Torturi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de camelia

Foi:9 albusuri, 375 g nuca macinata,300g zahar, 3 linguri scortisoara macinata.
Tot din cate 3 oua, 100 g zahar , 125 g nuca si o lingura scortisoara se face cate o foaie care se coace pe dosul tavii (eu am folosit o tava de 26/38 cm, merge si pe o tava putin mai mica dar nu si pe o tava mai mare ca nu ajunge cantitatea).
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se mai bate putin, apoi nuca amestecata cu scortisoara macinata.Se toarna compozitia pe dosul tavii bine unsa si tapetata cu faina si se dau la cuptorul bine incins.Coacerea dureaza cam 15-20 min (sa se rumeneasca putin).
Crema: 400 g unt, 400 g zahar, doua budinci de vanilie, lapte, 300 g nuca, sucul de la doua portocale
Se prepara budincile cu jumatate din cantitatea de lapte precizata pe pachet.
Untul se freaca cu zaharul, se adauga budinca (racita), nuca macinata si sucul de portocale cate putin, amestecand mereu, ca la maioneza ca sa nu se taie. (Reteta asa zice, dar eu pun sucul de portocale in nuca si apoi nuca in crema si nu direct sucul in crema si asa nu mi se mai taie crema).
Cu crema asta se umplu foile, se pastreaza putin ca sa imbraci tortul si in exterior.Apoi se imbraca si in frisca si se orneaza cu felii de portocale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Tort de bezea cu crema de lamaie

Blatul: 4 albusuri, 176 gr. zahar; crema: 4 galbenusuri, 66 gr. zahar, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, 50 gr. unt nesarat; ornare: 2 dl frisca, 1/2 lingura zahar vanilat, felii de mandarine
Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 C timp de 1 1/2 ora. Crema: pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie pina se ingroasa. Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema. Se lasa sa se raceasca. Crema se pune intre blaturi. Frisca se pune deasupra. Se orneaza cu felii de mandarine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Tort de brinza si frisca

Blat: 4 oua, 150 g zahar, un praf de copt, un zahar vanilat, 150 g faina, coaja rasa de lamiie; crema: 6 foi gelatina, 750 g brinza dulce sau quark, 180 g zahar, coaja rasa de lamiie, 250 ml frisca

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. Se amesteca faina cu praful de copt, se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Se incorporeaza si albusurile spuma. Se pune in forma tapetata cu hirtie de copt si se coace la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea. Este copt blatul atunci cind acesta este curata. Pentru crema se amesteca brinza cu zaharul si coaja de lamiie. Se inmoaie gelatina si se incorporeaza in masa de brinza. Frisca se bate cu un plic de intaritor. Jumatate se amesteca cu crema. Se taie blatul in doua. Se insiropeaza cu putin suc si se pune crema. Se pune al doilea blat si se decoreaza cu frisca oprita. Se pune la rece 2-3 ore inainte de servire.


draga florentina,am facut acest tort duminica pentru ca am avut invitati la masa.le-a placut foarte mult.in plus fata de reteta am folosit un compot de mandarine.am stors fructele de suc si dupa le-am pus o parte pe blatul de jos iar cu altele am decorat tortul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

creeat de danad

Tort de portocale:

3 portocale, un plic frisca( 400 gr), 200 gr piscoturi (de preferinta din cele tari si mai poroase), 3 oua,20 gr gelatina, 250 gr zahar, un pahar lapte.

Se pune gelatina intr-un pahar cu apa la dizolvat, se rade coaja de la o portocala, se curata portocalele si se taie felii rotunde care se pun intr-o farfurie cu putin zahar. Se tapeteaza o cratita de 3 kg cu hartie unsa cu ulei (cred ca merge si cu folie de aluminiu). Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr zahar, adaug gelatina topita si se da la foc mic amestecand incet sa nu se prinde. Se da in cateva clocote (cam 5 minute sau mai putin) si se da afara la racoare (sa nu se raceasca prea tare ca se incheaga) Adaug aceasta compozitie in frisca batuta, apoi incorporez si albusurile batute cu restul de zahar. Adaugam si coaja de portocala rasa. In cratita tapetata asez feliile de portocala pe fund si pe pereti, apoi pun o parte din crema, asez si cateva piscoturi, iar crema si iar piscoturi si terminam cu crema. Cratita se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe platou. Nu mai trebuie ornat. Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

khristin


diplomat
Se freaca 5 oua cu 300 g. zahar, apoi se adauga 1/2 l lapte rece cu 5 pachetele de gelatina. Se pun la fiert pe foc mic si se mesteca mereu pt. a nu face cocoloase...Nu trebuie sa clocoteasca. Cand a devenit gros ca o smantana se pune la rece.

Se bate frisca cu 200 g zahar (1/2 l frisca) si se adauga arome dupa gust. Se amesteca cu prima compozitie cand este rece.

Se tapeteaza o cratita cu celofan pe fund. Apoi se aseaza rondelele de fructe (ananas, banane, portocale, kiwi, etc.)

Se pune un strat de crema, apoi un rand de piscoturi, apoi alt strat de crema.

Se pune un capac si se da la frigider pana a 2-a zi.

Se orneaza cu frisca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

izu:

diplomat:
se freaca 6 galbenusuri cu 130 g zahar si 1 lingura de faina, se adauga 300 g lapte, se pune pe foc si se amesteca pana devine ca o crema.Gelatina (30 g) se pune in putina apa pt a se dizolva apoi se adauga peste crema.Dupa ce se raceste se adauga frisca (500g) si facultativ albusurile batute spuma.Se ia o cratita, se orneaza cu fructe taiate rondele,se toarna crema si se lasa cam 6-8 ore la frigider (tr sa se intareasca).In loc de blat (piscoturi) eu pun crema amestecata cu ness (se freaca 1-2 lingurite de ness cu putin zahar, se amesteca cu crema si se toarna in cratita peste crema alba).Inainte de a rasturna tortul pe platou se tine cratita in putina apa fierbinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:


initial postat de Liana Voiebuna
Tort de nuci cu crema:


400 gr.nuci prajite, 400 gr.zahar pudra,10 oua,2 linguri gris, 10 linguri de zahar tos, 4 linguri de faina, 2-3 linguri cacao, 1 pahar(100 ml) lapte, 300 gr.unt.
Se bat bine 10 albusuri cu zaharul pudra(se bate bine de tot) apoi se adauga nuca prajita si macinata si cele 2 linguri de gris. Se coc 6-7 foi pe fundul tavii unsa cu unt si faina la foc slab. Dupa ce s-au copt se aseaza intre foi urmatoarea crema: se freaca 10 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si 4 linguri faina, cacaoa si un pahar de lapte si se fierbe prin metoda bain-marie. Dupa ce compozitia s-a legat se da deoparte, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga 300-350 gr.unt(eu am pus 350 gr unt este mai bun cu mai multa crema).
Tortul este mare,si aspectuos!! Eu l-am imbracat in frisca si cu ciocolata rasa deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postata de adrianangi


Tort cu piersici

Blat: 4 galbenusuri, 4 linguri cu zahar, 1 plic praf de copt, 6 linguri lapte, 1/2 pahar ulei, faina cit cuprinde, 500 g piersici

Amesteci toate ingredientele si rezulta un aluat mai gros decit cel de chec. Torni aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar deasupra asezi piersicile taiate cubulete. Dai tava la cuptor pina ce aluatul se rumeneste usor.

Dupa ce se raceste, ornezi cu frisca (o cutie - rosie - de smintina lichida pasteurizata LA DORNA, in care adaugi, la batere, 1 lingura de zahar)

TORT CU CREMA DE CEREALE (GRIS)

Blat: 400g faina, 75 g zahar, 2 galbenusuri, 200 gr. unt

Incorporeaza in faina, treptat, galbenusurile, zaharul, apoi untul. Pune aluatul, acoperit cu un servet, in frigider pentru 30 de min. Se imparte apoi aluatul in trei si se intind 3 foi care se coc, pe rind, la cuptor, pina se rumenesc.

Crema: cererale cu lapte (praf, eventual) la care se adauga, dupa gust, pireu din fructe pasate (piersici, caise, pere...)
sau
Crema: separat se freaca 200gr unt cu 250 gr zahar farin si se adauga grisul racit, cite o lingura, pina se incorporeaza toata compozitia.
Se poate insiropa CU suc de portocale, mandarine, etc., si se orneaza cu frisca (v. mai sus)

Tort cu pere

Ingrediente: 125 g faina, un galbenus, 90 g zahar, 100 gr. unt, 3 pere, gem de caise

Se freaca bine 80 gr unt cu 70 gr, zahar, se adauga galbenusul, faina. Se framiumnta repede aluatul, se impacheteaza in folie si se lasa la frigider 30 de min. Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se taie felii subtiri. Aluatul se intinde si se aseaza intr-o tava de cca.24 cm unsa cu unt. Se unge aluatul cu gem, api se aseaza perele si se presara zaharul ramas. Se pune in cuptiorul bine incalzit, unde se lasa 45 min la foc potrivit. Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se orneaza cu frisca si se po0ate insiropa cu suc de pere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

livia:


tiramisu.

Pentru reusita garantata este nevoie de un mixer.
Ingrediente:
400g piscoturi
5 galbenusuri
500g mascarpone
6 linguri cu varf de zahar
1 lingurita de ness plina
SIROP :1/2 pahar cu rom(bautura)+1/2 pahar cu cafea(sau apa in loc de cafea-eu am facut si asa si este destul de bun)

CREMA:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si nu se mai simte zaharul,apoi se adauga mascarponele si lingurita de ness si se amesteca foarte bine pana nu se mai cunosc" bobitele "de ness si gata crema.

BLATUL:
Picoturile se inmoaie unul cate unul foarte scurt pe o parte si alta in siropul de mai sus(spun scurt deoarece ele absorb foarte repede lichidul si se sfarama foarte repede)si se aseaza unul langa altul.Se face un strat de piscoturi unul de crema si tot asa pana se termina cu crema deasupra.Pe deasupra se presara cu putin ness.Se lasa la frigider o noapte.
Va spun este un deliciu!!!

Cu albusurile ramase puteti face un pandispan batandu-le spuma tare cu 5 linguri de zahar si apoi adaugandu-se 5 linguri de faina si amestecandu-se usor ca sa nu se sparga spuma.Se mai adauga dupa preferinta nuci taiate marunt sau stefide sau doar putina cacaoa.Se pune la cuptor la foc potrivit cca.15-20 minute.
Asa o sa aveti doua prajituri cand faceti tiramisu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

camelia


tiramisu
Ingredinte:
6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornat

Mod de preparare
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.

Mod de servire
Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste

Mergi la inceput