Crema: 6 foi gelatina 100 ml cafea espresso 750 g branza de vaci 100 gr zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml frisca 1 borcan visine din compot (720 ml) Pentru ornat: 12 betisoare trase in ciocolata, visine, cacao
Mod de preparare:
Pentru blat trebuie sa tai in doua 20 de piscoturi si restul pana la 300 gr le faramitezi (eu fac asta in robot) si apoi le amesteci cu cele 125 gr de unt. In forma rotunda de tort cu marginea detasabila se pune hartie pt copt si se toarna amestecul de piscoturi cu unt. Il aranjezi acolo pe fundul tavii si apoi pe margine pui jumatatile de piscoturi cu partea netaiata in sus (dupa ce iei marginea de la tava arata ca un gard). Apoi pui la frigider pentru 60 de min. Visinele se storc de zeama si se aleg 12 mai frumoase pentru decor. La crema se pune gelatina in apa rece pana devine moale (ea ramane tot foi dar poti sa le storci in mana). Branza de vaci se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Se prepara cafeaua si se lasa sa se raceasca un pic si apoi se pun foile de gelatina care au fost in apa rece. Aici se vor topi si apoi se amesteca cu branza. Se bate frisca bine si se amesteca cu crema de branza. Apoi se pun visinele direct pe blatul care a stat o ora in frigider si peste se pune crema de branza. Se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi se orneaza cu betisoare trase in ciocolata. Betisoarele se pun pe tort dinspre exterior spre interior si imparti tortul in 12 bucati Tot pe a treia grisina si langa fiecare grisina din asta trasa in ciocolata pui si o visina. Deasupra se cerne o lingurite de cacao.