700g cherries (se pot folosi si cele din compot) 1 lingura cornflour 100 g zahar 1 stick de scortisoara 750 ml frisca ciocolata o tava de tort cu diametru de 26 blat de tort
Mod de preparare:
Visinele se scot din sirop. La sirop (aprox 250 ml) se adauga 1 lingura de cornflour, 1 stick de scortisoara si 40 g zahar. Se pune siropul la fiert sa se ingroase. Dupa ce a fiert se scoate scortisoara si se adauga visinele stoarse cat este posibil (opriti cateva pentru ornat)si lasati sa se raceasca. Daca ai blat cumparat poti sa-l tai in doua. Daca trebuie sa-l faci poti sa faci cel mai simplu blat de tort. Se bate frisca cu restul de zahar. Se unge cu frisca primul strat de blat peste care se pune siropul de visine. Se adauga al doilea strat de blat se acopera cu restul de sirop si peste se pune frisca. Se decoreaza cu visine si se poate pune si ciocolata razuita pe deasupra. Este bine sa il faci de cu seara ca sa stea la frigider pentru o noapte. Va fi mult mai gustos pentru ca siropul intra in blat.