6 oua 6 linguri de zahar 6 linguri de faina 3 linguri de apa fiarta 1 plic zahar vanilat esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt Sirop: apa, zahar, esenta de rom Fructe: portocale, banane, ananas, kiwi…
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu apa si esentele si se adauga peste albusuri. Se mai amesteca un pic si se adauga faina si praful de copt stins cu otet. Se amesteca bine apoi se toarna compozitia in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor 30-40 min. Cand se raceste blatul se taie in trei. Se insiropeaza cu un sirop din apa, zahar si esente sau cu zeama de compot indulcita. Prima parte se asaza pe un platou, se insiropeaza, se pune un strat de frisca apoi se pun fructe - felii de portocale, rondele de banane, rondele de kivi, bucati de ananas, peste se asaza a doua parte de blat, se insiropeaza, se orneaza cu frisca si fructe apoi se asaza cea de-a treia parte insiropata, se adauga frisca, se niveleaza cu lama unui cutit si se pun fructele. Eu pe margine pun rondele de kivi iar in mijloc fac o floricica din felii de portocale. De jur imprejur se pune frisca si se