Torturi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de lilie

TIRAMISU - timp de pregatire 15 minute
Ingrediente:
6 oua
500 gr smantana mai grasa (Danone)
2 plicuri praf frisca
1 fiola esenta rom
6 linguri de zahar (rase)
1 pachet piscoturi sampanie Baloco (pachet de 460 gr)
6 cafele la filtru
cacao

1. albusul se bate spuma dupa care se adauga praful de frisca (la mixer)
2. galbenusul se bate cu zaharul si dupa ce s-a topit zaharul se adauga smantana (la mixer)

3. se amesteca 1 cu 2 si se adauga un pic de esenta de rom. Ati terminat crema care trebuie sa fie destul de tzeapana (la mixer).
4. Se fac 6 cafele la filtru fara zahar si se pune la racit. piscoturile se moaie in cafeaua racita si se asaza intr-o tava. primul rand de piscoturi se face din 2 pungulite de piscoturi (in pachet sunt patru pungi de piscoturi). atentie: trebuie muiate foarte repede pt ca absorb mult lichid si daca le lasi mult se fac terci. eu de obiceile moi numai pe o parte si le asez in tava cu partea muiata in sus. Insa sa nu cadeti in extrema cealalta sa nu le muiati deajuns. Ideea este ca piscoturile sa fie insiropate dar nu zemoase.
dupa ce ati asezat primul rand de piscoturi se pune jumate din crema de mai sus. iar un rand de piscoturi iar crema ramasa. se presara cacao cu sita si se da la frigider. dupa o ora se poate manca.
pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de katink


tiramisu

Ingrediente:
4 oua
100g zahar
2 cutii cu mascarpone (adica 500g)
2 pachete cu biscuiti Loffel (sau Savoiardi, sunt italieni si scrie pe punga "special pt tiramisu")
3-4 cesti cu cafea in care se pun 2-3 linguri de Amaretto

Se bat albusurile spuma cu toata cantitatea de zahar, apoi se adauga treptat mascarpone amestecand usor, la sfarsit se pun si galbenusurile si asta e crema...
Intr-o tava mai inalta se pun piscoturile si se stropesc cu cafea rece (in care nu puneti zahar, iese prea dulce)apoi peste se pune jumatatea din crema obtinuta, apoi iar un rand de biscuiti, se stropesc si apoi restul de crema. Deasupra se pudreaza cu cacao. Se

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de papadie


TORT DIPLOMAT
Pentru compozitia de sarlotä: 250 g de zahär, 5 ouä, 1/4 l lapte, 30g gelatinä, 30 g cacao, , 600 g friscä bätutä, 1 lingurä rom, 1 plic zahär vanilat, 50-60 g coajä potrocalä confiatä, piscoturi
Pentru sirop: 100g zahär, 100ml apä, 1 lingurä de rom
Se amestecä ouäle, zahärul si laptele într-un cäzänel sau într-un lighean smältuit si se pun pe foc amestecându-se pânä dau usor în fiert. Se daugä gelatina care a fost înmuitatä mai întâi în apä rece si dizolvatä cu 2-3 lingurid e lapte cäldut. Apoi, dupä ce a fiert 1-2 min, se ia compozitia de pe foc si se adaugä cacaua cernutä, iar dupä ce s-a mai räcit se aduagä romul, zahärul vanilat, o parte din fructele confiate si la urmä jumätatea de friscä bätutä, amestecându-se lejer.
Între timp, se unge cu unt (foarte putin) o formä rotundä, în care se aseazä mai intâi piscoturi täiate orizontal si stropite cu sirop, apoi se asweazä piscoturi în picioare , lipindu-se pe peretii interiori si pe fundul formei, peste care se toarnä compozitia de sarlotä si deasupra se aranjeazä restul de piscoturi însiropate, dupä care se bagä la frigider. În momentul servirii se scoate totul din formä, se orneazä cu restul de friscä bätutä si se garniseste cu fructe onfiate (în spetä coaja de portocalä).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Tort tiganesc sau Tort din 17 oua

Stiu ca suna scump, dar e delicios si mai ales super potrivit pt sarbatori!
Deci: se face un blat de tort obisnuit din 9 oua(9 lg de zahar, 9 linguri de faina, 9 oua) la care se adauga 3 linguri de cacao. Blatul acesta se pune intr-o tava intinsa(dreptunghiulara neaparat) si se da la cuptor.
Din cele 8 oua ramase se separa albusurile care se bat cu 8 linguri de zahar. Atentie, zaharul se presara sub forma de "ploaie"(adica cantitati f mici deodata), iar spuma rezultata trebuie sa aiba o consistenta foarte solida. Când blatul din cuptor e aproape copt(sa mai fie vreo 5-10 minute se scoate si se agauga deasupra spuma rezultata din albusuri. Se baga inapoi la copt pina blatul este gata(5-10 min)
Cele 8 galbenusuri se amesteca cu 8 linguri de zahar, trei linguri de cacao si se fierbe o crema pe baie-marie(nu stiu daca e corect ). Dupa ce crema este gata, trebuie sa aiba consistenta unei budinci, se lasa la racit si apoi se amesteca cu un pachet de margarina(de preferinta Rama).
Blatul de tort se taie pe lungime, in jumatati egale. Prima jumatate se aseaza pe un platou si se unge cu crema(nici prea multa, nici prea putina, cât sa lipeasca cele doua parti,daca e prea multa crema o sa alunece), apoi se aseaza partea a doua CU PARTEA CU SPUMA IN JOS (deci stil oglinda, blat/spuma/crema/spuma/blat)si se acopera totul cu crema ramasa. Se poate decora cu putina nuca de cocos, dupa preferinte. Pofta buna!
P.S. Sa nu ma întrebati de calorii ca nu tin cont mai ales la tortul asta RELIANA


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Tort Diplomat
Ingrediente:
- 40 g gelatina
- 1 cutie compot de ananas
- 3 oua
- 250 g zahar
- 1/2 kg frisca
- fructe pentru decorat (portocale, kiwi)
Mod de preparare:
- Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa de seara pina dimineata;
- A doua zi gelatina, galbenusurile si 100 g zahar pun la foc mic pina se face o compozitie ca o ciulama.
- Albusurile se bat spuma cu foarte putina sare, dupa care li se adauga restul de zahar
- Separat se prepara frisca; jumatate din ea se amesteca cu albusurile batute spuma si cu gelatina calduta
- Intr-o cratita de 3 kg pe fundul careia s-au aranjat fructele din compot taiate cubulete, se toarna compozitia de mai sus
- Se lasa la frigider pina se intareste, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca ramasa si cu fructe

Ca observatie personala ar fi ca merge f. bine si zaharul vanilat in acest tort, iar zeama de compot de ananas se poate inlocui cu una de compot de piersici (mai savuros), in rest totul neschimbat.
Sper sa va reuseasca si voua cel putin ca mie si
POFTA BUNA
Tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Dar torturi cu scortisoara stiti? Imi place scortisoara de mor si mi-ar prinde bine o reteta. De asemenea, daca stiti torturi cu crema de cafea, va rog frumos sa le postati. Deocamdata le voi adauga la dosarul meu cu bucatareli, insa negresit le voi incerca cand ma voi mai ...subtia.
Multumesc,

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Tort TRUFA

8 oua mari sau 9 mici
300 g zahar
100 g cacao
100 ml lapte sau apa
2 linguri faina
300 gr unt
400 g frisca

Zaharul, faina, cacaua se amesteca bine si se adauga apa (laptele). Se fierbe la bain-marie pana se dizolva zaharul (iese o crema groasa). Se lasa la racit si apoi se adauga, pe rand, galbenusurile amestecand bine. Se imparte crema obtinuta in 2 parti inegale - cea mare pentru blat, cea mica pentru crema. Peste cantitatea mai mare de crema se adauga 4 albusuri batute ca la bezea, se amesteca prin rasturnare si se coace in forma unsa si tapetata (va iesi un blat subtire). Restul de crema se freaca cu mixerul impreuna cu untul (scos de cu seara din frigider) si cu restul de 4 albusuri batute ca la bezea, se adauga lingura cu lingura si se amesteca foarte bine (Atentie!! nu folositi unt romanesc pentru ca contine multa apa si se taie crema).
Crema astfel obtinuta se pune peste blat (nu se insiropeaza) si se uniformizeaza, se imbraca tortul in frisca si se tine la rece cel putin 10 ore. Este mai degraba un parfait de cacao decat un tort, se face rapid si reusita 100%.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

Tort Cappuccino Cu Lichior De Oua
Ingrediente:
-4 oua
-4 linguri apa
-140g zahar pudra
-75g faina
-50g gelatina
-1 lingurita de praf de copt
-750ml de smantana(sau lapte condensat)
-2 pachetele de intaritor pt frisca
-2 pachetele de zahar vanilat
-6 linguri de lichior de oua
-6 linguri de cappuccino(pudra nu lichid)
-6 linguri de apa fierbinte
-ciocolata pt decor
-hartie pt copt
Mod De Preparare:
-cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°
-ouale se separa iaralbusurile se bat cu cele 4 linguri de apa pana se formeaza o spuma tare si se incorporeaza pe rand 100g din zaharul pudra.
-galbenusurile se pun unul cate unul sub compozitia de mai sus si se bat
-faina, praful de copt si gelatina se amesteca cu cele de mai sus, putin cate putin, dinspre dedesubt deasupra.
-compozitia rezultata se da la coptor intr-o forma rotunda pt tort cu diametrul de 26cm in care este hartie de copt.Se coace 20 min.Apoi se da la racit.
-280ml din smantana se bate pana devine tare apoi se adauga 1 pachetel de intaritor pentru frisca, apoi se adauga 1 pachetel de zahar vanilat in ploaie si la urma se incorporeaza si lichiorul de oua amestecand dinspre dedesubt deasupra.
-pudra de cappuccino se dizolva in 6 linguri de apa fierbinte si apoi se pune la racit.
-restul de lapte condensat se bate pana devine tare si se adauga si celalalt pachetel de intaritor de frisca si pachetelul de zahar vanilat si cele 40g zahar pudra ramase in ploaie.La aceasta compozitie se adauga cappuccino amestecand dinspre dedesubt deasupra.
-tortul se taie orizontal in jumatate
-se aduga cremele: cea de cappuccino si cea de lichior de oua, dupa preferinte si imaginatie
-la sfarsit se imbraca tortul cu frisca ramasa si se presoara cu ciocolata rasa.
Pofta Buna!!

angie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

TORT CU FRUCTE SI FRISCA

Ingrediente pt. blat, pt. o forma cu diametrul de 25cm
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
3 linguri de apa fiarta
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu apa si esentele si se adauga peste albusuri. Se mai amesteca un pic si se adauga faina si praful de copt stins cu otet. Se amesteca bine apoi se toarna compozitia in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor 30-40 min.
Cand se raceste blatul se taie in trei. Se insiropeaza cu un sirop din apa, zahar si esente sau cu zeama de compot indulcita.
Prima parte se asaza pe un platou, se insiropeaza, se pune un strat de frisca apoi se pun fructe - felii de portocale, rondele de banane, rondele de kivi, bucati de ananas, peste se asaza a doua parte de blat, se insiropeaza, se orneaza cu frisca si fructe apoi se asaza cea de-a treia parte insiropata, se adauga frisca, se niveleaza cu lama unui cutit si se pun fructele. Eu pe margine pun rondele de kivi iar in mijloc fac o floricica din felii de portocale. De jur imprejur se pune frisca si se brazdeaza cu o furculita. Se pot pune si feliute foarte, foarte subtiri de fructe.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Frankfurter Kranz
Ingrediente pt Blat(Kranz)
-4 oua
-1 galbenus
-120g zahar
-1 varf de cutit de sare
-90g faina
-50g amidon
-1 lingurita praf de copt
-70g unt moale
Ingrediente pt crema de unt:
-350g unt
-140g zahar
-1 pachet budinca de vanilie
-500ml lapte
-30g zahar pudra
-2 linguri de nes dizolvat in apa
-40ml compot de cirese
-40ml apa cu zahar
Ingrediente pt partea crocanta:
-150g zahar
-150g migdale maruntite
Alte ingrediente:
-16 cirese din compot
-pesmet pt forma(tava)
Mod De Preparare:
-pt Kranz se pun ouale, zaharul si sarea intr-o oala mai mica.Aceasta se pune intr-o alta oala plina cu apa care fierbe(pe aragaz).Ingredientele se bat bine pana se obtine o spuma calduta.Apoi se scoate oala cu ingredientele afara si se bat in continuare pana cand se racesc si cresc in volum.
-faina se amesteca cu amidonul si cu praful de copt si se aduga putin cate putin la spuma de mai sus amestecand incet de dedesubt deasupra.
-untul incalzit la temperatura de 40° se toarna peste compozitie putin cate putin pana cand acesta se integreaza bine si se uneste cu compozitia.
-tava(forma) pt Kranz cu diametrul(interior)de 22cm se unge atent cu unt si pe deasupra se presoara pesmetul strecurat.
-se umple forma cu aluatul si se coace 35-40 min la temperatura de 190°.
-Kranz-ul se lasa cateva minute la racit dupa care se scoate din tava.
-a doua zi se taie blatul in patru felii orizontale
-pentru crema de unt, se prepara mai intai budinca, conform instructiunilor de pe pachet.(Se amesteca cateva linguri de lapte, zaharul si budinca intr-un castronel, iar
restul laptelui se pune la fiert.Cand a dat in clocot se toarna incet compozitia pt budinca pe deasupra si se amesteca constant.)
-se ia de pe aragaz cand este gata si se strecoara intr-un castronel dupa care se lasa la racit.
-untul se amesteca pana devine spumos.Untul si budinca trebuie sa aiba aceeasi temperatura.Se adauga budinca din cand in cand(peste unt) putin cate putin si se amesteca cu grija de dedesubt deasupra.
-se iau doua treimi din crema de unt si se amesteca cu zaharul pudra si nesul.
-primul blat se unge cu crema de nes.
-al doilea blat se pune peste primul si se insiropeaza cu compotul si siropul de apa cu zahar apoi se pune pe deasupra crema de nes.
-se procedeaza la fel si cu ultimele doua blaturi pana cand tortul(Kranzul) este bine insiropat apoi se da la frigider.
-Intre timp se prepara partea crocanta.Se caramelizeaza zaharul intr-o oala.Caramelul rezultat trebuie sa aiba culoarea maron deschis.Se aduga migdalele maruntite si se amesteca repede.
-se ia imediat de pe aragaz si se toarna repede(cat timp mai este fluid) pe o folie de aluminiu unsa cu ulei.
-se unge bine sucitorul cu ulei pentru ca sa nu se prinda caramelul cand il intindem
-foaia intinsa de caramel trebuie sa aiba grosimea de 1 cm.Se lasa apoi la racit.
-cand s-a racit se sfarama bine
-se scoate tortul rece din frigider si se unge cu restul de crema.Se mai lasa un pic pentru ornat
-se presoara pe deasupra caramelul si se apasa un pic cu mana
-restul de crema se sprituieste cu seringa de 16 ori si se orneaza fiecare cu jumatati de cireasa
Pofta Buna!

Mergi la inceput