200g unt moale, plus ceva extra 200g zahar pudra 100g midale 100g faina cu agent de crestere 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita extract de migdale sau esenta 4 oua
Ingrediente pentru umplutua:
1/2 de borcan de 350g dulceata de cirese sau cirese in sos 175g zahar pudra 5-6 linguri apa sau zeama de lamaie 1 lingura migdale feliate prajite putin
Mod de preparare:
Preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu untul extra doua tavi rotunde de 20cm si asezati peste acesta hartie de pergament.
Folosind paletele electrice (mixerul), bateti bine toate ingredientele tortului pana se omogenizeaza, mai adaugati un varf de praf de sare, apoi impartiti compozitia in cele doua tavi. Coaceti timp de 30 minute sau pana prinde o culoare aurie. Nu deschideti cuptorul in primele 25 minute!
Cand sunt gata, se lasa la racit cateva minute, apoi scoateti foile din tavi si le lasati la racit complet pe un gratar de sarma.
Dupa ce s-au racit, puneti primul blat pe o farfurie, intindeti gemul si asezati al doilea blat.
Dati zaharul pudra printr-o sita, adaugati apa sau zeama de lamaie, apoi amestecati pana obtineti o pasta omogena si groasa.
Repartizati in mod egal peste tort glazura obtinuta si lasati sa se scurga pe laterale (ca si in fotografia noastra).
Presarati migdalele si serviti imediat dupa racire.