Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort espresso Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort espresso 
Numar portii: 0 
Ingrediente: Blat :
300 gr. piscoturi
125 gr. unt

Crema:
6 foi gelatina
100 ml cafea espresso
750 g branza de vaci
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
250 ml frisca
1 borcan visine din compot (720 ml)
Pentru ornat:
12 betisoare trase in ciocolata, visine, cacao
Mod de preparare: Pentru blat trebuie sa tai in doua 20 de piscoturi si restul pana la 300 gr le faramitezi (eu fac asta in robot) si apoi le amesteci cu cele 125 gr de unt. In forma rotunda de tort cu marginea detasabila se pune hartie pt copt si se toarna amestecul de piscoturi cu unt. Il aranjezi acolo pe fundul tavii si apoi pe margine pui jumatatile de piscoturi cu partea netaiata in sus (dupa ce iei marginea de la tava arata ca un gard). Apoi pui la frigider pentru 60 de min.
Visinele se storc de zeama si se aleg 12 mai frumoase pentru decor.
La crema se pune gelatina in apa rece pana devine moale (ea ramane tot foi dar poti sa le storci in mana).
Branza de vaci se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.
Se prepara cafeaua si se lasa sa se raceasca un pic si apoi se pun foile de gelatina care au fost in apa rece. Aici se vor topi si apoi se amesteca cu branza.
Se bate frisca bine si se amesteca cu crema de branza. Apoi se pun visinele direct pe blatul care a stat o ora in frigider si peste se pune crema de branza. Se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi se orneaza cu betisoare trase in ciocolata.
Betisoarele se pun pe tort dinspre exterior spre interior si imparti tortul in 12 bucati Tot pe a treia grisina si langa fiecare grisina din asta trasa in ciocolata pui si o visina.
Deasupra se cerne o lingurite de cacao.

 
Mod de servire: Se serveste rece. 
Timp de preparare (minute): ~ 2 ore 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: cristinacsa 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 3594 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort usor de facut
» Tort cherry
» Tort cu fructe
» Tort cu caise
» Tort trufa
» Tort rapid cu banane si branza dulce
» Tort de ananas cu piscoturi
» Tort espresso
» Tort cu ananas
» Tort cu pere
» Tort cu piersici
» Tort cu portocale
» Tort cu frisca si fructe
» Tort cu banane, necopt
» Tort cu piersici (2)
» Tort cu zmeura sau capsuni
» Tort cu fructe si frisca
» Tort cu salata de fructe
» Tort cu portocale (2)
» Tort de mere (1)
» Tort de mere (2)
» Tort cu caramel si pere ...gusturi divine
» Tort "Capsunica"
» Tort cu frisca si cirese
» Tort cu frisca si ananas
» Tort cu crema de branza,frisca si capsuni
» Tort cu gem de cirese si glazura
» Tort intors cu pere
» Tort cu frisca si cirese
» Tort cu ciocolata si zmeura
» Tort de Ziua Indragostitilor
» Tort Genoise cu fructe de padure

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput