Blatul -6 oua -6 linguri zahar -6 linguri du faina -un plic cu zahar vanilat "Umplutura" -2 cutii cu compot de ananas (~2*450) -3 cutiute cu frisca lichida -~6 linguri de zahar
Mod de preparare:
Blatul: Se bat bine albusurile, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, iar la sfarsit faina (in "ploaie", adica nu pusa toata odata intr-un loc). Compozitia se punne intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor. Primele 3 min focul sa fie puternic, iar urmatoarele 20-25 mai moderat. Dupa 25-30 min verificati cu o scobitoare daca s-a copt blatul (nu trebuie sa se prinda nimic pe betigas) Umplutura: Se bate bine frisca si cand incepe sa se ingroasa, se adauga zaharul. Dupa gust, se poate adauga mai mult sau mai putin zahar, si chiar si zahar vanilat.
Asamblarea Dupa ce s-a racit blatul, se taie in 3 parti (pe orizontala). Fiecare "felie" se insiropeaza cu siropul din cutia de compot. Se pune prima felie, apoi frisca, bucatelele de ananas, urmatoarea felie ... s.a.m.d. In top se pot pune si alte fructe pentru decor. E bine ca inainte sa fie servit, sa stea ~ 4 ore la frigider.