Blat: - 4 oua; - 5 linguri apa; - 2 linguri ulei; - 250 gr. faina; - 1 plic zahar vanilat. Crema : - 1 plic crema tarta de la Dr. Oetker; - 200 ml. lapte rece; - 1 plic gelatina rosie; - 500 gr. capsuni.
Mod de preparare:
Se bat spuna albusele. Zaharul se pune la fiert cu apa, dupa ce s-a topit zaharul, se toarna asa fierbite, treptat (ca si uleiul la maioneza), peste albusele batute, batand in continuare. Apoi se pun galbenusele pe rand, uleiul. Se da la copt, la foc potrivit cca.1 ora. Se lasa la racit, se taie in 2 parti, pe orizontala si se insiropeaza cu sirop de apa cu zahar. Se face crema de tarta, conform instructiunilor de pe plic, se umple tortul, se pun 2/3 din capsuni, taiate in 4, deasupra se orneaza dupa imaginatie, cu restul de capsuni, dupa care se toarna gelatina si se da la frigider 1-2 ore.