Blat: 2 oua, 100 g zahar, 100 g faina, 2 linguri rase de cacao, un praf de copt. Crema: un compot mare de caise, 500 ml frisca pentru décor, 50g ciocolata rasa, 4 linguri lichior.
Mod de preparare:
Se amesteca cu mixerul ouale, zaharul si un zahar vanilat. Se adauga faina, praful de copt si cacao si se face un aluat omogen care se toarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace 25-30 min pana cand scobitoarea este curata. Blatul se lasa sa se raceasca bine pe un gratar de bucatarie, apoi se insiropeaza cu lichiorul. Se scurg caisele din conserva si daca este nevoie se decojesc. Se bate frisca. In jurul blatului se pune inelul pentru tort apoi 1/3 din crema. Se opresc citeva caise pentru decor, restul se pun pe tort. Se pune restul de crema si se da la rece. Dupa ce a trecut timpul de racire, se inlatura inelul si se decoreaza tortul cu cacao si cu restul de fructe. Se poate face si cu banane.