Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort cu caramel si pere ...gusturi divine Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort cu caramel si pere ...gusturi divine 
Numar portii: 8 
Ingrediente: Blat: 150 gr margarina
225 gr zahar
1/2 lamaie
3 oua
125 gr.faina
125 gr.amidon alimentar
3 lingurite praf de copt

Crema la plic cu aroma de caramel - 2 pachete
Crema la plic cu aroma de vanilie -2 pachete
lapte ...eu pun intotdeauna cu 100-150 ml mai PUTIN decat scrie pe pachet si asta pentru a fi sigura ca nu ma trezesc cu ciorba de crema
gelatina 8 gr fiecare tip de crema

Frisca pentru ornat , pere din compot ( 3 cutii mari ), tortenguss ..(gelatina pentru ornat torturile
Mod de preparare: Preparare:

blat : se bate la mixer margarina impreuna cu zaharul , dupa care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.Se adaga ouale pe rand si se continua cu batutul.Cand e gata se adauga faina , amidonul si praful de copt toate cernute printr-o sita.Se continua amestecatul cu telul de data aceasta.Intotdeauna cand amestecati faina in compozitia de blat e bine sa se faca cu telul.
Se baga la CUPTORUL PREINCALZIT LA 180 GRADE, GAS NR 4 , 150 GRADE LA CELE CU VENTILATOR , PENTRU 50 MINUTE SAU 40 LA CELE CU VENTILATOR.

crema se prepara dupa instructiunile de pe plic .Crema sa fie din aceea care se prepara cu lapte RECE !! Gelatina se prepara la fel dupa instructiunile de pe plic.E preferabil sa luati din aceea de la dr Oetker.Un pliculet e deajuns pentru fiecare crema .Se adauga la crema si se bate putin in continuare.ATENTIE !!! Intotdeauna in craticioara in care aveti gelatina se pune putina crema si se amesteca dupa care se pune aceasta compozitie in vasul cu crema initiala .SI NU INVERS!!! Asta din cauza sa preveniti aparitia diverselor bucatele de gelatina formate in crema.

Acum dupa preferinte...daca vreti sa taiati blatul pe nivele si situatia va permite taiati-l si il umpleti in ambele nivele cu cremele aferente.Daca nu puteti face ca mine si anume sa il taiati doar pe din 2 si urmati procedura: blat , crema caramel , crema vanilie , blat.Fara sirop !!!Blatul are o textura destul de buna chiar daca pare putin sfaramicios si daca se pune sirop banuiesc ca se face terci.Acum fiecare face cum vrea , dar in cazul in care vreti sa il transportati nu va sfatuiesc sa il insiropati.
Se pune un strat de frisca pe deasupra dupa care se aranjeaza perele si se toarna tortenguss-ul pentru a tine frisca si perele impreuna.Se decoreaza dupa preferinte.
 
Mod de servire: se taie felii egale si se serveste alaturi de o cafea aburinda 
Timp de preparare (minute): 2 ore plus peste noapte la racit 
Grad de dificultate (1-10): 5 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: Romania 
Specialitate: Dulciuri 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Secretele Bucatariei 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136617 
Contributie: MayanMistica 
Vizualizari: 3131 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort usor de facut
» Tort cherry
» Tort cu fructe
» Tort cu caise
» Tort trufa
» Tort rapid cu banane si branza dulce
» Tort de ananas cu piscoturi
» Tort espresso
» Tort cu ananas
» Tort cu pere
» Tort cu piersici
» Tort cu portocale
» Tort cu frisca si fructe
» Tort cu banane, necopt
» Tort cu piersici (2)
» Tort cu zmeura sau capsuni
» Tort cu fructe si frisca
» Tort cu salata de fructe
» Tort cu portocale (2)
» Tort de mere (1)
» Tort de mere (2)
» Tort cu caramel si pere ...gusturi divine
» Tort "Capsunica"
» Tort cu frisca si cirese
» Tort cu frisca si ananas
» Tort cu crema de branza,frisca si capsuni
» Tort cu gem de cirese si glazura
» Tort intors cu pere
» Tort cu frisca si cirese
» Tort cu ciocolata si zmeura
» Tort de Ziua Indragostitilor
» Tort Genoise cu fructe de padure

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput