Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort de Ziua Indragostitilor Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort de Ziua Indragostitilor 
Numar portii: 4 
Ingrediente: Pentru blat:

140g unt
190g pudra de zahar brun
2 oua, batute
125g faina cu agent de crestere
2 linguri de lapte
100g de migdale
1/4 lingurita extract de migdale
100g zmeura
2 linguri suc de lamaie
Pentru topping:

140g mascarpone
4 linguri iaurt grecesc
2 lingurite suc de lamaie si coaja rasa
zahar pudra dupa gust
Pentru decor:

o mana de fulgi migdale, prajite
250g zmeura
zahar pudra
Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o tava in forma de inima, iar la baza se aseaza hartie de pergament.

Pentru blat: cu ajutorul unui mixer se amesteca bine untul si 140g de zahar pudra. Treptat incorporeaza ouale, faina in ploaie si 1 lingura de lapte. Adauga migdalele macinate, a doua lingura de lapte si extractul de migdale. Nu amesteca prea mult. Toarna jumatate din umplutura in tava pregatita, aseaza uniform 50g zmeura, adauga restul amestecului de blat, zmeura ramasa (apasandu-le usor daca nu se scufunda) si lasa totul la cuptor timp de cca 35 min.

Intre timp, amesteca bine zaharul pudra ramas (50g) intr-o cratita mica cu 2 linguri de suc de lamaie si 50 ml de apa. Se incalzeste la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand zaharul se dizolva. Se fierbe timp de 2 minute.

Dupa ce tortul este gata, scoate-l din cuptor si cat timp ce este inca fierbinte, gaureste-l din plin cu un betisor ascutit, apoi toarna siropul de lamaie deasupra. Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un gratar de sarma sa se raceasca complet.

Pentru topping: amesteca pana la omogenizare branza mascarpone si iaurtul, apoi adauga sucul si coaja de lamaie (si zahar pudra dupa preferinta).

Aseaza tortul pe o farfurie si intinde unifor topping-ul, imbracand astfel tortul complet in alb.

Pentru decor: lipeste fulgii de migdale pe marginile tortului iar in centru aseaza zmeura si presara putin zahar pudra.

Daca nu gasiti zmeura proaspata, puteti folosi cirese din compot insa trebuie foarte bine scurse si uscate inainte de folosire.

 
Mod de servire: Imediat dupa preparare 
Timp de preparare (minute): +25min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&whichpage=1 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 2454 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort usor de facut
» Tort cherry
» Tort cu fructe
» Tort cu caise
» Tort trufa
» Tort rapid cu banane si branza dulce
» Tort de ananas cu piscoturi
» Tort espresso
» Tort cu ananas
» Tort cu pere
» Tort cu piersici
» Tort cu portocale
» Tort cu frisca si fructe
» Tort cu banane, necopt
» Tort cu piersici (2)
» Tort cu zmeura sau capsuni
» Tort cu fructe si frisca
» Tort cu salata de fructe
» Tort cu portocale (2)
» Tort de mere (1)
» Tort de mere (2)
» Tort cu caramel si pere ...gusturi divine
» Tort "Capsunica"
» Tort cu frisca si cirese
» Tort cu frisca si ananas
» Tort cu crema de branza,frisca si capsuni
» Tort cu gem de cirese si glazura
» Tort intors cu pere
» Tort cu frisca si cirese
» Tort cu ciocolata si zmeura
» Tort de Ziua Indragostitilor
» Tort Genoise cu fructe de padure

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput