Blat: 150 gr margarina 225 gr zahar 1/2 lamaie 3 oua 125 gr.faina 125 gr.amidon alimentar 3 lingurite praf de copt
Crema la plic cu aroma de caramel - 2 pachete Crema la plic cu aroma de vanilie -2 pachete lapte ...eu pun intotdeauna cu 100-150 ml mai PUTIN decat scrie pe pachet si asta pentru a fi sigura ca nu ma trezesc cu ciorba de crema gelatina 8 gr fiecare tip de crema
Frisca pentru ornat , pere din compot ( 3 cutii mari ), tortenguss ..(gelatina pentru ornat torturile
Mod de preparare:
Preparare:
blat : se bate la mixer margarina impreuna cu zaharul , dupa care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.Se adaga ouale pe rand si se continua cu batutul.Cand e gata se adauga faina , amidonul si praful de copt toate cernute printr-o sita.Se continua amestecatul cu telul de data aceasta.Intotdeauna cand amestecati faina in compozitia de blat e bine sa se faca cu telul. Se baga la CUPTORUL PREINCALZIT LA 180 GRADE, GAS NR 4 , 150 GRADE LA CELE CU VENTILATOR , PENTRU 50 MINUTE SAU 40 LA CELE CU VENTILATOR.
crema se prepara dupa instructiunile de pe plic .Crema sa fie din aceea care se prepara cu lapte RECE !! Gelatina se prepara la fel dupa instructiunile de pe plic.E preferabil sa luati din aceea de la dr Oetker.Un pliculet e deajuns pentru fiecare crema .Se adauga la crema si se bate putin in continuare.ATENTIE !!! Intotdeauna in craticioara in care aveti gelatina se pune putina crema si se amesteca dupa care se pune aceasta compozitie in vasul cu crema initiala .SI NU INVERS!!! Asta din cauza sa preveniti aparitia diverselor bucatele de gelatina formate in crema.
Acum dupa preferinte...daca vreti sa taiati blatul pe nivele si situatia va permite taiati-l si il umpleti in ambele nivele cu cremele aferente.Daca nu puteti face ca mine si anume sa il taiati doar pe din 2 si urmati procedura: blat , crema caramel , crema vanilie , blat.Fara sirop !!!Blatul are o textura destul de buna chiar daca pare putin sfaramicios si daca se pune sirop banuiesc ca se face terci.Acum fiecare face cum vrea , dar in cazul in care vreti sa il transportati nu va sfatuiesc sa il insiropati. Se pune un strat de frisca pe deasupra dupa care se aranjeaza perele si se toarna tortenguss-ul pentru a tine frisca si perele impreuna.Se decoreaza dupa preferinte.
Mod de servire:
se taie felii egale si se serveste alaturi de o cafea aburinda