7 oua 7 linguri de zahar 7 linguri de faina o lingurita praf de copt esenta de rom, sau vanilie
Pentru crema: 500ml frisca 4-5 linguri de cafea granulata 1cutie de compot de ananas taiat cubulete
Pentru ornat: ananas taiat rondele cirese din compot
Pentru sirop: sucul de la ananas
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma batundu-se spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie zaharul si se amesteca pana se topeste. Dupa ce nu numai cade de pe tel\mixer se adauga galbenusurile unul cate unul.Separat se amesteca faina cu praful de copt nestins, adaugandu-se si ele tot in ploaie plus esenta. Se amesteca bine pana se inglobeaza toate ingredientele si se da sa se coaca la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina asteaptandu-se 25 minute.Se lasa la racit blatul si se taie pe jumatate. Frisca se bate bine si se separa in doua parti egale. Una se amesteca cu cafeaua punandu-se peste primul blat care se insiropeaza cu sucul de la ananas si se peste frisca se pun cubuletele de ananas. Apoi se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se acopera cu frisca simpla. Se orneaza cu ananasul rondele, iar in mijlocul lui se pun ciresele din compot. Se da la rece pentru cateva ore.