Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort Colibri Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort Colibri 
Numar portii: 8 
Ingrediente: Pentru blaturi:

putin unt (pentru uns tava)
200ml ulei de arahide
250g zahar brun pudra
3 oua separate
3 linguri de lapte
100g ananas proaspat
2 banane coapte decojite
300g faina
1 lingura praf de copt
1 lingurita scortisoara
75g nuci taiate felii
Pentru glazura/umplutura:

180g unt nesarat
150g zahar pudra
450g crema de branza (grasa)
1 lingurita de extract de vanilie
Pentru decor

nuci intregi
zahar pudra
Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C si se ung cu unt 2 tavi rotunde pentru tort, peste care se aseaza hartie de pergament.

Amestecati bine intr-un castron uleiul si zaharul brun, apoi incorporati pe rand galbenusurile si laptele. Cu ajutorul unui procesor de alimente amestecati feliile de ananas si bananele iar apoi turnati piureul rezultat in compozitia de galbenusuri si amestecati din nou.

Cerneti faina si amestecati-o cu praful de copt, scortisoara si nucile, iar acestea la randul lor in amestecul precedent de oua.
Separat bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat in compozitia de faina cu galbenusuri.

Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi in mod egal si se dau la cuptor pentru 30-40 minute. Se lasa la racit.

Pentru a face glazura, trebuie sa amestecati foarte bine untul si zaharul pudra, apoi incorporati treptat crema de branza pana la omogenizare, iar la final extractul de vanilie.

Asezati primul blat de tort pe un platou, intindeti cu un cutit un sfert din glazura, apoi asezati al doilea blat si imbracati tortul cu glazura ramasa (inclusiv lateralele). Pentru un efect aparte, puteti intinde glazura la final cu un cutit zimtat. Acum asezati nucile si presatai putin zahar pudra. Inainte de servire se tine cel putin 1 ora la frigider.
 
Mod de servire: Se lasa 1 ora la frigider , dupa care se poate servi. 
Timp de preparare (minute): 1- 2 h 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&whichpage=1 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 3914 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort trunchi
» Tort trunchi de copac
» Tort de nuci cu crema
» Tort cu branza si frisca
» Tort de bezea cu crema de lamaie
» Tort tiganesc sau Tort din 17 oua
» Tort Trufa
» Tort Cappuccino Cu Lichior de oua
» Frankfurter Kranz
» Tort de zahar ars
» Tort Joffre
» Tort cu nuca
» Tort Kiev (Kievskaia)
» Tort cu crema Chantilly
» Tort Rafaelo
» Tort cu crema de ness si cocos
» Tort cu portocale si crema de branza
» Tort cu ricotta si ciocolata alba
» Cheesecake cu lamaie
» Tort cu lamaie
» Tort Baklava
» Tort cappuccino
» Tort Mocha in 12 straturi
» Tort Colibri
» Tort cu nuca si cafea
» Cheesecake cu menta
» Tort cu lamaie si ghimbir
» Tort cu pastarnac si glazura de caramel
» Tort bezea cu crema de ness si cocos
» Tort cu cafea

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput