau pana se raceste putin.
La fel ca si compozitia de oua, se topeste si ciocolata, iar apoi se lasa la racit. Treptat se adauga ciocolata racita si migdalele in amestecul de oua, apoi se imparte crema rezultata in cele 2 tavi deja pregatite si se lasa in cuptorul incins la 175 grade C (350 grade F) timp de 25-30 minute. Cand foile de tort sunt coapte se vor lasa la racit 10 minute in aceeasi tava, iar apoi scoase cu grija pentru a se raci complet.
Intre timp, se amesteca bine smantana cu un mixer, pana devine frisca. Jumatate din ea se intinde pe prima foaie de tort pe un start egal, deasupra se aseaza un start de zmeura, apoi asezati a doua foaie, un strat de crema si la final zmeura. Se pastreaza la frigider pana va fi consumat. Foile de tort pot fi pastrate cel mult 2 zile la frigider.
Mod de servire:
Se pastreaza la frigider pana va fi consumat. Foile de tort pot fi pastrate cel mult 2 zile la frigider.