Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort cu pastarnac si glazura de caramel Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort cu pastarnac si glazura de caramel 
Numar portii: 10 
Ingrediente: Ingrediente blat:

450g pastarnac fara coaja, taiat feliute
1 ceasca de zahar brun
1/2 ceasca de zahar tos
5 linguri unt, topit
1 lingurita extract de vanilie
1/2 ceasca suc de mere
3 cesti faina
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara macinata
1/2 lingurita de sare
3/4 ceasca lapte 1% grasime
Ingrediente glazura:

1 ceasca de zahar brun
1/2 ceasca lapte 1% grasime
2 linguri de unt
1/4 lingurita de sare
1 1/2 ceasca zahar pudra
1/2 lingurita extract de vanilie
1/4 ceasca nuci pecan tocate, prajite
Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 176°C.

Pune pastarnacul intr-o cratita si acopera cu apa. Se aduce la fierbere, se reduce caldura, si se fierbe la foc mediu 20 de minute sau pana cand se inmoaie. Scurge de apa.

Acum, amesteca bine intr-un procesor de alimente: pastarnacul, 1 ceasca zahar brun, zahar tos, 5 linguri unt si 1 lingurita vanilie. Dupa ce compozitia devine cremoasa, adauga treptat sucul de mere si mai amesteca pana la omogenizare.

Combina faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara si 1/2 lingurita de sare, amestecand bine cu un tel. Adauga amestecul de faina si 3/4 ceasca de lapte, alternativ, peste amestecul de pastarnac (incepe si se termina cu amestecul de faina). Aluatul rezultat se toarna in 2 tavi rotunde pentru tort (tapetate cu foaie de pergament). Blaturile se coc la 176°C timp de aproximativ 30 minute, apoi se lasa la racit complet pe un gratar de sarma.

Mod de preparare glazura:

Combina intr-o cratita medie 1 ceasca de zahar brun, 1/2 ceasca de lapte, 2 linguri unt si 1/4 de lingurita de sare. Adu ingredientele la fiert la foc mediu, amestecand constant. Se reduce focul si se fierbe (cca 5 minute) pana ce compozitia devine grosuta. Se ia cratita de pe foc si se adauga zaharul pudra si 1/2 lingurita de vanilie, se bate cu un mixer la viteza medie pana se raceste putin si se omogenizeaza bine toate ingredientele.

Asamblare tort:

Aseaza primul blat de tort pe o farfurie, intinde jumatate din glazura si aseaza al doilea blat. Intinde bine restul de glazura ramasa si presara cu nuci pecan prajite. Se lasa la racit la temperatura camerei apoi la frigider.
 
Mod de servire: Se lasa la racit la temperatura camerei apoi la frigider.
Se serveste rece.
 
Timp de preparare (minute): +35min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&whichpage=1 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 2580 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort trunchi
» Tort trunchi de copac
» Tort de nuci cu crema
» Tort cu branza si frisca
» Tort de bezea cu crema de lamaie
» Tort tiganesc sau Tort din 17 oua
» Tort Trufa
» Tort Cappuccino Cu Lichior de oua
» Frankfurter Kranz
» Tort de zahar ars
» Tort Joffre
» Tort cu nuca
» Tort Kiev (Kievskaia)
» Tort cu crema Chantilly
» Tort Rafaelo
» Tort cu crema de ness si cocos
» Tort cu portocale si crema de branza
» Tort cu ricotta si ciocolata alba
» Cheesecake cu lamaie
» Tort cu lamaie
» Tort Baklava
» Tort cappuccino
» Tort Mocha in 12 straturi
» Tort Colibri
» Tort cu nuca si cafea
» Cheesecake cu menta
» Tort cu lamaie si ghimbir
» Tort cu pastarnac si glazura de caramel
» Tort bezea cu crema de ness si cocos
» Tort cu cafea

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput