3/4 ceasca zahar tos 1/4 ceasca zahar brun 2 linguri de ulei vegetal 3 albusuri 2 oua mari 1/2 ceasca biscuiti nesarati (sfaramati bine) (sau faina matzo) 1/2 ceasca nuci tocate fin 1/4 ceasca alune maruntite 3 linguri de suc de portocale proaspat 1/4 lingurita de sare 1/4 lingurita scortisoara Ingrediente sirop:
2/3 ceasca zahar tos 1/4 ceasca de miere 1/3 ceasca suc de portocale proaspat 3 linguri de apa 1 lingura suc proaspat de lamaie 1/4 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 350 °.
Unge o forma de tort (tava rotunda) cu putin unt. Amesteca bine intr-un castron 3/4 ceasca de zahar tos si urmatoarele 4 ingrediente. Se amesteca apoi biscuitii sfaramati si urmatoarele 5 ingrediente. Amestecul rezultat se toarna in tava pregatita, si se coace la 175°C timp de 35 de minute, dupa care se lasa la racit complet.
Pentru a pregati siropul, trebuie sa combini 2/3 ceasca de zahar granulat si restul ingredientelor intr-o cratita mare, dupa care se aduce totul la fierbere. Redu focul si amesteca ocazional in decursul a 25 minute sau pana cand se igroase putin. Se lasa la racit complet.
Cu ajutorul unei furculite inteapa suprafata tortului, apoi toarna siropul peste si baga-l la frigier (de preferinta lasat pe noapte - daca aveti rabdare). Se serveste rece.
Informatii nutritionale pe portie:
Calorii................ 233 Grasime..............7.8g Proteine............. 3.6g Carbohidrati....... 39.3g Fiber.................. 0.8g Colesterol.......... 35mg De fier............... 0.7mg De sodiu............ 76mg Calciu................ 20mg