putin unt (pentru uns tava) 200ml ulei de arahide 250g zahar brun pudra 3 oua separate 3 linguri de lapte 100g ananas proaspat 2 banane coapte decojite 300g faina 1 lingura praf de copt 1 lingurita scortisoara 75g nuci taiate felii Pentru glazura/umplutura:
180g unt nesarat 150g zahar pudra 450g crema de branza (grasa) 1 lingurita de extract de vanilie Pentru decor
nuci intregi zahar pudra
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C si se ung cu unt 2 tavi rotunde pentru tort, peste care se aseaza hartie de pergament.
Amestecati bine intr-un castron uleiul si zaharul brun, apoi incorporati pe rand galbenusurile si laptele. Cu ajutorul unui procesor de alimente amestecati feliile de ananas si bananele iar apoi turnati piureul rezultat in compozitia de galbenusuri si amestecati din nou.
Cerneti faina si amestecati-o cu praful de copt, scortisoara si nucile, iar acestea la randul lor in amestecul precedent de oua. Separat bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat in compozitia de faina cu galbenusuri.
Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi in mod egal si se dau la cuptor pentru 30-40 minute. Se lasa la racit.
Pentru a face glazura, trebuie sa amestecati foarte bine untul si zaharul pudra, apoi incorporati treptat crema de branza pana la omogenizare, iar la final extractul de vanilie.
Asezati primul blat de tort pe un platou, intindeti cu un cutit un sfert din glazura, apoi asezati al doilea blat si imbracati tortul cu glazura ramasa (inclusiv lateralele). Pentru un efect aparte, puteti intinde glazura la final cu un cutit zimtat. Acum asezati nucile si presatai putin zahar pudra. Inainte de servire se tine cel putin 1 ora la frigider.
Mod de servire:
Se lasa 1 ora la frigider , dupa care se poate servi.