2 cesti faina 1 lingurita praf de copt ½ lingurita bicarbonat de sodiu ½ lingurita sare ceasca si jumatate zahar ½ ceasca unt moale 3 oua 1 ceasca lapte 2 linguri coaja rasa de lamaie 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa Ingrediente glazura:
3 cesti zahar pudra ¼ ceasca unt topit 1 lingura coaja de lamaie rasa ¼ ceasca zeama de lamaie proaspat stoarsa fasii subtiri de coaja de lamaie (optional)
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 175 grade C 2. Unge cu unt doua tavi rotunde si aseaza doar pe fund hartie de pergament 3. Amesteca 2 cesti de faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea 4. Cu ajutorul unui mixer amesteca bine timp de 5 minute ½ ceasca de unt cu zaharul; adauga apoi pe rand ouale, amestecul de faina, laptele, coaja de lamaie si zeama de lamaie 5. Imparte amestecul rezultat in cele doua tavi deja pregatite; se lasa in cuptorul incins aproximativ 32 minute, apoi le asezi pe un fund de sarma la racit (10 minute) 6. Pentru glazura, trebuie sa amesteci bine zaharul pudra si restul ingredientelor ramase (cu exceptia fasiilor de coaja de lamaie); aseaza primul blat de tort racit pe o farfurie, intinde jumatate din glazura, pune al doilea blat si glazura ramasa. Optional se poate orna cu fasiile de coaja de lamaie.