•340g biscuiti de ciocolata sfaramati (de ex. Oreo) •3 linguri unt topit •680g crema de branza la temperatura camerei (ricotta, mascarpone sau mon chou) •150g zahar •75g smantana acrisoara •4 oua •2 linguri faina •1 lingurita esenta de vanilie •½ lingurita extract de menta •½ lingurita sare •½ canita bomboane de menta zdrobite
Mod de preparare:
Sfaramati cu ajutorul unui sucitor sau intr-un procesor de alimente biscuitii, adaugati untul topit, amestecati bine si asezati compozitia intr-o tava rotunda (apasati bine amestecul de biscuiti). Coaceti compozitia în cuptorul incalzit la 170 ° C timp de aproximativ 10 minute (lasati cuptorul la aceeasi temperatura).
Intre timp, amestecati cu un mixer crema de branza si zaharul. Dupa ce s-au incorporat bine adaugati pe rand smantana, cate un ou (nu toate odata), faina, vanilia, extractul de menta si sarea. Turnati compozitia peste bodemul de biscuiti.
Se lasa la cuptor aproximativ 1 ora, sau pana marginile devin aurii. Se lasa apoi la racit minim 4 ore-maxim 2 zile. Pentru servire decorati tortul cu bomboanele de menta zdrobite, presandu-le usor cu mana.