Blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, zahar vanilat, 5-6 linguri de faina, un plic de praf de copt. Umplutura: 6-7 mere, unt, dulceata, alune, stafide sau nuci, 5 linguri de zahar.
Mod de preparare:
Se foloseste o oala de marime medie. 5 linguri de zahar se caramelizeaza si se unge uniform cratita si marginile apoi se lasa sa se raceasca. Separat se curata de coaja 6-7 mere, apoi de cotor iar in mijlocul gol se pune o lingurita de unt si una de dulceata de cirese amare sau o aluna, stafide... Cand zaharul s-a racit se pun merele si se da la cuptor 10-15 minute la foc mediu, sa se topeasca untul din mere. Se scot si se lasa sa se raceasca putin.
Blatul: 5 albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un zahar vanilat. Se adauga galbenusurile si faina, 1 praf de copt, toate adaugate usor. Acest blat se adauga peste merele reci si se baga la cuptor la foc mediu (120 gr. - 1 h) Dupa ce s-a copt,(se incearca cu scobitoarea) se scoate din cuptor si se rastoarna pe o farfurie, in asa fel incat merele sa fie deasupra. Teoretic, tortul se insiropeaza de la zaharul ars, dar eu personal, fac separat sirop cu zahar vanilat si il mai insiropez putin. Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.