Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort cu frisca si fructe Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort cu frisca si fructe 
Numar portii: 0 
Ingrediente: 500 ml frisca, 2 oua, 2 plicuri gelatina (20 gr.), 100 gr. zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de portocala, zeama de lamaie pentru insiropat piscoturi, esenta de rom si de vanilie, 1 cutie compot de ananas, fructe (struguri, 2 banane, 1 portocala, stafide, nuci), 250 ml frisca pentru ornat, eventual o lingurita de cacao.

Mod de preparare: Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa cam 1/2 de ora. Se bat albusurile cu mixerul pana devin tari, se adauga zaharul (inclusiv cel vanilat), iar la final cele doua galbenusuri. Se amesteca aceasta compozitie cu gelatina inmuiata si se pune pe foc mestecand continuu. In momentul in care compozitia capata consistenta unei smantani se da la o parte si se lasa sa se raceasca. In acest timp, se bate frisca pana devine tare. De asemenea, 3/4 din ananas, bananele, portocala se taie bucati mici si se amesteca. Peste ele se pun nucile maruntite si stafidele. Se amesteca fructele cu frisca. In compozitia cu gelatina se pun esentele (dupa gust), precum si coaja de portocala rasa. Se amesteca cele doua compozitii usor. Se ia o forma de tort (o cratita adinca) si se tapeteaza cu o punga pe fund si pe pereti. Se pune compozitia in cratita si se pun deasupra pe toata suprafata libera piscoturi insiropate usor (cu grija, sa nu se rupa). Se da la rece cam 1 1/2 ora.
Dupa ce se intareste bine, se rastoarna pe un platou si se indeparteaza cu grija punga. Se imbraca tortul in frisca, dupa care se pun de jur imprejur jumatati de piscoturi insiropate. Deasupra se pun bucati de ananas, jumatati de boabe de struguri (se scot simburii foarte usor cu virful unui cutit ), bucati mici de portocala. Pentru un aspect deosebit, se foloseste un cornet pentru a orna cu frisca in care se pune putina cacao.
 
Mod de servire:
Se serveste rece.
 
Timp de preparare (minute): ~ 80 min. 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: MariaM 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951&whichpage=2 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 4468 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort usor de facut
» Tort cherry
» Tort cu fructe
» Tort cu caise
» Tort trufa
» Tort rapid cu banane si branza dulce
» Tort de ananas cu piscoturi
» Tort espresso
» Tort cu ananas
» Tort cu pere
» Tort cu piersici
» Tort cu portocale
» Tort cu frisca si fructe
» Tort cu banane, necopt
» Tort cu piersici (2)
» Tort cu zmeura sau capsuni
» Tort cu fructe si frisca
» Tort cu salata de fructe
» Tort cu portocale (2)
» Tort de mere (1)
» Tort de mere (2)
» Tort cu caramel si pere ...gusturi divine
» Tort "Capsunica"
» Tort cu frisca si cirese
» Tort cu frisca si ananas
» Tort cu crema de branza,frisca si capsuni
» Tort cu gem de cirese si glazura
» Tort intors cu pere
» Tort cu frisca si cirese
» Tort cu ciocolata si zmeura
» Tort de Ziua Indragostitilor
» Tort Genoise cu fructe de padure

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput