Blat: 3oua, 3linguri zahar, 3 linguri faina, un praf de copt. crema: 100g mac, 100ml lapte, 100g zahar, 2 plicuri de gelatina, 500g branza dulce, 300g frisca. Fructe: capsunu sau zmeura.
Mod de preparare:
Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, esente si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Crema: Macul, laptele si zaharul se fierb si apoi se lasa sa se racoreasca. Se dizolva 2 plicuri gelatina(10g) in apa, conform instructiunilor de pe plic si se amesteca cu compozitia de mac. Se lasa sa se raceasca bine si apoi se amesteca usor cu 500g branza dulce si 300ml frisca batuta. Se pune inelul in jurul blatului si se toarna aceasta compozitie pe blat. Deasupra se aranjeaza capsuni (zmeura) taiate in jumatate si se toarna glazura incolora. Se da 3 ore la rece si apoi se indeparteaza inelul.