200 gr piscoturi de sampanie 150 gr zahar 200 ml lapte 500 gr frisca naturala 6 galbenusuri 3 portocale 1 pachetel de gelatina (Dr. Oetker) un pic de sare 1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare:
Laptele rece se amesteca cu geletina. Se adauga zaharul, putina sare, zaharul vanilat si se pune la foc pana se topesete zaharul. Intre timp se bat bine cele 6 galbenusuri si se pun (curgand in fir subtire) in compozitia de pe foc. Se amesteca mereu in compozitie in timp ce turnam galbenusurile. Se mai tine pe foc pana se ingroasa (devine ca o smantana). Se lasa la racit. Se da pe razatoarea mica o portocala si coaja rezultata se pune in compozitia de mai sus (care intre timp s-a racit). Se adauga apoi frisca. Portocalele curatate se taie rondele. Intr-un vas de yena se aseaza rondele de portocale (si pe fundul vasului si pe lateral). Se pune un strat de crema, apoi se pun piscoturi (asezate unul langa altul), se pune iar crema , iar piscoturi si ultimul strat sa fie de crema. Se pune capacul vasului de yena si se da la frigider. Se lasa pana a doua zi. Cand se scoate de la frigider se rastoarna tortul pe un platou. Se pune platoul in locul capacului de yena si printr-o miscare brusca, se intoarce vasul de yena. Primavara se pot folosi capsuni in loc de portocale, vara puteti sa puneti zmeura. Se poate face si fara fructe. Crema se face jumate cu ness jumate cu cacao.