3 portocale, un plic frisca ( 400 gr), 200 gr piscoturi (de preferinta din cele tari si mai poroase), 3 oua, 20 gr gelatina, 250 gr zahar, un pahar cu lapte.
Mod de preparare:
Se pune gelatina intr-un pahar cu apa la dizolvat. Se rade coaja de la o portocala, se curata portocalele si se taie felii rotunde care se pun intr-o farfurie cu putin zahar. Se tapeteaza o cratita de 3 kg cu hartie unsa cu ulei (cred ca merge si cu folie de aluminiu). Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr zahar, se adauga gelatina topita si se da la foc mic amestecand incet sa nu se prinde. Se da in cateva clocote (cam 5 minute sau mai putin) si se da afara la racoare (sa nu se raceasca prea tare ca se incheaga). Aceasta compozitie se adauga in frisca batuta, apoi se incorporeaza si albusurile batute cu restul de zahar. Adaugam si coaja de portocala rasa. In cratita tapetata se aseaza feliile de portocala pe fund si pe pereti, apoi se pune o parte din crema, se aseaza si cateva piscoturi, iar crema si iar piscoturi si terminam cu crema. Cratita se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe platou. Nu mai trebuie ornat.